Connect with us

ACTUALITATE

Sistem de monitorizare video în toate secțiile Spitalului Județean din Târgoviște, inclusiv cele externe

Publicat

pe

Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște are, de luna aceasta, sistem de monitorizare video în toate secțiile, inclusiv cele exterioare. Investiția a fost susținută integral din bugetul unității și a presupus montarea a încă 237 de camere de supraveghere, ajungându-se acum la 352 – se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

„Am îndeplinit astfel cerința Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate, de a implementa monitorizarea video în toate spațiile, un indicator care contează în procedura de acreditare și clasificare a spitalului.

Când am demarat implementarea proiectului, a existat oarece reticență din partea angajaților, care au considerat că sunt urmăriți. Ulterior, și-au dat seama că scopul sistemului de monitorizare video este acela de a crește siguranța pacienților și a personalului medical”, precizează dr. Claudiu Dumitrescu – managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște.

Cele 352 de camere video sunt montate în spațiile publice, respectiv pe coridoare și în exteriorul clădirilor, nu în saloane, cabinetele medicale și grupurile sanitare, și sunt conectate la mai multe servere.

„În fiecare secție, urmează să instalăm, în cabinetul asistenților, monitoare pe care să ruleze în timp real imaginile de la toate camerele video din secția respectivă. Consider că, în acest mod, îmbunătățim substanțial gradul de siguranță în spitalul nostru. Asistentul de serviciu va putea observa orice incident care apare în spațiile publice: persoane dubioase, pacienți care se deplasează cu dificultate către grupurile sanitare etc. și astfel se poate interveni cu rapiditate”, a adăugat managerul Claudiu Dumitrescu.

Repartiția camerelor de supraveghere pe fiecare secție în parte:
– Sediul central SJUT: 142 (66, anterior anului 2022), din care 16 la UPU-SMURD (9, anterior anului 2022) și 42 în Policlinică (7, anterior anului 2022)
– Sanatoriul Moroeni: 16
– Secția de Recuperare Neuropsihomotorie Copii Gura Ocniței: 22
– Secția Neuropsihiatrie Adulți Gura Ocniței: 93
– Secția Platformă: 53 (45, anterior anului 2022)
– Secția Boli Infecțioase (Dealu Mare): 16
– UPU Titu: 10 (4, anterior anului 2022).

Ultima secție în care sunt instalate, în această perioadă, camere de supraveghere video este cea din comuna Voinești, recent redeschisă, după ce, timp de doi ani, activitatea de aici a fost suspendată din cauza pandemiei, personalul fiind mobilizat pentru îngrijirea bolnavilor de COVID-19.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

10 posturi disponibile la Jandarmeria Teleorman

Publicat

pe

de

Jandarmeria Teleorman organizează concurs pentru ocuparea a 10 funcții de subofițer pază principal prin încadrare directă / rechemare în activitate.

Cererile de înscriere se depun în perioada 27.06.2022 – 08.07.2022.

Mai multe detalii legate de componența dosarului, tematica și bibliografia, puteți afla accesând următorul link:
http://www.jandarmeriateleorman.ro/1440-2/.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Târgoviște: 400 de înotători participă la Campionatul Național de Cadeți

Publicat

pe

Complexul Turistic de Natație Târgoviște găzduiește în aceste zile Campionatul Național de Cadeți, care reunește aproape 400 de înotători din toată țara. Este vorba despre o competiție care se organizează la Târgoviște de mai mulți ani. Un concurs în cadrul căruia sportivul momentului în România, campionul mondial David Popovici, a stabilit, în ultimii ani, multe recorduri naționale – după cum au punctat Camelia Potec – președinta Federației Române de Natație și primarul municipiului Târgoviște – Daniel Cristian Stan.

„Putem spune că o mică parte din ceea ce înseamnă pregătirea lui David Popovici se datorează și participării la competiția organizată în bazinul olimpic de înot de la Târgoviște. Încet-încet, având o bază care este bună, se naște și performanța. La Târgoviște, un oraș care, în urmă cu 10 ani, nu spunea foarte mult pe harta înotului românesc.

Mă bucur că la Târgoviște, în momentul în care în țară nu prea se vorbea de natație, aici se construia un bazin olimpic de înot. Am fost inspirați. Îi mulțumesc Cameliei Potec pentru faptul că, atunci când acest bazin avea nevoie de promovare, a venit alături de noi și a adus aici câteva competiții importante și am creat un parteneriat benefic pentru comunitatea locală și pentru performanța sportivă”, a declarat edilul Daniel Cristian Stan.

Președinta Federației Române de Natație, Camelia Potec, a spus că a găsit la Târgoviște condiții excelente pentru organizarea competițiilor la înot, dar și sprijin necondiționat din partea reprezentanților Primăriei, care nu au spus niciodată nu atunci când a propus un proiect.

„În momentul de față, înotul este pe buzele tuturor. David Popovici este deja unul dintre cei mai cunoscuți sportivi ai României și, da, toate lucrurile construite până acum au dus la rezultatele lui și ale natației românești. Este foarte important să organizăm competiții pentru acești copii, pentru că aici putem face selecția, putem găsi talentele pe care să le sprijinim în vederea participării la competițiile internaționale de obiectiv. David Popovici a reușit multe recorduri naționale în acest bazin de la Târgoviște. Fac această precizare pentru persoanele care întreabă de unde a ieșit David Popovici”, a precizat Camelia Potec.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT