Connect with us

ACTUALITATE

8 aprilie – Ziua internațională a romilor. Îndemnul prefectului județului Dâmbovița

Publicat

pe

În data de 8 aprilie se sărbătorește „Ziua internațională a romilor”. În acest context, prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia, a transmis un îndemn la reflexie asupra trecutului și la a pune bazele unei noi generații, care să învețe unii despre alții și să respecte cultura celuilalt, să respingem manifestările xenofobe, comportamentele discriminatorii și discursurile urii.

”Dragi prieteni,

trăim vremuri tulburi, iar astfel de zile trebuie să fie un prilej de reflexie asupra trecutului și o ancorare în valorile care ne-au unit în ultimii ani și care ne pot face viața mai bună pe viitor. În aceste vremuri pot apărea și riscuri enorme. Trebuie să fim vigilenți și să nu lăsăm emoțiile să domine rațiunea.

Astăzi, mai mult ca oricând, trebuie să respingem manifestări xenofobe, comportamente discriminatorii și discursuri ale urii. Prea multe secole acest tip de comportament a făcut din milioane de oameni – sclavi/ robi. Să nu uităm că România a aprobat actul dezrobirii romilor abia în anul 1856. Prin acest act, statul de atunci și-a manifestat dorința ca țara noastră să adere la valorile umaniste și la cele europene.

Înainte de a zice de cineva că este „altfel”, trebuie să îl înțelegem și să-i aflăm trecutul, să îl respectăm și să-i oferim șanse reale la educație și la o viață demnă. Să nu uităm că și după ce au fost dezrobiți, au fost victimele discriminării, nu atât prin legi, cât prin mentalități. De aceea, cred că împreună putem să punem bazele unei noi generații care să învețe unii despre alții, să respecte cultura celuilalt și să respecte valorile umaniste care ne-au construit ca națiune.

La mulți ani, tuturor prietenilor, indiferent de etnie sau naționalitate!

Prefect, Claudia GILIA

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Balastiera Nedelea, anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu

Publicat

pe

de

Balastiera Nedelea, cu sediul în comuna Potlogi, sat Românești, anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul ”Realizare lacuri de agrement cu exploatarea agregatelor minerale”, propus a fi amplasat în comuna Potlogi, sat Românești, județul Dâmbovița.

Informaţiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului – Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Dâmbovița, din str. Calea Ialomitei, nr. 1, județul Dâmbovița, şi la sediul Primăriei Potlogi, în zilele de luni – vineri, între orele 08:00 – 16:00.

Observaţiile publicului se primesc zilnic la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului – Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Dâmbovița, din str. Calea Ialomiței, nr. 1, județul Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Ion Dumitru spulberă Regia Națională a Pădurilor într-un proces de răsunet

Publicat

pe

Fostul director general al Regiei Naționale a Pădurilor, Ion Dumitru, singurul manager al acestei unități mamut care a reușit, în numai câțiva ani, să refacă de la zero o serie de subunități lăsate în paragină, numim aici Herghelia de la Jegălia, Muzeul Cinegetic Posada și multe sedii de ocoale etc., de ani de zile, luptă cu sistemul nevăzut ce le pune imediat piedică acela care se remarcă, care capătă notorietate mai mult decât li se permite.

Realizările sale în domeniului silvic, faptul că a ținut cu mână de fier Romsilva și nu a cedat la presiunile celor care ar fi vrut să acapareze pădurile și o serie de proprietăți ale RNP-ului, vorbim și de terenuri din inima Capitalei, l-au purtat pe Ion Dumitru ani întregi pe culoarele pașilor pierduți, l-au dus în fața instanțele cu dedicație, numite special pentru a spulbera caractere și personalități.

Ion Dumitru a fost un luptător și, chiar dacă o serie de foști colegi politici i-au întins capcane, l-au îndepărtat (nu dăm acum numele unui fost ministru de la Mediu și Păduri, din același partid, după ce Ion Dumitru a câștigat în instanță dreptul de a-l repune în funcție, a făcut tot ce i-a stat în putere pentru a-l îndepărta de o astfel de oportunitate.

Și, uite așa, un om dedicat meseriei, un specialist prin excelență, care ar fi putut, în toți acești ani, să aducă plus valoare Regiei Naționale a Pădurilor condusă de mulți neaveniți, a fost ținut în umbră de sistem.

Aflăm acum că fostul lider social-democrat, fost deputat în Parlamentul Românei, om care a stat tot timpul alături de cei mulți și necăjiți, a câștigat la Curtea de Apel București procesul cu Regia Națională a Pădurilor Romsilva.

Instituția, după cum a scris Ion Dumitru pe pagina sa de Facebook, este obligată să îi plătescă despagubiri egale cu salariile indexate, majorate și reactualizate și cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat în calitate de director general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

Este incredibil. Fostul director general al Regiei Naționale a Pădurilor trebuie să primească despăgubiri calculate de la data de 17 aprilie 2001 până la data de 15 august 2020. Curtea de Apel București a constatat că raporturile de muncă dintre Ion Dumitru și RNP nu au fost deloc viciate. Oare, ce zice acum doamna fost ministru pe la Mediu și Păduri care a refuzat să îl repună în drepturi pe profesionistul Ion Dumitru, târât nedrept de statul paralel într-un scandal juridic și mediatic, doar cu scopul de a-l discredita și elimina?

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT