Connect with us

ACTUALITATE

8 aprilie – Ziua internațională a romilor. Îndemnul prefectului județului Dâmbovița

Publicat

pe

În data de 8 aprilie se sărbătorește „Ziua internațională a romilor”. În acest context, prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia, a transmis un îndemn la reflexie asupra trecutului și la a pune bazele unei noi generații, care să învețe unii despre alții și să respecte cultura celuilalt, să respingem manifestările xenofobe, comportamentele discriminatorii și discursurile urii.

”Dragi prieteni,

trăim vremuri tulburi, iar astfel de zile trebuie să fie un prilej de reflexie asupra trecutului și o ancorare în valorile care ne-au unit în ultimii ani și care ne pot face viața mai bună pe viitor. În aceste vremuri pot apărea și riscuri enorme. Trebuie să fim vigilenți și să nu lăsăm emoțiile să domine rațiunea.

Astăzi, mai mult ca oricând, trebuie să respingem manifestări xenofobe, comportamente discriminatorii și discursuri ale urii. Prea multe secole acest tip de comportament a făcut din milioane de oameni – sclavi/ robi. Să nu uităm că România a aprobat actul dezrobirii romilor abia în anul 1856. Prin acest act, statul de atunci și-a manifestat dorința ca țara noastră să adere la valorile umaniste și la cele europene.

Înainte de a zice de cineva că este „altfel”, trebuie să îl înțelegem și să-i aflăm trecutul, să îl respectăm și să-i oferim șanse reale la educație și la o viață demnă. Să nu uităm că și după ce au fost dezrobiți, au fost victimele discriminării, nu atât prin legi, cât prin mentalități. De aceea, cred că împreună putem să punem bazele unei noi generații care să învețe unii despre alții, să respecte cultura celuilalt și să respecte valorile umaniste care ne-au construit ca națiune.

La mulți ani, tuturor prietenilor, indiferent de etnie sau naționalitate!

Prefect, Claudia GILIA

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Creșterea salariilor din învățământ ar trebui condiționată de performanța actului educativ!

Publicat

pe

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

Auzim din când în când intervenții pertinente din partea parlamentarilor care, de obicei, pentru a nu deranja prea mult anumite segmente de electoeat, se feresc să spună lucrurilor pe nume.

Deputatul PSD Dan Cristian Popescu a precizat, cu subiect și predicat, în cadrul emisiunii „Politica zilei” de la B1 TV, că este de acord cu mărirea salariilor cadrelor didactice, dar ar trebui să se facă în anume condiții, după niște reguli, după rezultate. Acordarea unor beneficii să fie efectuată în funcție de eficiența actului de educație, de performanță.

„Este un lucru acceptat și sunt multe țări care operează cu acest sistem de bonusare pentru performanță. Sunt două lucruri diferite. Pe de o parte, salariile trebuie crescute, pe de altă parte trebuie o anumită parte din salariu să fie condiționată de performanță”, a spus parlamentarul social-democrat.

Pe bună dreptate. Vrei retribuție mărită, beneficii, forțezi mâna guvernului cu proteste, greve, că, deh, doar prin sistemul bugetar au mai rămas sindicate care luptă, de obicei, doar pentru salarii, dar ce oferi în schimb?

Sunt școli cu promovabilitate scăzută sau zero la examenele naționale, ies pe bandă rulantă doar pseudo-teoreticieni, analfabeți funcționali.

O spun și statisticile internaționale că stăm prost la capitolele astea ce țin de practică, de pregătirea profesională, dar cerem mereu venituri mai mari. Ce ne pasă de restul? Noi să fim bine! Dacă nu ne dă Guvernul, punem repede de o grevă și se rezolvă.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Târgoviște: S-a dus la ceruri profesorul de muzică Fidel Cătălin. Dumnezeu să-l odihnească!

Publicat

pe

De

Cu mare întristare, ne luăm rămas-bun de la colegul și prietenul nostru, Cătălin Fidel, profesor de muzică al liceului nostru…

A fost liniște deplină astăzi în cancelarie și pe holurile liceului… Copii s-au strâns la Bibliotecă, ne-am șters lacrimile unii altora, ne-am alinat cum am putut tristețea… Beculețele vesele și colorate din brazii împodobiți au rămas în bezna…

Începând de astăzi, o chitară nu va mai cânta… După o lungă suferință, sufletul său s-a ridicat în împărăția Tatălui…

Sincere condoleanțe familiei îndurerate! Și multă putere în a depăși aceste clipe atât de grele… Odihnă veșnică și drum lin, Cătălin!

Biblioteca Liceului Ion Heliade Rădulescu Târgoviște

Cei care doresc să își ia rămas bun de la el, îl pot vizita la Capela Bisericii Sfântul Nicolae Andronesti (Str. Pârvan Popescu, Nr 11), Târgoviște, acolo unde va fi depus. Detalii referitoare la ora slujbei de înmormântare o voi comunica ulterior – a anunțat soția.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite