Connect with us

Dâmboviţa

Titus Corlăţean, senator: Atitudinea UE față de Rusia este una istorică

Publicat

pe

S-a văzut în perioada scursă de la invadarea Ucrainei de către Rusia că politica statelor UE nu a fost una unitară, ci s-a acționat cu teamă, cu oarece subiectivism determinat de consecințele asupra propriilor economii și asupra vieții sociale, ca urmare a sistării aprovizionării cu gaze naturale dinspre Rusia. Se știe că multe state europene depind încă de energia și materia primă furnizate de Rusia. Dacă se închide conducta, situația devine una extrem de critică.

A spus senatorul PSD Titus Corlățean că și noi și Ucraina plătim acum din cauza unei politici slabe a Uniunii Europene dusă imediat după momentul 2014. După anexarea Peninsulei Crimeea de către Federația Rusă și operațiunile din Donbas, au existat condamnări ale actelor agresive, au apărut sancțiuni, dar nu atât de dure încât să sperie Rusia. Ba chiar s-a dat de înțeles că Vestul a acceptat până la urmă situația, ghidat de propriile interese.

„A urmat o listă de sancțiuni reactualizată la șase luni foarte moderată, din cauza intereselor economice, a dependenței de gazul rusesc, nu pentru un singur stat, pentru mai multe state europene”, a precizat Titus Corlățean.

A mai spus senatorul PSD că Europa nu a înțeles că a cauționat o acțiune agresivă și că „o dată deschisă Cutia Pandorei, dacă nu reacționezi cu fermitate pentru a-l determina pe cel care a comis această agresiune să dea înapoi, vei vedea episodul repetat. Și așa s-a întâmplat”.

A mărturisit președintele executiv al PSD Dâmbovița că, totuși, față de ceea ce s-a întâmplat în 2014, acum atitudinea statelor membre s-a schimbat destul de serios. Uniunea Europeană și Statele Unite au avut o poziție fermă și depun un efort comun de coordonare cum nu a mai existat de foarte mulți ani, deși este extrem de complicat după un parteneriat economic așa de lung cu Rusia.

„Totuși, când ai o dependență de 50% de gazul rusesc și industria ta care este o industrie puternică sau cetățenii tăi au nevoie de așa ceva, poți înțelege că nu este foarte simplu să modifici fundamental, în 24 de ore, modelul tău economic. Decizia de a reduce dependența (și așteptăm decizia de rupere a relaționării în materie de energie, de gaz, de Federația Rusă) este una istorică. Nu am întîlnit așa ceva. Este o mutație care trebuie susținută în continuare. Și noi, în echipa euroatlantică, europeană, mergem în această direcție”, a mai adăugat senatorul Titus Corlățean.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Târgoviște: S-a dus la ceruri profesorul de muzică Fidel Cătălin. Dumnezeu să-l odihnească!

Publicat

pe

De

Cu mare întristare, ne luăm rămas-bun de la colegul și prietenul nostru, Cătălin Fidel, profesor de muzică al liceului nostru…

A fost liniște deplină astăzi în cancelarie și pe holurile liceului… Copii s-au strâns la Bibliotecă, ne-am șters lacrimile unii altora, ne-am alinat cum am putut tristețea… Beculețele vesele și colorate din brazii împodobiți au rămas în bezna…

Începând de astăzi, o chitară nu va mai cânta… După o lungă suferință, sufletul său s-a ridicat în împărăția Tatălui…

Sincere condoleanțe familiei îndurerate! Și multă putere în a depăși aceste clipe atât de grele… Odihnă veșnică și drum lin, Cătălin!

Biblioteca Liceului Ion Heliade Rădulescu Târgoviște

Cei care doresc să își ia rămas bun de la el, îl pot vizita la Capela Bisericii Sfântul Nicolae Andronesti (Str. Pârvan Popescu, Nr 11), Târgoviște, acolo unde va fi depus. Detalii referitoare la ora slujbei de înmormântare o voi comunica ulterior – a anunțat soția.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

Luptătorii de la ASC „Rizea Wushu” Târgoviște, din nou pe podium!

Publicat

pe

Pasiunea, munca, eforturile depuse de sportivii luptători de la ASC „Rizea Wushu” din Târgoviște au fost încununate de succes. Recent, tinerii practicanți ai acestui stil de arte marțiale au participat la Campionatul Național de Kung Fu desfășurat la București, de unde s-au întors câștigători.

9 din cei 13 sportivi pregătiți de profesorul Constantin Rizea și de instructorul Angel Mihai au urcat pe podiumul acestei prestigioase competiții. Ca răsplată a eforturilor pe care le depun, au obținut cinci medalii de bronz, una de argint și trei de aur. Primii clasați au fost Rareș Ghilac, la categoria 56 kg, Ștefan Pletescu, la minus 65 de kg, și Antonio Radu, la categoria 60 kg.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite