Connect with us

Dâmboviţa

21 de persoane epuizate fizic au fost recuperate din Bucegi de către salvamontiști

Publicat

pe

Salvamontiștii din Dâmbovița și Bușteni au intervenit, sâmbătă – 7 mai 2022, în sprijinul unui grup de 21 de persoane, care au urcat pe Valea Caraimanului – traseu impracticabil în condiții de iarnă.

Din fericire, aceștia au ajuns la Babele, însă se aflau în stare de epuizare fizică și au sunat la 112. Trei tineri erau uzi până la piele și la un pas de hipotermie. De asemenea, un copil supraponderal a avut nevoie de îngrijiri și de ajutorul salvamontiștilor pentru a continua drumul.

La fața locului a ajuns o echipă de la Salvamont Bușteni, apoi, în zona Săritoare, cei 21 de turiști au fost preluați de salvamontiștii din Dâmbovița care i-au dus în siguranță până la baza Peștera, unde îi aștepta un microbuz.

Șeful Serviciului Salvamont Salvaspeo Dâmbovița, Ștefan Deavonescu, atrage atenția turiștilor care vor să meargă în Bucegi că este zăpada pe traseele montane și trebuie, deci, să se echipeze adecvat sezonului de iarnă.

„Pentru o intervenție mai rapidă și pentru o mai bună localizare în cazul în care aveți nevoie de noi, vă recomandăm să folosiți aplicația SALVAMONT și aplicația APEL 112”, este mesajul transmis de Ștefan Deaconescu.

Telefoane utile:
– Salvamont Salvaspeo Dâmbovița: 0726.686.685
– Dispeceratul Național Salvamont: 0725.826.668 (0salvamont)

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Dâmbovița, județ pilot în procesul de transformare digitală!

Publicat

pe

Implementarea rapidă a proiectelor de interes comunitar reprezintă o prioritate a Consiliului Județean Dâmbovița și a Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Circuitul unor documente și perioada de transmitere sau verificare sunt, nu de puține ori, impedimente care afectează termenele în care investiții importante pentru județul Dâmbovița ar trebui duse la bun sfârșit.

„La Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară, am semnat acordul prin care se va crea o conexiune informatică între Consiliul Județean Dâmbovița și Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară, astfel încât informațiile administrative relevante pentru asigurarea serviciilor publice, dar și pentru implementarea proiectelor publice să fie riguros și corect gestionate. Este un pas important pentru administrația județului și mă bucur că Dâmbovița are posibilitatea să testeze în avans funcționarea unui astfel de serviciu care va fi de un real ajutor tuturor administrațiilor din țară”, a precizat președintele Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Vindeau droguri în județul Dâmbovița. 48 de persoane au fost săltate de polițiști!

Publicat

pe

Polițiștii de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Dâmboviţa au pus în aplicare, duminică – 5 februarie, 24 de mandate de percheziție domiciliară în 10 localități din județ și în municipiul București, într-un dosar de trafic de droguri instrument sub coordonarea procurorilor DIICOT. 48 de persoane au fost conduse la audieri. Cinci dintre acestea au fost reținute, iar astăzi a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dâmbovița cu propunerea de arestare preventivă.

Din cercetări a reieșit că, începând cu luna ianuarie 2021 și până în prezent, persoanele bănuite ar fi comercializat, în județul Dâmbovița, în repetate rânduri (peste 900 de acte materiale), droguri de risc (cannabis) – ne informează IPJ Dâmbovița.

În urma descinderilor, au fost descoperite și ridicate aproximativ 100 de grame de cannabis, 15 grame de ciuperci halucinogene, 14.400 de lei și 7.920 de euro, două cântare de precizie, 18 grindere, 17 telefoane mobile și peste 900 de articole pirotehnice din categoriile F1 și F2.

Activitățile s-au derulat cu sprijinul polițiștilor din cadrul brigăzilor de combatere a criminalității organizate Ploiești, București, Pitești, ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Buzău, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița, Grupării Mobile de Jandarmi „Matei Basarab” Ploiești și Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei Române. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats