Connect with us

Dâmboviţa

Sprijin pentru elevii defavorizați, în vederea prevenirii abandonului școlar

Publicat

pe

Prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia, a vorbit, în cadrul unei conferințe de presă, despre implicarea PSD în politicile sociale și educaționale, despre măsurile pe care le-au promovat pentru prevenirea abandonului școlar, fenomen cu care țara noastră se confruntă în ultimii ani.

„Vă amintesc că au existat foarte multe proiecte care promiteau că vor aduce copiii la școală și că viața lor se va îmbunătăți. Din păcate, multe dintre acele proiecte au rămas doar pe hârtie sau nu au putut fi implementate din lipsă de bani.

Am bucuria să vă anunț că, în acest moment, există mai multe proiecte în derulare care țintesc scăderea ratei de abandon școlar și care au drept scop și creșterea rezultatelor elevilor la învățătură.

Cel mai important este că au finanțare, există echipe mixte de profesori și asistenți sociali, autorități locale și centrale, care implementează toate aceste proiecte”, a precizat Claudia Gilia.

A mai amintit președinta femeilor social-democrate din Dâmbovița despre proiectul „Rose”, care are o finanțare de 200 de milioane de euro din partea Băncii Internaționale pentru Reconstrucție și Dezvoltare, despre Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate 2014 – 2020 (POAD) privitor la acordarea tichetelor sociale pentru sprijin educațional.

„Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate 2014 – 2020 (POAD) – Tichete Sociale pentru Sprijin Educațional – are menirea de a ajuta la prevenirea abandonului școlar și îmbunătățirea condițiilor de frecventare a școlii sau gradiniței de către copiii cei mai dezavantajați din învățămantul de stat primar și gimnazial care se află în întreținerea familiilor al căror venit mediu lunar, pe membru de familie, este de maxim 50% din salariul minim brut pe economie precum și a copiilor cei mai dezavantajați din învațământul de stat preșcolar, care se află în întreținerea familiilor al căror venit mediu lunar, pe membru de familie, este mai mic sau egal cu dublul venitului minim garantat pentru o persoana singură.

Limita venitului mediu per membru de familie, pentru eligibilitate tichete sociale pentru sprijin educational este: pentru preșcolari: 298 lei / membru de familie / lună (dublul venitului minim garantat pentru o persoană: 149 lei x 2). Pentru ciclul primar si gimnazial: 1.115 lei / membru de familie în luna iulie 2021 (jumatate din salariul minim brut în luna iulie 2021).

La începutul lunii aprilie, în județul Dâmbovița, au fost primite 8.150 de pachete nominale cu tichete sociale electronice pentru beneficiarii din cadrul unităților de învățământ din județul nostru, iar în perioada 5 – 6 aprilie 2022, reprezentanții unităților de învățământ au ridicat toate pachetele pentru a putea fi distribuite beneficiarilor, cu respectarea tuturor prevederilor legale în vigoare referitoare la încadrarea beneficiarilor în criteriile de eligibilitate aferente programului, respectiv aplicarea O.U.G. nr. 133 / 2020 cu modificările și completările ulterioare. Până la aceasta dată, a fost distribuit un număr de 7.115 tichete sociale pe suport electronic către părinții / tutorii preșcolarilor / elevilor beneficiari, respectiv, 711 tichete pentru preșcolari, 6.404 tichete pentru elevi din ciclul primar si ciclul gimnazial.

Valoarea tichetului social este de 500 lei / an școlar. Tichetele sunt valabile 12 luni și trebuie utilizate exclusiv pentru achiziția de materiale școlare -rechizite necesare frecventării școlii, articole de papetărie, caiete, stilouri, articole pentru pictură, ghiozdaneși alte articole necesare în școli și grădinițe, precum și articole de vestimentație necesare frecventării școlii/grădiniței”, a mai spus prefectul județului Dâmbovița Claudia Gilia.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Accident rutier cu două victime pe DN7, în comuna Mătăsaru

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Doi tineri, în vârstă de 19 și 18 ani, au fost răniți, în această dimineață, într-un accident rutier pe DN7, în comuna Mătăsaru. Mașina cu care circulau, din direcția Găești ore Mătăsaru, a părăsit partea carosabilă. La volan se afla băiatul de 19 ani, de fel din Boteni. Deocamdată, nu se știe din ce motiv tânărul șofer a pierdut controlul asupra volanului.

La fața locului au intervenit pompierii din Găești și Vișina, cu autospecială de descarcerare și două echipe SMURD. Conducătorul auto și o tânără de 18 ani, pasageră în mașină, au fost găsiți conștienți. După ce au primit primul ajutor, aceștia au fost transportați la spital.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Străzile din municipiul Moreni vor intra în modernizare pe Programul „Anghel Saligny”

Publicat

pe

Eforturile administrației publice de la Moreni sunt din nou încununate de succes în ceea ce privește atragerea de fonduri nerambursabile pentru modernizarea municipiului.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a aprobat finanțarea, prin Programul Național „Anghel Saligny”, a două proiecte privind reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere, investiții importante pentru civilizația urbană și confortul cetățenilor din Moreni.

În primul proiect, se are în vedere execuția de lucrări pe 3,550 km de străzi din municipiul Moreni. Investiția are o valoare 4.709.490,2 lei. Străzile incluse în acest proiect sunt: Teiș, Armoniei, Școlii, Muzeului, Soarelui, Libertății, Romană, Fragilor, Artere laterale H.C.C., Grădinilor.

Cel de-al doilea proiect prevede reabilitarea și modernizarea a 3,827 km, străzi din cartierul Schela Mare. Pentru aceast obiectiv, se vor aloca 5.439.817,76 lei. Vor intra într-un proces total de refacere străzile: Anul 1907, Codrului, Ghioceilor, Izlazului, Luceafărului, Pietriș, Sirius, Ștrandului, Trandafirilor și Uranus.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT