Connect with us

ACTUALITATE

Nu transfera banii altora prin conturile tale! Vei deveni cărăuș și răspunzi în fața legii!

Publicat

pe

Fereşte-te întotdeauna de persoanele necunoscute care îţi propun să transferi banii lor prin conturile tale – este sfatul celor de la ING Bank pentru clienții lor.

În spatele acestei cerinţe se ascund, de cele mai multe ori, afaceri ilegale şi periculoase pentru care puteți ajunge să răspundeți în faţa legii, întrucât, fără să vă dați seama, ați devenit cărăuș de bani, cunoscut și ca ”money mule”.

Cum sunt recrutaţi cărăuşii?

Ţintele sunt ademenite de obicei cu anunţuri online şi e-mailuri care oferă locuri de muncă, colaborări avantajoase sau donaţii. Infractorii pot chiar să copieze site-ul unei companii adevărate cu o adresă web similară pentru a câştiga mai multă încredere. Apoi, persoanele recrutate sunt instruite să transfere banii primiţi în conturile lor către alte persoane din ţară sau din străinătate şi, pentru asta, sunt răsplătiţi cu o mică parte din suma transferată.

Opt principii care te ajută să te fereşti de probleme:

– Când o propunere de colaborare sună PREA BINE ca să fie adevărată cel mai probabil NU ESTE!
– Ai grijă la ofertele nesolicitate şi la cele care promit CÂŞTIGURI RAPIDE. Rişti să susţii un întreg lanţ de infracţiuni!
– Atenţie la mesajele nesolicitate pe e-mail sau în social media prin care ţi se oferă câştiguri facile, mai ales când mesajele sunt greu de înţeles şi cu greşeli gramaticale.
– Ai grijă la oportunităţile de angajare care oferă venituri substanţiale cu un EFORT MINIM sau fără cerinţe minime de educaţie şi experienţă.
– Dacă ai primit un e-mail suspect, NU îi răpunde şi NU accesa link-uri din conţinutul lui.
– Verifică datele companiei care îţi face oferta de angajare, mai ales dacă este din străinătate.
– Nu comunica datele contului tău bancar persoanelor pe care nu le cunoști.
– Crezi că ai putea fi un cărăuş de bani? Anunţă imediat POLIŢIA şi BANCA la care ai conturile!

Sursa: ING Bank

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Atenție! Casele de marcat devin obligatorii și la automatele comerciale

Publicat

pe

Foto cu caracter ilustrativ

Operatorii economici care efectuează livrări de bunuri sau prestări de servicii prin intermediul automatelor comerciale care funcționează pe bază de plăți cu cardul, precum și de acceptatoare de bancnote sau monede au obligația de a le dota cu aparate de marcat electronice fiscale – informează ANAF.

Toți cei care nu se conformează, vor fi sancționați cu amendă de la 8.000 la 10.000 de lei, începând cu data de 1 octombrie 2024. De asemenea, se va dispune confiscarea sumelor nejustificate și suspendarea activității operatorului economic la unitatea de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor, până la dotarea cu aparate de marcat electronice fiscale și prezentarea dovezii de plată a amenzii sau a jumătate din cuantumul acesteia, după caz.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Comunicat: Intervenție chirurgicală în premieră la Spitalul Județean din Târgoviște

Publicat

pe

De

Premieră realizată în cadrul secției de Ortopedie și Traumatologie a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște.

În data de 17 aprilie 2024 s-a efectuat o intervenție chirurgicală ce a constat în artroplastie totală inversată de umăr, act intervențional cu o complexitate ridicată.

Pacientă în vârstă de 70 de ani, victima unui accident rutier soldat cu o fractură de col chirurgical de humerus în patru părți Neer i s-a implantat această proteză de umăr.

Se internează în data de 16 aprilie 2024, este optimizată preoperator din punct de vedere medical și benefIciază de investigații preoperatorii paraclinice de înaltă specialitate (incidențe radiologice specifice, examen computer tomograf cu reconstrucție 3-D).

Pacientei i-a fost implantată o proteză totală de umăr inversată, ale cărei componente constau într-o plăcuță fixată la omoplat cu o ancoră și doua șuruburi auto-blocante- după o preparare în prealabil a glenei humerale, o glenosferă( o bilă metalică RMN -compatibilă ce se articulează cu cupa humerală prin intermediul unui insert de polietilenă înalt cross -linkată) și o tijă humerală necimentată de fracturi ( fracture stem) din titan poros prevăzută cu un orificiu ce permite
re-atașarea tuberculilor humerali pe care se inseră cei patru mușchi ai coafei rotatorii a umărului, la această tijă conectîndu-se cupa și insertul mai sus menționat.

Evoluția postoperatorie clinico-radiologică este favorabilă, pacienta urmând a fi externată la 48 de ore cu recomandarea de reevaluare prin ambulatoriul de specialitate în vederea stabilirii programului specific de recuperare.

Protezarea de umăr la pacienții ce au astfel de indicație chirurgicală aduce beneficii mult superioare în ceea ce privește recuperarea funcțională ulterioară cu impact asupra imbunătățirii calității vieții pacientului.

Echipa chirurgicală ce a realizat această intervenție a fost condusă de domnul doctor Mertic Ionuț, medic primar în cadrul secției de Ortopedie și Traumatologie,supervizat de mentorul său, domnul doctor Hera Alexandu, medic primar ortoped din Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni București și doamna doctor Ecaterina Petrescu – medic primar ATI.

Spitalul Județean de Urgență Târgoviște

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite