Connect with us

ACTUALITATE

Municipiul Târgoviște găzduiește etapa națională a Olimpiadei de limba și literatura română pentru gimnaziu

Publicat

pe

Sala Cinematografului Independența din municipiul Târgoviște a fost, ieri – 18 aprilie 2022, neîncăpătoare pentru sutele de elevi și profesori de gimnaziu veniți în fosta Cetate de Scaun a Țării Românești pentru a participa la etapa națională a Olimpiadei de limba și literatura română.

La acest moment festiv, am remarcat prezența, alături de Ileana Nicolaescu – inspectorul școlar general, a prefectului județului Dâmbovița – Claudia Gilia, a președintelui Consiliului Județean – Corneliu Ștefan, a primarului Cristian Daniel Stan și a viceprimarului Monica Ilie. Au mai fost prezenți la momentului deschiderii secretarul de stat Sorin Ion, directorul Bibliotecii Județene Agnes Erich și subprefectul Adrian Chițescu.

Înalt Preasfințitul Nifon, arhiepiscop și mitropolit al Târgoviștei, a transmis elevilor olimpici care participă la această competiție desfășurată în prima Cetate a Tiparului Românesc un mesaj de salut.

„Participarea la olimpiadă este un moment de celebrare a valorii educației, a științei și a spiritualității, un timp de concurență pe calea păcii și solidarității, precum și un timp al colaborării și conștientizării necesității de a promova unitatea și de a aprofunda tot ceea ce este bun și frumos în umanitate.

Limba română este patria noastră comună, este darul pe care Dumnezeu ni l-a oferit pentru a ne bucura de creația minunată a unor oameni cu adevărat aleși să promoveze ceea ce este esențial la neamul nostru, precum: Mihai Eminescu, Alexandru Macedonski, Anton Pann, Ion Creangă, Mihail Sadoveanu, Tudor Arghezi, Gala Galaction, Nichita Stănescu, Marin Sorescu ori Sandu Tudor și mulți alții”, a precizat mitropolitul Nifon.

Prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia, i-a felicitat pe copii pentru performanța lor, pentru pasiunea pentru Limba și Literatura Română.

„188 de elevi care au ajuns în această fază a olimpiadei sunt o mândrie pentru cel puțin 188 de familii, profesori, școli și comunități locale. Să ajungi aici este nevoie de multă muncă, dăruire și de multe sacrificii. Ca un elev să ajungă să fie olimpic are nevoie de sprijinul familiei, de talentul profesorului și de dragostea pe care o are pentru această materie.

O națiune nu se definește doar prin teritoriile pe care se întinde populația, ci și prin păstrarea vie a memoriei strămoșilor, a istoriei neamului, a tradițiilor respectate care nu pot fi transmise și conservate decât prin limba pe care o vorbim”, a spus Claudia Gilia.

Felicitări a adresat elevilor participanți la Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română și președintele Consiliului Județean Corneliu Ștefan. De asemenea, acesta a mulțumit părinților și profesorilor „pentru că le-a insuflat copiilor atât dragostea, cât și respectul pentru Limba și Literatura Română.

„Îi felicit, totodată, pe cei patru elevi dâmbovițeni care participă la această olimpiadă. Este vorba despre: Camelia Alexia Patanghel – clasa V-a la Școala Gimnazială Nr. 2 din Lungulețu, Elena Timeea Stancu – clasa a VI-a la Colegiul Național Constantin Cantacuzino din Târgoviște, Daniel Mario Maziliu – clasa a VII-a la Colegiul Național Vladimir Streinu din Găești și Elena Alexandru Neacșu – clasa a VIII-a la Colegiul Național Constantin Cantacuzino din Târgoviște”.

La rândul său, primarul Daniel Cristian Stan i-a felicitat pe toți copiii prezenți în această etapă a competiției.

„Calificarea în faza finală reprezentă în sine o performanță deosebită. Un gând bun adresat profesorilor dâmbovițeni, pentru contribuția remarcabilă avută la dezvoltarea comunității noastre. Mult succes tuturor participanților care, prin tenacitate, perseverență si conduită educațională, reprezintă adevărate modele în societate”, a spus edilul Daniel Cristian Stan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

10 posturi disponibile la Jandarmeria Teleorman

Publicat

pe

de

Jandarmeria Teleorman organizează concurs pentru ocuparea a 10 funcții de subofițer pază principal prin încadrare directă / rechemare în activitate.

Cererile de înscriere se depun în perioada 27.06.2022 – 08.07.2022.

Mai multe detalii legate de componența dosarului, tematica și bibliografia, puteți afla accesând următorul link:
http://www.jandarmeriateleorman.ro/1440-2/.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Târgoviște: 400 de înotători participă la Campionatul Național de Cadeți

Publicat

pe

Complexul Turistic de Natație Târgoviște găzduiește în aceste zile Campionatul Național de Cadeți, care reunește aproape 400 de înotători din toată țara. Este vorba despre o competiție care se organizează la Târgoviște de mai mulți ani. Un concurs în cadrul căruia sportivul momentului în România, campionul mondial David Popovici, a stabilit, în ultimii ani, multe recorduri naționale – după cum au punctat Camelia Potec – președinta Federației Române de Natație și primarul municipiului Târgoviște – Daniel Cristian Stan.

„Putem spune că o mică parte din ceea ce înseamnă pregătirea lui David Popovici se datorează și participării la competiția organizată în bazinul olimpic de înot de la Târgoviște. Încet-încet, având o bază care este bună, se naște și performanța. La Târgoviște, un oraș care, în urmă cu 10 ani, nu spunea foarte mult pe harta înotului românesc.

Mă bucur că la Târgoviște, în momentul în care în țară nu prea se vorbea de natație, aici se construia un bazin olimpic de înot. Am fost inspirați. Îi mulțumesc Cameliei Potec pentru faptul că, atunci când acest bazin avea nevoie de promovare, a venit alături de noi și a adus aici câteva competiții importante și am creat un parteneriat benefic pentru comunitatea locală și pentru performanța sportivă”, a declarat edilul Daniel Cristian Stan.

Președinta Federației Române de Natație, Camelia Potec, a spus că a găsit la Târgoviște condiții excelente pentru organizarea competițiilor la înot, dar și sprijin necondiționat din partea reprezentanților Primăriei, care nu au spus niciodată nu atunci când a propus un proiect.

„În momentul de față, înotul este pe buzele tuturor. David Popovici este deja unul dintre cei mai cunoscuți sportivi ai României și, da, toate lucrurile construite până acum au dus la rezultatele lui și ale natației românești. Este foarte important să organizăm competiții pentru acești copii, pentru că aici putem face selecția, putem găsi talentele pe care să le sprijinim în vederea participării la competițiile internaționale de obiectiv. David Popovici a reușit multe recorduri naționale în acest bazin de la Târgoviște. Fac această precizare pentru persoanele care întreabă de unde a ieșit David Popovici”, a precizat Camelia Potec.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT