Acasă este locul unde fiecare dintre noi se simte cel mai bine. Însă, pentru a ne simți bine și a ne menține sănătoși fizic, dar și psihic, locuința fiecăruia dintre noi trebuie menținută curată și igienică în fiecare zi. Indiferent că apelăm la firme profesioniste de curățenie sau păstrăm ordinea și curățenia pe cont propriu, aspectul casei este cel care ne conferă o stare de bine și un mediu de locuit sănătos.
Creează un mediu igienic
O locuință igienică poate fi creată doar în urma efectuării serviciilor profesionale de igienizare. Este posibil ca unii dintre noi să dețină animale de companie, pe care le creștem în casă, sau locuim la casă, iar în curte dispunem de o mică grădină. Acestea sunt cauzele ce pot facilita apariția puricilor, căpușelor, insectelor, gândacilor și uneori chiar a rozătoarelor, în interiorul locuinței.
Toți acești dăunători, indiferent de motivul apariției lor, pot fi purtători de bacterii și toxine. Pentru a-i elimina, este necesar să apelăm la firme ce oferă servicii deratizare. Grație metodelor moderne și a substanțelor profesionale, specialiștii ne vor ajuta să scăpăm de dăunători și să prevenim apariția altora. Prin procedurile specializate de dezinfecție, vom obține un mediu igienic, fără bacterii și alte microorganisme, ce pot cauza probleme de sănătate mult mai grave.
Aruncă gunoiul în fiecare zi
Coșul de gunoi este unul dintre cele mai murdare locuri din casă și cel mai adesea atrage dăunători, precum gândacii, muștele, care pot fi purtători de infecții și anumite boli. Pentru a preveni contaminarea casei, golește coșul de gunoi în fiecare zi sau ori de câte ori este nevoie.
Înainte de a folosi un nou sac de gunoi, spală coșul cu apă fierbinte sau șterge-l cu șervețele dezinfectante. Folosește coșuri de gunoi pentru fiecare deșeu în parte, ajutând astfel la colectarea selectivă a gunoiului și crearea unui mediu înconjurător mai bun. Amplasarea coșul de gunoi este sub blatul bucătăriei sau chiuvetă.
Păstrează aparatul de aer condiționat curat
Dacă locuința ta beneficiază de un aparat de aer condiționat, este important să îl păstrezi curat și să cureți filtrele de praf, pentru a facilita ventilația. Curățând filtrele, vei preveni afecțiunile respiratorii și alergiile, ce pot fi cauza de particulele de praf afla pe filtre, particule cu poluanții din exterior. Totodată, vei ajuta la prevenirea infestării cu insecte și formarea mucegaiului.
Investește într-un purificator de aer
Purificatorul de aer este un accesoriu esențial în fiecare locuință, ajutând la eliminarea impurităților, a mirosurilor neplăcute, contribuind în același timp la starea de sănătatea a întregii familii. Purificatorul de aer curăță aerul din interior de germeni și particule, oferind un aer curat și ajutând la reducerea dezvoltării alergiilor, afecțiunilor respiratorii.
Tips & tricks pentru un interior mai curat
-;Spală perdele și draperiile o dată la două – trei luni;
– Strânge părul animalelor de companie, dacă stau în casă;
– Aerisește frecvent, dar ai grijă să nu uiți ferestrele deschise atunci când traficul auto este la ora de vârf;
– Aspiră covoarele în mod regulat;
– Folosește un pămătuf pentru îndepărtarea zilnică a prafului;
– Implică toți membrii familiei și desemnează fiecăruia câte o sarcină;
– Apelează la servicii DDD pentru igienizarea locuinței.
– Menținerea unui mediu de locuit curat și igienic este de datoria întregii familii.
Efectuată la timp, combaterea dăunătorilor, alături de curățenia casei, îți vor oferi o locuință proaspătă și sănătoasă în care să conviețuiești alături de cei dragi.
Urmărește Incomod Media și pe Google News