Connect with us

Dâmboviţa

Titus Corlățean susține necesitatea investigării crimelor contra umanității comise în Ucraina

Publicat

pe

Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României, a avut o intervenție în cadrul ședinței celei de-a doua părți a Sesiunii plenare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, la dezbaterea raportului privind Consecințele agresiunii continuate a Federației Ruse împotriva Ucrainei.

Senatorul român a exprimat susținerea pentru adoptarea raportului Comisiei pentru afaceri politice și democrație în plenul Adunării Parlamentare, a proiectului de rezoluție și a proiectului de recomandare adresate parlamentelor și guvernelor statelor membre ale Consiliului Europei cu privire la tema sus menționată.

Raportul reprezintă o expresie a unității puternice de acțiune, la nivelul Consiliului Europei, în susținerea suveranității, independenței și integrității teritoriale a Ucrainei și în exercitarea, în continuare, a presiunii asupra Federației Ruse pentru încetarea agresiunii împotriva acestei țări.

Titus Corlățean a precizat că vizita la Kiev a prim-ministrului României, Nicolae Ciucă, a președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, și a ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a reprezentat un semn de solidaritate cu poporul ucrainean și, totodată, un prilej pentru a reafirma importanța accelerării  procesului de integrare a Ucrainei în Uniunea Europeană, precum și importanța reconstrucției țării.

A mai vorbit senatorul român și despre construirea unei Ucraine europene, fapt ce va conduce și la o îmbunătățire a situației etnicilor români din Ucraina și va garanta asigurarea drepturilor minorităților naționale.

Titus Corlățean a adus în discuție și situația din Transnistria, arătând că riscurile escaladării situației de securitate din regiune, pe fondul provocărilor recente de inspirație rusă, care au avut loc la Tiraspol, nu pot fi excluse.

A mai reafirmat parlamentarul român importanța susținerii în continuare a integrității teritoriale, suveranității și independenței Republicii Moldova și a Georgiei, a aspirațiilor de integrare europeană ale celor două țări, precum  și necesitatea accelerării acestui proces.

Titus Corlățean a făcut apel la unitate în decizia finală, la votul asupra raportului menționat, în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.

Propunerea a fost formulată anterior de senatorul român, în calitate de raportor, în cadrul raportului privind consolidarea parteneriatului strategic dintre Consiliul Europei și Uniunea Europeană, adoptat în aceste zile, cu o largă majoritate, de  Plenul Adunării.

De asemenea, în mesajul său, senatorul român a subliniat necesitatea investigării crimelor contra umanităţii şi de război comise pe teritoriul ucrainean de Armata Rusă și asigurării justiției penale internaționale.
 
Proiectul de rezoluție și proiectul de recomandare au fost adoptate, cu o largă majoritate, de membrii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Anunț convocare ședință Consiliul Local Voinești în data de 29 iunie 2022

Publicat

pe

de

Se convoacă, în ședință ordinară, Consiliul Local Voinești, pe data de 29.06.2022, ora 16:00, la sediul acestuia, cu următoarea ordine de zi:

1. Proiect de hotărâre privind însușirea Raportului de activitate al beneficiarilor Legii 448/2006 modificată și completată din cadrul Primăriei Voinești pe semestrul 1 al anului 2022;
2. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificărilor taxei de habitat cu destinație specială de salubrizare pentru solicitările depuse la Primăria Voinești, conform anexelor emise de ADI “Management integrat al deșeurilor în județul Dâmbovița” pentru luna iulie 2022;
3. Informare privind intenția Telekom România Mobile Communications de a închiria o suprafață de 150 mp și cale de acces, în vederea construirii unui pilon metalic, destinat comunicațiilor electronice – islaz Muret;
4. Informare cu privire la stadiul depunerii proiectelor de investiții ale UAT Voinești prin Compania Națională de Investiții ”C.N.I.” SA, Programul Național de Investiții “Anghel Saligny” și GAL Valea Ialomiței.
5. Diverse

PRIMAR,
SANDU GABRIEL

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Președinte CJ Dâmbovița: Cu un simplu mulțumesc, primarul de la Găești putea intra în istorie

Publicat

pe

Șoseaua de centură a orașului Găești este cel mai important proiect al Consiliului Județean Dâmboviţa, care a primit finanțare, săptămâna aceasta, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Este vorba despre 80 de milioane de lei din costul total de 90 de milioane de lei. Diferența de cost va fi suportată de administrația județeană – a precizat președintele CJ Dâmbovița. Cu toate acestea, primarul orașului Găești, Grigore Gheorghe, și-a alocat meritele pentru această investiție – a mai spus Corneliu Ștefan, care a punctat de asemenea că edilul ar fi putut intra în istorie dacă ar fi scris pe Facebook un simplu mulțumesc. Atât.

„Când alții nu au fost în stare nici măcar să o deseneze, noi avem un program aprobat anul trecut de către Ministerul Transporturilor și astăzi avem deja și sursa de finanțare. Centura orașului Găești este un drum județean, este proiectul CJ Dâmbovița, este proiectul pe care noi, cei din administrația județeană, l-am gândit pentru județul Dâmbovița.

Domnul primar de la Găești nu are niciun merit în realizarea acestei centuri ocolitoare. Îmi pare rău că a ieșit să își asume munca noastră, a CJ Dâmbovița și a parlamentarilor PSD. Îi transmit că dacă scria pe Facebook un simplu mulțumesc intra în istoria orașului Găești și a județului Dâmbovița printr-un gest de noblețe. Dar, a luat copy-paste toată postarea mea și a scris-o pe contul personal.

Dl. primar, centura orașului Găești este un drum județean, este munca noastră, a conducerii CJ Dâmbovița și a parlamentarii PSD, care ne-am asumat în fața dâmbovițenilor acest proiect. Astăzi este un moment istoric. Avem un contract de finanțare și, în perioada următoare, vom scoate la licitație partea de proiectare și execuție. Pe 17 iulie, se vor depune oferte pentru studiul de fezabilitate”, a declarat Corneliu Ștefan în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul PSD Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT