Connect with us

ÎNVĂŢĂMÂNT

Elevii de gimnaziu pot învăța gratuit programare și robotică. Detalii aici!

Publicat

pe

Într-o lume în care tehnologia avansează cu rapiditate, CODE Kids reprezintă o oportunitate de alfabetizare digitală pentru copiii din mediul rural, astfel încât aceștia să fie pregătiți să dea piept cu meseriile viitorului. În cei doi ani de program, elevii vor avea acces la noile tehnologii și la instruiri gratuite oferite de profesioniști în domeniu, vor crea aplicații mobile, vor învăța să programeze roboței, își vor dezvolta cunoștințele de matematică, logică și limba engleză și vor descoperi cât e de frumos să lucreze în echipă.

Județele Botoșani, Călărași, Ialomița, Mehedinți, Prahova, Teleorman și Vaslui se alătură proiectului CODE Kids, un program gratuit derulat de Fundația Progress, care se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 10-14 ani în vederea dezvoltării competențelor de programare vizuală și STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Matematică).

Cluburi noi de programare au fost deschise anul acesta și în județele Cluj, Dâmbovița, Gorj sau Iași. 85 de biblioteci publice locale, 10 școli, 7 organizații neguvernamentale, 5 licee și 2 primării s-au alăturat inițiativei, iar până acum au participat la cursuri peste 4.600 de elevi de la lansarea proiectului în 2017.

Județul Dâmbovița numără cele mai multe localități partenere în programul CODE Kids, majoritatea rurale. Copiii se pot iniția în tainele programării în cele 21 de cluburi active.

Elevii din medii vulnerabile sau din orașe mici ale României, dar și din unele zone din Republica Moldova pot parcurge cursurile de doi ani ani, fără niciun cost. Lista cluburilor active poate fi consultată AICI.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Subiecte sub formă de broșură la Evaluarea Națională 2022

Publicat

pe

4.403 absolvenți ai clasei a VIII-a din județul Dâmbovița vor susține, începând de mâine, 14 iunie 2022, Evaluarea Națională – ne informează Inspectoratul Școlar. Examenul începe cu proba scrisă la Limba și literatura română, urmând ca proba la Matematică să se desfășoare joi – 16 iunie. Rezultatele vor fi afișate în data de 23 iunie, zi în care se vor primi și contestațiile. Rezultatele finale vor fi afișate pe 30 iunie.

„Examenul se va desfășura în 113 centre de examen, accesul candidaților fiind permis în intervalul 08:00 – 08:30, iar probele încep la ora 9:00, când candidații vor primi broșura cu subiectele și hârtie ștampilată pentru ciorne.

Precizăm că, la probele scrise ale Evaluării Naționale – 2022, candidații primesc subiectele sub formă de broșură, putând să solicite și pagini suplimentare dacă este cazul.

Totodată, județul Dâmbovița este județ desemnat pentru pilotarea evaluării digitalizate a lucrărilor scrise în desfășurarea acestui examen, lucrările elevilor fiind scanate la finalul probei și transmise online spre evaluare într-un alt județ. Probele sunt monitorizate audio-video.

Este interzisă introducerea în sălile de examen a oricărui tip de materiale ajutătoare: manuale, dicționare, notițe, însemnări, cărți, ciorne, rezumate, culegeri etc., care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum și a telefoanelor mobile și a instrumentelor electronice de calcul, de stocare de informații sau de comunicare.

De asemenea, se interzice candidaților să introducă în sala de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, candidații având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învățământ/centrul de examen în acest scop. Candidații care refuză depozitarea obiectelor în sala stabilită de comisie în acest scop, nu sunt primiți în examen.

Ministerul Educației pune la dispoziția celor interesați o linie  Telverde – 800801100, de asemenea este activă și linia pusă la dispoziție de Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița – 0800816245 – pentru sesizarea eventualelor nereguli privind desfășurarea Evaluării Naționale. Numărul va fi disponibil în perioada 13 – 30 iunie.
Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul dedicat, respectându-se

Regulamentul general privind protecția datelor personale. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută.

Media generală obținută în cadrul Evaluării Naționale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenții clasei a VIII-a își vor putea continua studiile în învățământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toți elevii care au finalizat ciclul gimnazial”, se precizează într-un comunicat al Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

30 de ani de la înființarea Universității „Valahia” din Târgoviște

Publicat

pe

Universitatea „Valahia” din Târgovişte organizează, vineri – 3 iunie 2022, o serie de evenimente prin care marchează 30 de ani de la înființarea instituției, după cum urmează:

– ora 09:00 – Ședința festivă a Senatului Universitar
– ora 11: 00 – Ceremonia Aniversară “Universitatea Valahia din Târgoviște – 30 de ani. Calitate academică, provocări, performanţă şi determinare”
– ora 13.00 – lansare de carte Theodor Stolojan (fost prim-ministru al României): „Decizii, controverse, mituri în economie şi politică 1961-2020”.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT