Connect with us

Dâmboviţa

Titus Corlăţean, senator: Atitudinea UE față de Rusia este una istorică

Publicat

pe

S-a văzut în perioada scursă de la invadarea Ucrainei de către Rusia că politica statelor UE nu a fost una unitară, ci s-a acționat cu teamă, cu oarece subiectivism determinat de consecințele asupra propriilor economii și asupra vieții sociale, ca urmare a sistării aprovizionării cu gaze naturale dinspre Rusia. Se știe că multe state europene depind încă de energia și materia primă furnizate de Rusia. Dacă se închide conducta, situația devine una extrem de critică.

A spus senatorul PSD Titus Corlățean că și noi și Ucraina plătim acum din cauza unei politici slabe a Uniunii Europene dusă imediat după momentul 2014. După anexarea Peninsulei Crimeea de către Federația Rusă și operațiunile din Donbas, au existat condamnări ale actelor agresive, au apărut sancțiuni, dar nu atât de dure încât să sperie Rusia. Ba chiar s-a dat de înțeles că Vestul a acceptat până la urmă situația, ghidat de propriile interese.

„A urmat o listă de sancțiuni reactualizată la șase luni foarte moderată, din cauza intereselor economice, a dependenței de gazul rusesc, nu pentru un singur stat, pentru mai multe state europene”, a precizat Titus Corlățean.

A mai spus senatorul PSD că Europa nu a înțeles că a cauționat o acțiune agresivă și că „o dată deschisă Cutia Pandorei, dacă nu reacționezi cu fermitate pentru a-l determina pe cel care a comis această agresiune să dea înapoi, vei vedea episodul repetat. Și așa s-a întâmplat”.

A mărturisit președintele executiv al PSD Dâmbovița că, totuși, față de ceea ce s-a întâmplat în 2014, acum atitudinea statelor membre s-a schimbat destul de serios. Uniunea Europeană și Statele Unite au avut o poziție fermă și depun un efort comun de coordonare cum nu a mai existat de foarte mulți ani, deși este extrem de complicat după un parteneriat economic așa de lung cu Rusia.

„Totuși, când ai o dependență de 50% de gazul rusesc și industria ta care este o industrie puternică sau cetățenii tăi au nevoie de așa ceva, poți înțelege că nu este foarte simplu să modifici fundamental, în 24 de ore, modelul tău economic. Decizia de a reduce dependența (și așteptăm decizia de rupere a relaționării în materie de energie, de gaz, de Federația Rusă) este una istorică. Nu am întîlnit așa ceva. Este o mutație care trebuie susținută în continuare. Și noi, în echipa euroatlantică, europeană, mergem în această direcție”, a mai adăugat senatorul Titus Corlățean.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Anunț convocare ședință Consiliul Local Voinești în data de 29 iunie 2022

Publicat

pe

de

Se convoacă, în ședință ordinară, Consiliul Local Voinești, pe data de 29.06.2022, ora 16:00, la sediul acestuia, cu următoarea ordine de zi:

1. Proiect de hotărâre privind însușirea Raportului de activitate al beneficiarilor Legii 448/2006 modificată și completată din cadrul Primăriei Voinești pe semestrul 1 al anului 2022;
2. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificărilor taxei de habitat cu destinație specială de salubrizare pentru solicitările depuse la Primăria Voinești, conform anexelor emise de ADI “Management integrat al deșeurilor în județul Dâmbovița” pentru luna iulie 2022;
3. Informare privind intenția Telekom România Mobile Communications de a închiria o suprafață de 150 mp și cale de acces, în vederea construirii unui pilon metalic, destinat comunicațiilor electronice – islaz Muret;
4. Informare cu privire la stadiul depunerii proiectelor de investiții ale UAT Voinești prin Compania Națională de Investiții ”C.N.I.” SA, Programul Național de Investiții “Anghel Saligny” și GAL Valea Ialomiței.
5. Diverse

PRIMAR,
SANDU GABRIEL

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Președinte CJ Dâmbovița: Cu un simplu mulțumesc, primarul de la Găești putea intra în istorie

Publicat

pe

Șoseaua de centură a orașului Găești este cel mai important proiect al Consiliului Județean Dâmboviţa, care a primit finanțare, săptămâna aceasta, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Este vorba despre 80 de milioane de lei din costul total de 90 de milioane de lei. Diferența de cost va fi suportată de administrația județeană – a precizat președintele CJ Dâmbovița. Cu toate acestea, primarul orașului Găești, Grigore Gheorghe, și-a alocat meritele pentru această investiție – a mai spus Corneliu Ștefan, care a punctat de asemenea că edilul ar fi putut intra în istorie dacă ar fi scris pe Facebook un simplu mulțumesc. Atât.

„Când alții nu au fost în stare nici măcar să o deseneze, noi avem un program aprobat anul trecut de către Ministerul Transporturilor și astăzi avem deja și sursa de finanțare. Centura orașului Găești este un drum județean, este proiectul CJ Dâmbovița, este proiectul pe care noi, cei din administrația județeană, l-am gândit pentru județul Dâmbovița.

Domnul primar de la Găești nu are niciun merit în realizarea acestei centuri ocolitoare. Îmi pare rău că a ieșit să își asume munca noastră, a CJ Dâmbovița și a parlamentarilor PSD. Îi transmit că dacă scria pe Facebook un simplu mulțumesc intra în istoria orașului Găești și a județului Dâmbovița printr-un gest de noblețe. Dar, a luat copy-paste toată postarea mea și a scris-o pe contul personal.

Dl. primar, centura orașului Găești este un drum județean, este munca noastră, a conducerii CJ Dâmbovița și a parlamentarii PSD, care ne-am asumat în fața dâmbovițenilor acest proiect. Astăzi este un moment istoric. Avem un contract de finanțare și, în perioada următoare, vom scoate la licitație partea de proiectare și execuție. Pe 17 iulie, se vor depune oferte pentru studiul de fezabilitate”, a declarat Corneliu Ștefan în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul PSD Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT