Connect with us

ACTUALITATE

2 mai 2022, termen limită la APIA! Detalii aici!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

2 mai 2022 este data limită până la care pot fi depuse la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură cererile de intenție pentru accesarea Programului Naţional Apicol.

Solicitarea sprijinului se face de catre formele asociative apicole legal constituite pentru măsura “Asistență tehnică pentru apicultori și organizațiile de apicultori” și de către apicultori pentru acțiunile C.4. „Achiziţionarea de mijloace de transport apicol fără autopropulsie – remorcă apicolă/pavilion apicol şi mijloace fără autopropulsie de încărcare–descărcare a stupilor în pastoral” și D.3. “Achiziționarea de accesorii apicole de către stupinele de elită/multiplicare” – ne informează APIA Dâmboviţa.

Formularul cererii de intenţie împreună cu alte informaţii detaliate privind accesarea Programului Naţional Apicol se regăsesc postate pe site-ul APIA www.apia.org.ro, la secțiunea Măsuri de Piață- Apicultură – Anul 2022.

Cererile de intenție împreună cu documentele aferente se depun la sediile Centrelor APIA sau se transmit de către fermieri prin mijloace electronice (poșta electronică, fax etc).

Atenție! Doar solicitanţii care vor depune cererea de intenție pentru măsurile menţionate mai sus au dreptul să depună cererea de plată prin care vor solicita sprijin pentru acelaşi produs/produse din cererea de intenţie, până la data de 01.08.2022.

„Din datele centralizate de APIA Centrul Judetean Dambovita la nivelul anului trecut, in judet sunt aproximativ 200 de aplicultori care pot aplica pentru sprijin in cadrul Programului Naţional Apicol.

Precizăm că valoarea sprijinului financiar alocat anului 2022 pentru Programul Naţional Apicol este de 60 milioane lei, iar plata catre beneficiari se va efectua de către APIA după controlul tuturor cererilor și după centralizarea sumelor eligibile pentru verificarea încadrării în plafonul alocat pentru fiecare măsură”, se arată într-un comunicat remis către mass-media. 

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Dotări în pas cu noile tehnologii pentru pompierii din județul Argeș

Publicat

pe

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeș a primit, în ultimii doi ani, prin implicarea Consiliului Județean Argeș, tehnică nouă de intervenție, în valoare de 1.816.725 lei. Au fost achiziționate:

– În anul 2024: autospsecială suport logistic 3,5 tone, cisternă pentru transport apă 5000 l, platformă transport vehicule avariate 3,5 tone, UTV șenilată cu remorcă proprie, sonar subacvatic digital, corturi 8×4 m, pături ignifuge auto, dispozitive punere în siguranță autovehicule electrice, lance stingere acumulatori vehicul electric, stații de lucru tip desktop, monitoare pentru stații de lucru tip desktop, trei detectoare metal, echipamente voluntari (formate din Nomex, cască protecție cu cagulă și lanternă, mănuși, centură siguranță, cizme scurte piele cu branț metalic), furtunuri tip B, C, D, bătător PSI cu placă cauciuc, lopeți, piese de schimb auto (anvelope, acumulatori), dar și alte dispozitive, precum motofierăstrău, mașină de găurit, fierăstrău sabie, telemetru electronic, șubler electronic, motocoasă, aparat de spălat cu presiune.

– În anul 2023: pătură ignifugă auto, dispozitiv punere în siguranță autovehicul electric, lance stingere acumulatori vehicul electric și detector mediu exploziv.

Ieri – 12 decembrie 2024, comanda unității i-a prezentat vicepreședintelui Consiliului Județean Adrian Bughiu toate echipamentele achiziționate, punctând evident, cu exemple concrete, utilitatea și eficiența acestora.

„Containerul de apă, cu o capacitate de 5000 l, a fost de un real ajutor în cadrul a numeroase incendii izbucnite în gospodăriile cetățenilor, la case, dar și la cel mai mare incendiu de vegetație uscată din județ, produs în comuna Stolnici, unde a fost afectată o suprafață de teren de aproximativ 100 ha. O altă misiune în care a fost utilizat acest container, a avut loc la Centrul de Îngrijire și Asistență Bascovele, unitate care a avut nevoie de asigurarea necesarului de apă timp de aproximativ o săptămână, situație în care, utilajul respectiv a fost lăsat la fața locului și alimentat periodic cu apă.

Un alt echipament necesar pentru formele de relief diversificate ale județului nostru este UTV cu șenile și remorcă. Amintim aici avalanșa produsă în luna februarie, anul trecut, în zona Capra, situație în care s-a apelat la sprijinul județelor vecine pentru a interveni cu un utilaj similar acestuia, observându-se astfel necesitatea unui astfel de echipament și în județul nostru. UTV-ul este un utilaj versatil, putând fi utilizat atât în zonele unde accesul este îngreunat, cât și în cele montane și înzăpezite, pentru transportul persoanelor și materialelor necesare în scopul gestionării situațiilor de urgență.

Totodată, una dintre investițiile majore este service-ul mobil. Acesta este utilizat pentru a remedia defecțiunile apărute la autoturismele și autospecialele din dotare, care se pot rezolva cu ușurință, fără a mai fi necesar transportul la o unitate specializată în acest sens.

În ultimii ani, numărul autoturismelor electrice a crescut semnificativ, ceea ce presupune, din punct de vedere al siguranței, un alt tip de risc. Aici fac referire la incendiile care sunt generate, în unele situații, chiar de acumulatorii acestor tipuri de vehicule. Astfel, printre echipamente achiziționate, se numără și cele care vizează intervențiile la incendiile izbucnite la vehiculele electrice. Este vorba despre un dispozitiv pentru punerea în siguranță a acestor tipuri de vehicule, blocând orice posibilă acțiune accidentală, impusă de erorile date de componentele electronice, dar și pătura ignifugă care permite stingerea incendiului unui autoturism, extrem de rapid. Această prelată de incendiu are mai multe avantaje în raport cu alte sisteme de incendiu pentru stingerea flăcărilor la o mașină, iar de când a fost achiziționată a fost utilizată pe parcursul a cinci misiuni. Un alt dispozitiv eficient în astfel de situații este lancea, cu care se intervine pentru stingerea acumulatorilor vehiculelor electrice. Acest echipament, este singurul mijloc care se poate acționa asupra acumulatorilor. Printre numeroasele incendii, amintim două dintre cele mai recente, petrecute pe Autostrada A1 și în orașul Mioveni”, se precizează într-un comunicat transmis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Moș Crăciun sosește sâmbăta aceasta la Târgoviște. Hai și tu la paradă!

Publicat

pe

Foto arhivă

Mâine – 14 decembrie 2024, Moș Crăciun și spiridușii săi sosesc la Târgoviște. Locuitorii orașului, de la cei mici până la vârstnici, sunt invitați să se alăture tradiționalei parade pe străzile din centru. Atmosfera va fi una de poveste, chiar dacă lipsește zăpada.

Evenimentul va începe la ora 17:00, în fața Teatrului Tony Bulandra, după care va continua pe traseul Bulevardul Regele „Carol I” – Bulevardul „Mircea cel Bătrân” – Str. „Calea Domnească” – Bulevardul „Libertății” – Piața Tricolorului.

Moș Crăciun va rămâne la Târgoviște pentru două zile, respectiv 14 și 15 decembrie, și le va împărți daruri copiilor în Piața Tricolorului.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite