Connect with us

Dâmboviţa

12 tone de fier vechi adunate de la romii din Bălteni

Publicat

pe

Descinderea oamenilor legii, de ieri – 14 aprilie 2022, la Bălteni, comuna Conțești, operațiune desfășurată sub titulatura mai mult cu tentă ecologică „Curățăm România” a avut rezultate.

Să nu înțelegem greșit. Nu s-a dat cu mătura, nu au fost văruiți pomii și nici nu au fost adunate cu grebla gunoaiele de pe islaz, care se văd până departe în zare! Nu. Polițiștii, împreună cu comisarii Gărzii de Mediu și jandarmii, au confiscat de la foștii romi căldărari, transformați în colectori de deșeuri, 12 tone de fier și au aplicat 4 amenzi contravenționale cu o valoare de 60.000 de lei. Cum năravul din fire n-are lecuire, reprezentanții de la Electrica, sub protecția polițiștilor, au efectuat și ei, din nou, debranșări de la rețea, în cazul mai multor gospodării legate la stâlpi prin tot soiul de instalații improvizate. A fost vorba, de data aceasta, de 19 locuințe alimentate ilegal cu energie electrică. Evident, proprietarii s-au ales cu dosare penale.

Câteva zile nu se va mai răspândi în atmosferă fumul negru, înecăcios, rezultat din arderea unor autoturisme, ba chiar și autobuze, cu scopul de a le curăța de ceea ce nu înseamnă metal. Apoi, romii vor reintra în normalitate. Adică, vor incedia din nou mașini, cauciucuri și vor pune scara pe stâlpul de electricitate, pentru a agăța cârligele contactori. Este un scenariu care se tot repetă de ani și ani. „Curațăm România” este doar un vis frumos sau o rutină…

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Accident rutier cu două victime pe DN7, în comuna Mătăsaru

Publicat

pe

Doi tineri, în vârstă de 19 și 18 ani, au fost răniți, în această dimineață, într-un accident rutier pe DN7, în comuna Mătăsaru. Mașina cu care circulau, din direcția Găești ore Mătăsaru, a părăsit partea carosabilă. La volan se afla băiatul de 19 ani, de fel din Boteni. Deocamdată, nu se știe din ce motiv tânărul șofer a pierdut controlul asupra volanului.

La fața locului au intervenit pompierii din Găești și Vișina, cu autospecială de descarcerare și două echipe SMURD. Conducătorul auto și o tânără de 18 ani, pasageră în mașină, au fost găsiți conștienți. După ce au primit primul ajutor, aceștia au fost transportați la spital.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Străzile din municipiul Moreni vor intra în modernizare pe Programul „Anghel Saligny”

Publicat

pe

Eforturile administrației publice de la Moreni sunt din nou încununate de succes în ceea ce privește atragerea de fonduri nerambursabile pentru modernizarea municipiului.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a aprobat finanțarea, prin Programul Național „Anghel Saligny”, a două proiecte privind reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere, investiții importante pentru civilizația urbană și confortul cetățenilor din Moreni.

În primul proiect, se are în vedere execuția de lucrări pe 3,550 km de străzi din municipiul Moreni. Investiția are o valoare 4.709.490,2 lei. Străzile incluse în acest proiect sunt: Teiș, Armoniei, Școlii, Muzeului, Soarelui, Libertății, Romană, Fragilor, Artere laterale H.C.C., Grădinilor.

Cel de-al doilea proiect prevede reabilitarea și modernizarea a 3,827 km, străzi din cartierul Schela Mare. Pentru aceast obiectiv, se vor aloca 5.439.817,76 lei. Vor intra într-un proces total de refacere străzile: Anul 1907, Codrului, Ghioceilor, Izlazului, Luceafărului, Pietriș, Sirius, Ștrandului, Trandafirilor și Uranus.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT