Connect with us

ACTUALITATE

Proiect câștigător la Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște

Publicat

pe

Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște a câştigat un proiect finanţat de Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI), instituție publică aflată în subordinea Ministerului Educației şi Cercetării, în cadrul competiției „Proiecte de cercetare pentru stimularea tinerelor echipe independente”, cu 97,6 puncte – ne informează Consiliul Județean Dâmbovița.

„În valoare de 93.750 Euro, proiectul „Tehnologia litică în Paleoliticul mijlociu și superior din regiunea carpatică a României: adaptarea comportamentului tehnic la mediul montan” propune o abordare nouă a ansamblurilor litice din Paleolitic, descoperite în situri din regiunea carpatică a României, prin înțelegerea răspunsului adaptiv al comunităților umane în raport cu paleomediul.

Studiul care face obiectul proiectului implică un demers tehno-funcțional diferit de analizele tipologice tradiționale și va include, în afară de identificarea secvențelor operaționale în realizarea ansamblurilor litice, analize ale urmelor de utilizare, folosind diferite tipuri de microscopie.

Rezultatele analizei materialelor litice vor fi corelate cu cercetări asupra paleomediului, surselor de materii prime litice, exploatarea resurselor animale etc. Studierea adaptării unor populații diferite la mediul montan, cu locuiri desfășurate pe un palier cronologic mare (între 60.000 și 15.000 ani BP) poate oferi informații importante despre evoluția comportamentului tehnic în Paleoliticul mijlociu și superior din această zonă. Durata proiectului este de 24 luni”, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Tabără de creație la Centrul Județean de Cultură Dâmbovița. Detalii aici

Publicat

pe

de

Centrul Județean de Cultură Dâmbovița organizează, în perioada 11 – 15 iulie 2022, cea de-a X-a ediție a Taberei de creație „O vară de poveste”.

„Atelierele de creație – olărit, dans, micul artizan, decorațiuni hârtie, cusături, mărgele și pictură icoane pe sticlă – vă vor oferi, ca în fiecare an, experiențe de neuitat.

Programul se desfășoară în intervalul orar 08:00 – 12:00. Taxa de participare pentru întreaga săptămână de activități este de 30 lei / copil.

Copiii, cu vârsta minimă de 6 ani, se pot înscrie până la data de 7 iulie, la nr. de telefon 0726.901.944″, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

A început construcția primului hotel de 5 stele din Stațiunea montană Peștera-Padina

Publicat

pe

Moment istoric, luni – 27 iunie 2022, în Munții Bucegi. Este ziua când a fost pusă piatra de temelie a primului hotel de 5 stele ce va fi construit în cadrul Stațiunii montane Padina-Peșrera. Este un proiect implementat fe cunoscutul om de afaceri Valentin Calcan.

Evenimentul a debutat cu o slujbă de sfințire, apoi s-a dat citire actului de temelie, pe care investitorul l-a plasat într-o capsulă a timpului ce a fost zidită la temelia viitorului otel Peștera Wellness&SPA, împreună cu două ziare de astăzi și o fotografie de grup.

Valentin Calcan a declarat că își dorește ca hotelul să fie gata până în toamna anului viitor, când se împlinesc 100 de ani de la ridicarea primei cabane turistice în Bucegii dâmbovițeni – Casa Peștera.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT