Connect with us

Dâmboviţa

Liderul PNL Dâmbovița pledează pentru legi care să scape România de birocrație

Publicat

pe

România are prea multă birocrație și un sistem de licitație care nu duce la nimic bun, ci doar la pierderi materiale – a punctat liderul PNL Dâmbovița, senatorul Virgil Guran, în cadrul unei intervenții în Parlament. Această situație păguboasă poate fi combătută prin schimbarea legislației, susține președintele liberalilor din județul Dâmbovița.

„Dacă analizăm, în general, lucrările costă mai mult pentru că, de multe ori, sunt începute de o firmă, sunt continuate de alta și, în sfârșit, după 10 ani, sunt terminate de altă firmă. Am încercat să discut cu diferite instituții, organisme, să le cer să ne spună ce trebuie să modificăm în lege pentru ca lucrurile să decurgă mult mai repede. Răspunsul nu a venit. Ajung la concluzia că unor oameni din aparatul de conducere al acestor instituții le convine să nu se întâmple nimic bun. Trebuie să încercăm noi, în Parlament, să schimbăm legile.

Nu este posibil un tronson de autostradă de 10 km la noi să dureze doar studiul de fezabilitate și proiectarea 4-5 ani, după care alți patru ani execuția. În țările dezvoltate, lucrul acesta se întâmplă în maximum 2 ani, uneori 1 an. Dacă facem un astfel de calcul, nepoții nepoților noștri de-abia dacă vor avea autostrăzi în România. Și nu este vorba doar de autostrăzi! Ne uităm la spitale. De 8-9 ani, se vorbește despre spitale regionale, există finanțare, dar nu s-a pus nicio cărămidă. Dacă nu începem să rezolvăm toate lucrurile stringente, vom rămâne în continuare fără autostrăzi și fără spitale”, a exemplificat senatorul PNL Virgil Guran.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Accident rutier cu două victime pe DN7, în comuna Mătăsaru

Publicat

pe

Doi tineri, în vârstă de 19 și 18 ani, au fost răniți, în această dimineață, într-un accident rutier pe DN7, în comuna Mătăsaru. Mașina cu care circulau, din direcția Găești ore Mătăsaru, a părăsit partea carosabilă. La volan se afla băiatul de 19 ani, de fel din Boteni. Deocamdată, nu se știe din ce motiv tânărul șofer a pierdut controlul asupra volanului.

La fața locului au intervenit pompierii din Găești și Vișina, cu autospecială de descarcerare și două echipe SMURD. Conducătorul auto și o tânără de 18 ani, pasageră în mașină, au fost găsiți conștienți. După ce au primit primul ajutor, aceștia au fost transportați la spital.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Străzile din municipiul Moreni vor intra în modernizare pe Programul „Anghel Saligny”

Publicat

pe

Eforturile administrației publice de la Moreni sunt din nou încununate de succes în ceea ce privește atragerea de fonduri nerambursabile pentru modernizarea municipiului.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a aprobat finanțarea, prin Programul Național „Anghel Saligny”, a două proiecte privind reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere, investiții importante pentru civilizația urbană și confortul cetățenilor din Moreni.

În primul proiect, se are în vedere execuția de lucrări pe 3,550 km de străzi din municipiul Moreni. Investiția are o valoare 4.709.490,2 lei. Străzile incluse în acest proiect sunt: Teiș, Armoniei, Școlii, Muzeului, Soarelui, Libertății, Romană, Fragilor, Artere laterale H.C.C., Grădinilor.

Cel de-al doilea proiect prevede reabilitarea și modernizarea a 3,827 km, străzi din cartierul Schela Mare. Pentru aceast obiectiv, se vor aloca 5.439.817,76 lei. Vor intra într-un proces total de refacere străzile: Anul 1907, Codrului, Ghioceilor, Izlazului, Luceafărului, Pietriș, Sirius, Ștrandului, Trandafirilor și Uranus.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT