Connect with us

Argeș

Nu vă apropiați de urși pentru a-i fotografia și nici nu încercați să-i alungați singuri!

Publicat

pe

Jandarmii din județul Argeș au avut 15 intervenții în nordul județului, unde a fost semnalată prezența unor exemplare de urs. În acest context, IJJ Argeș transmite următoarele recomandări pentru cetățeni:

– în cazul în care sesizează prezența urșilor în gospodărie sau în apropiere, să apeleze imediat numărul unic de urgență 112;
– să nu iasă din casă și să aștepte sosirea echipajelor de jandarmi;
– având în vedere că urșii au comportament imprevizibil să nu încerce să se apropie de aceștia și să nu încerce să-i alunge singuri;
– sub nicio formă să nu hrănească animalele sălbatice și să nu se apropie pentru a le fotografia.

„Totodată, reamintim faptul că în conformitate cu art. 15 din O.U.G. nr 81 / 2021, împiedicarea prin orice mijloace a intervenției imediate de către orice persoane constituie contravenție și se sancționează cu amendă contravențională de la 7.000 lei la 10.000 lei, dacă fapta nu a fost săvârșită în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, constituie infracțiune”, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Argeș

Patru tineri au plonjat cu mașina în albia unui râu, în Câmpulung

Publicat

pe

Accident rutier, în această seară, în zona Apă Sărată din municipiul Câmpulung, județul Argeș. Un autoturism în care se aflau patru tineri a plonjat de pe un pod în albia râului Târgului – ne informează ISU Argeș. Trei persoane, două de sex feminin și una de sex masculin, au fost transportate la spital de echipajele SMURD și SAJ.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Argeș

Patru autovehicule cuprinse de foc în Cotmeana, județul Argeș

Publicat

pe

O autoutilitară, un autocamion, un autoturism și o remorcă au fost afectate de un incendiu izbucnit, astăzi – 7 decembrie 2023, în localitatea Cotmeana, județul Argeș. De asemenea, a ars un container de aproximativ 10 mp, precum și o bună parte dintr-un al doilea container.

O persoană a suferit arsuri și a fost transportată la spital de către un echipaj de la Serviciul Județean de Ambulanță.

Potrivit ISU Argeș, în autoutilitară se aflau 12 butoaie din metal, în unele dintre acestea fiind găsite lichide combustibile. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost de natură electrică.

La fața locului s-a acționat cu patru autospeciale pentru stingerea incendiilor, o autospecială de cercetare și decontaminare chimică, biologică, radiologică și nucleară, o ambulanță SMURD de terapie intensivă mobilă și una de la SAJ.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite