Connect with us

ACTUALITATE

CJ Dâmbovița și Asociația HORECA și-au dat mâna pentru dezvoltarea turismului în județ

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan și vicepreședintele Luciana Cristea au avut astăzi, 23 martie 2022, o întâlnire cu reprezentanții Asociației HORECA Dâmbovița, structură care reunește cei mai importanți actori din domeniul ospitalității dâmbovițene.

Discuțiile s-au axat pe subiecte precum: dezvoltarea turismului județean, promovarea brand-ului „Dâmbovița Turistică” și sprijinirea mediului de afaceri din domeniul HoReCa, mai ales că, în ultimii doi ani, acest sector economic fost grav afectat din cauza pandemiei.

Din partea Asociației HORECA Dâmbovița, au fost prezenți: Valentin Lixăndroiu – președinte și membrii Consiliului Director – Bogdan Hîncu, Oana Voicu, Bogdan Berentan și Ștefania Stroică. De asemenea, nu a lipsit de la acest dialog constructiv președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmboviţa – Valentin Calcan, cel care a fost mentorul înființării Asociației HORECA în județul Dâmbovița.

Președintele CJ i-a asigurat pe reprezentanții HORECA că administrația județeană va fi un partener de încredere pentru mediul de afaceri dâmbovițean. Corneliu Ștefan a adus în atenție o serie de proiecte pe care Consiliul Județean Dâmbovița le are în derulare și care vizează dezvoltarea turismului și activitățile conexe din acest sector economic: realizarea unei telegondole urbane pe traseul Curtea Domnească – Mănăstirea Dealu, proiect menit să contribuie la creșterea atractivității municipiului Târgoviște (pentru care, în prezent, se așteaptă PUZ-urile de la Târgoviște, Aninoasa și Răzvad); reabilitarea fostei Școli de Cavalerie; dezvoltarea infrastructurii de turism în zona Peștera – Padina și dezvoltarea infrastructurii de turism prin reabilitarea Taberei Căprioara aflată pe teritoriul comunei Moroeni. De asemenea, președintele Corneliu Ștefan a făcut vorbire despre proiectul de reabilitare și protejare a monumentelor istorice din incinta Curții Domnești: Turnul Chindiei, Biserica Domnească, Biserica Sfânta Vineri și Biserica Paraclis.

„Dialogul pe care l-am avut astăzi cu dumneavoastră este unul care, cât de curând, își va arăta roadele atât în ceea ce privește proiectele demarate de Consiliul Județean Dâmbovița, cât și în cele al căror rezultat se va reflecta în intensificarea activității industriei HORECA.

Așa cum am afirmat în mai multe rânduri, sunt alături de orice inițiativă venită din partea mediului de afaceri. Consider că numai printr-un parteneriat onest și bine fundamentat vom reuși să aducem județul Dâmbovița acolo unde merită, pe harta celor mai frumoase destinații turistice din România și nu numai”, a precizat Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Tabără de creație la Centrul Județean de Cultură Dâmbovița. Detalii aici

Publicat

pe

de

Centrul Județean de Cultură Dâmbovița organizează, în perioada 11 – 15 iulie 2022, cea de-a X-a ediție a Taberei de creație „O vară de poveste”.

„Atelierele de creație – olărit, dans, micul artizan, decorațiuni hârtie, cusături, mărgele și pictură icoane pe sticlă – vă vor oferi, ca în fiecare an, experiențe de neuitat.

Programul se desfășoară în intervalul orar 08:00 – 12:00. Taxa de participare pentru întreaga săptămână de activități este de 30 lei / copil.

Copiii, cu vârsta minimă de 6 ani, se pot înscrie până la data de 7 iulie, la nr. de telefon 0726.901.944″, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

A început construcția primului hotel de 5 stele din Stațiunea montană Peștera-Padina

Publicat

pe

Moment istoric, luni – 27 iunie 2022, în Munții Bucegi. Este ziua când a fost pusă piatra de temelie a primului hotel de 5 stele ce va fi construit în cadrul Stațiunii montane Padina-Peșrera. Este un proiect implementat fe cunoscutul om de afaceri Valentin Calcan.

Evenimentul a debutat cu o slujbă de sfințire, apoi s-a dat citire actului de temelie, pe care investitorul l-a plasat într-o capsulă a timpului ce a fost zidită la temelia viitorului otel Peștera Wellness&SPA, împreună cu două ziare de astăzi și o fotografie de grup.

Valentin Calcan a declarat că își dorește ca hotelul să fie gata până în toamna anului viitor, când se împlinesc 100 de ani de la ridicarea primei cabane turistice în Bucegii dâmbovițeni – Casa Peștera.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT