Connect with us

Dâmboviţa

Titus Corlățean susține necesitatea investigării crimelor contra umanității comise în Ucraina

Publicat

pe

Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României, a avut o intervenție în cadrul ședinței celei de-a doua părți a Sesiunii plenare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, la dezbaterea raportului privind Consecințele agresiunii continuate a Federației Ruse împotriva Ucrainei.

Senatorul român a exprimat susținerea pentru adoptarea raportului Comisiei pentru afaceri politice și democrație în plenul Adunării Parlamentare, a proiectului de rezoluție și a proiectului de recomandare adresate parlamentelor și guvernelor statelor membre ale Consiliului Europei cu privire la tema sus menționată.

Raportul reprezintă o expresie a unității puternice de acțiune, la nivelul Consiliului Europei, în susținerea suveranității, independenței și integrității teritoriale a Ucrainei și în exercitarea, în continuare, a presiunii asupra Federației Ruse pentru încetarea agresiunii împotriva acestei țări.

Titus Corlățean a precizat că vizita la Kiev a prim-ministrului României, Nicolae Ciucă, a președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, și a ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a reprezentat un semn de solidaritate cu poporul ucrainean și, totodată, un prilej pentru a reafirma importanța accelerării  procesului de integrare a Ucrainei în Uniunea Europeană, precum și importanța reconstrucției țării.

A mai vorbit senatorul român și despre construirea unei Ucraine europene, fapt ce va conduce și la o îmbunătățire a situației etnicilor români din Ucraina și va garanta asigurarea drepturilor minorităților naționale.

Titus Corlățean a adus în discuție și situația din Transnistria, arătând că riscurile escaladării situației de securitate din regiune, pe fondul provocărilor recente de inspirație rusă, care au avut loc la Tiraspol, nu pot fi excluse.

A mai reafirmat parlamentarul român importanța susținerii în continuare a integrității teritoriale, suveranității și independenței Republicii Moldova și a Georgiei, a aspirațiilor de integrare europeană ale celor două țări, precum  și necesitatea accelerării acestui proces.

Titus Corlățean a făcut apel la unitate în decizia finală, la votul asupra raportului menționat, în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.

Propunerea a fost formulată anterior de senatorul român, în calitate de raportor, în cadrul raportului privind consolidarea parteneriatului strategic dintre Consiliul Europei și Uniunea Europeană, adoptat în aceste zile, cu o largă majoritate, de  Plenul Adunării.

De asemenea, în mesajul său, senatorul român a subliniat necesitatea investigării crimelor contra umanităţii şi de război comise pe teritoriul ucrainean de Armata Rusă și asigurării justiției penale internaționale.
 
Proiectul de rezoluție și proiectul de recomandare au fost adoptate, cu o largă majoritate, de membrii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmboviţa predă către CNI terenul de la spitalul județean unde va fi construită o parcare supraetajată

Publicat

pe

În cadrul ședinței Consiliului Judeţean Dâmbovița de, luni – 27 noiembrie 2023, s-a hotărât predarea către Compania Națională de Investiții (CNI) a terenului din incinta Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște unde urmează a fi construită o parcare supraetajată. În aceeași hotărâre, s-a stabilit ca administrația județeană să se ocupe de cheltuielile necesare asigurării racordurilor la utilități.

„În baza studiului de fezabilitate realizat de administrația județeană, CNI urmează să scoată la licitație proiectarea tehnică și execuția acesteia. Parcarea din curtea Spitalului va fi dispusă pe 5 etaje și va avea 332 de locuri. Aici vor fi instalate stații de încărcare a 20 de automobile electrice, dar și 14 locuri pentru autoturismele persoanelor cu dizabilități. Valoarea investiției se ridică la peste 56.000.000 de lei”, a spus Corneliu Ștefan.

Alte 500 de locuri de parcare absolut necesare târgoviștenilor și nu numai lor vor fi construite de Consiliului Județean Dâmbovița pe terenul pe care îl administrează în apropierea complexului sportiv „Dâmbovița Arena”, aflat acum în proces de execuție.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Președintele CJ Dâmbovița propune consultare publică pentru proiectul Drumului Expres Târgoviște-București

Publicat

pe

Reprezentanții USR, atunci când s-au aflat la putere, în Guvernul Ludovic Orban, s-au împotrivit cu toată forța lor, fără să argumenteze logic, proiectului de lărgire la patru benzi a DN 71, tronsonul Bâldana – Târgoviște. Au spus ei atunci, pe toate drumurile, că acest proiect este inutil, că trebuie abandonat etc. Și, uite așa, s-au mai pierdut câțiva ani din dezvoltarea socio-economică a județului Dâmbovița!

Acum, această investiție, prin implicarea administrației județene PSD, a președintelui Corneliu Ștefan și a ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, a intrat în linie dreaptă. Ba mai mult, în 2020, șeful administrației județene a lansat propunerea demarării unui alt proiect privind construirea unui drum expres Târgoviște-București. Unii, intrați pe scena politicii pe un val al entuziasmului orb, și-au asimilat rapid ideea. Spune Corneliu Ștefan că sunt unii oameni politici care nu reușesc să conceapă că deja sunt istorie și se agață cu disperare de proiecte care nu le aparțin, dar care le-ar mai putea salva bruma de imagine.

„Proiectul Drumului Expres Târgoviște-București, o idee pe care am propus-o încă din 2020, ca soluție complementară și distinctă a proiectului de modernizare a drumului național care leagă Târgoviștea de București, a ajuns să fie temă de campanie a unora care nu au făcut nimic pentru județul Dâmbovița! Dar absolut nimic! Ba mai mult! În 2021, au blocat modernizarea și lărgirea la patru benzi de circulaţie a DN 71, Bâldana-Târgoviște.

Dacă nu ar fi fost ei, astăzi, de la Târgoviște la București s-ar fi circulat pe patru benzi. Chiar dacă le-am acordat deja prea multă atenție, i-aș sfătui să încerce să fie utili acestui județ, dar sunt prea ocupați să facă scut în jurul oamenilor lor acuzați că, în timp ce românii erau închiși în case din cauza pandemiei, au „topit” nejustificat 1 miliard de euro”, a scris Corneliu Ștefan, pe pagina sa de Facebook.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița lansează ideea organizării unei consultări publice la care să participe locuitorii municipiului Târgoviște și cei din comunele Ulmi, Văcărești, Comișani, Bucșani, Băleni, Sălcioara, Cornățelu, Conțești, Răcari, Slobozia Moară, Brezoaele, Tărtășești, Dobra, Bilciurești, Cojasca, Butimanu, Niculești și Crevedia.

„Dată fiind importanța acestui drum pentru județul Dâmbovița, cetățenii trebuie să participe la consultarea publică în urma căreia se va stabili varianta optimă a traseului viitorului Drum Expres Târgoviște-București. Împreună vom reuși să aducem acest drum la faza de execuție”, a mai precizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite