Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primăria Moreni a inaugurat bazinul de înot

Publicat

pe

Astăzi – 8 aprilie 2022, după-amiază, la Moreni, ministrul Dezvoltării, Administrației și Lucrărilor Publice – Cseke Attila și președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, împreună cu primarul Constantin Dinu și directorul general al Companiei Naționale de Investiții – Manuela Pătrășcoiu, au tăiat panglica inaugurală a Bazinului de înot, obiectiv finanțat de Ministerul Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții.

La eveniment, au fost prezenți și vicepreședinții CJ Dâmbovița – Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, subprefectul Corneliu Sălișteanu, senatorul Titus Corlățean, deputații Carmen Holban, Radu Popa, Ionuț Vulpescu și Marian Țachianu. De asemenea, au participat secretarul de stat Ionuț Săvoiu, primari ai localităților din zona municipiului Moreni, consilieri locali și județeni, numeroși cetățeni și elevi ai școlilor din oraș.

Edilul Constantin Dinu a mulțumit ministrului Dezvoltării pentru faptul că a răspuns pozitiv invitației președintelui Corneliu Ștefan de a vizita județul Dâmbovița și de a participa la inaugurarea Bazinului de înot de la Moreni. A vorbit totodată despre drumul parcurs de acest proiect, de la idee la faptă. Aprobarea construcției unui bazin de înot la Moreni s-a făcut în cadrul unei ședințe a Consiliului Local din ianuarie 2015.

„Doi ani mai târziu, în 2017, am transmis către Ministerul Dezvoltării cei 12.200 mp necesari derulării acestei investiții. Abia în 2019, după trei încercări de licitații la care nu s-a prezentat nimeni, s-a dat ordinul de începere a construcției, pe care am reușit să o definitivăm în august 2021”, a precizat Constantin Dinu.

Bazinul de la Moreni a rezolvat o mare problemă a iubitorilor de înot, care, pentru a-și satisface această pasiune, pentru a practica acest sport, erau nevoiți să se deplaseze la Târgoviște sau la Câmpina.

Primarul Constantin Dinu a vorbit apoi despre liceul cu program sportiv din Moreni, unde vor fi deschise și clase pentru înot. Edilul a prezentat și care ar fi neajunsurile unui astfel de obiectiv, mai ales acum când prețurile la energie au sărit în aer, iar exploziile la acest capitol se țin în lanț. Peste 700 de milioane de lei sunt necesari în fiecare lună pentru a asigura funcționalitatea bazinului de înot. Primarul de la Moreni consideră că aceste cheltuieli considerabile pot fi diminuate prin montarea unor panouri solare producătoare de energie electrică.

Șeful administrației publice locale Moreni a trecut în revistă o serie de proiecte importante pentru comunitate, pe care dorește să le materializeze tot prin Compania Națională de Investiții, unde a fost depusă documentația. Vorbim despre un nou sediu de primărie și despre o bază sportivă cu teren sintetic.

„Vă mărturisesc că Ministerul Dezvoltării, pentru noi, comunitățile mici, reprezintă o bulă de oxigen. Cele mai mari investiții pe care am reușit să le materializăm au fost executate cu fonduri atrase de la acest minister”.

Nu a uitat Constantin Dinu să amintească de marele „tun investițional” pe care l-a dat prin atragerea la Moreni a 14,6 milioane de euro, fonduri obținute pentru șapte proiecte care vizează anveloparea termică a blocurilor de locuințe din municipiul Moreni. Practic, prin implicare și viteză de reacție, Primăria Moreni a atras cea mai mare parte a fondurilor destinate județului Dâmbovița pentru astfel de tipuri de proiecte.

Ministrul Dezvoltării a felicitat administrația publică de la Moreni pentru faptul că nu pierde nicio oportunitate investițională. A mai spus Cseke Attila că realizarea unui obiectiv de talia bazinului de înot reprezintă o mare de bucurie pentru cetățenii municipiului Moreni, pentru copiii și tinerii care vor să practice acest sport complet, dar și pentru finanțatori, respectiv Ministerul Dezvoltării și Compania Națională de Investiții.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Străzile din municipiul Moreni vor intra în modernizare pe Programul „Anghel Saligny”

Publicat

pe

Eforturile administrației publice de la Moreni sunt din nou încununate de succes în ceea ce privește atragerea de fonduri nerambursabile pentru modernizarea municipiului.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a aprobat finanțarea, prin Programul Național „Anghel Saligny”, a două proiecte privind reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere, investiții importante pentru civilizația urbană și confortul cetățenilor din Moreni.

În primul proiect, se are în vedere execuția de lucrări pe 3,550 km de străzi din municipiul Moreni. Investiția are o valoare 4.709.490,2 lei. Străzile incluse în acest proiect sunt: Teiș, Armoniei, Școlii, Muzeului, Soarelui, Libertății, Romană, Fragilor, Artere laterale H.C.C., Grădinilor.

Cel de-al doilea proiect prevede reabilitarea și modernizarea a 3,827 km, străzi din cartierul Schela Mare. Pentru aceast obiectiv, se vor aloca 5.439.817,76 lei. Vor intra într-un proces total de refacere străzile: Anul 1907, Codrului, Ghioceilor, Izlazului, Luceafărului, Pietriș, Sirius, Ștrandului, Trandafirilor și Uranus.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a obținut 42 de milioane de lei să modernizaze 17 străzi și trotuarele aferente

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a obținut o finanțare în valoare de 42 de milioane de lei, prin Programul Național „Anghel Saligny”, pentru modernizarea a 17 străzi din municipiu, în lungime de peste 12 km. De asemenea, se va interveni și asupra trotuarelor aferente – spune edilul Daniel Cristian Stan. Administrația publică locală va lansa, în scurt timp, licitația de execuție. De precizat că termenul de finalizare a lucrărilor nu depășește 12 luni, din momentul predării amplasamentului către constructor.

Sunt incluse în acest proiect: bulevardele Independenței și Libertății, străzile Calea Domnească, 9 Mai, Virgil Drăghiceanu, Aleea Grivița, Gabriel Popescu, Boerescu Zaharia, Maior Brezișeanu Eugen, Calea Câmpulung, Ana Ipătescu, Locotenent Pârvan Popescu, Mihai Eminescu, Barăției, Ilfovului, Porumbeilor și Costache Olăreanu.

Primarul Daniel Cristian Stan a remarcat distribuirea echilibrată, pe zone, a fondurilor prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” și a făcut referire la cei doi ani de guvernare PNL-USR când municipiului Târgoviște nu i-au fost repartizate sume de la buget din cauza culorii politice a edilului ales (PSD) – situație valabilă și pentru alte localități din țară.

„Stau și mă gândesc cam ce sume ar fi primit județul Dâmbovița dacă, în momentul de față, PSD nu era la guvernare. Eu fac această paralelă permanent cu situația municipiului Târgoviște care timp de 2 ani a fost ignorat total de o guvernare de dreapta care nu a avut nimic în comun cu interesele comunităților locale”, a declarat Daniel Cristian Stan în cadrul unei conferințe de presă.

A mai spus edilul că municipalitatea, pe lângă cele 17 străzi sus-amintite, pentru care a primit finanțare prin Programul Național „Anghel Saligny”, va lansa, săptămâna viitoare, licitația pentru reabilitarea străzilor Oltului, Ion Neculce, Fructelor și Luceafarului. De asemenea, Primăria Târgoviște are în lucru, în parteneriat cu CJ Dâmbovița, investiția care vizează modernizarea străzii Calea București. Totodată, este în lucru proiectul care vizează bulevardele Mircea cel Bătrân și Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării și pasajul peste calea ferată de la Pavcom.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT