Connect with us

ACTUALITATE

Târgoviște este leagănul europenismului în România

Publicat

pe

9 Mai – Ziua Europei a fost marcată și în Târgoviște, vechea Cetate de Scaun a Țării Românești, care, așa cum precizează deputatul PSD Radu Popa, este leagănul europenismului în România. Târgoviște a intrat în Europa înainte de construcția conceptului de Uniune.

„Capitala domnească a fost al patrulea centru tipografic de limbă slavonă din acest areal geografic european, după Veneţia, Cracovia şi Cetinje, şi primul în spaţiul sud-est european. Aici este vatra tipăriturilor, spațiul în care s-au aşternut pe o foaie de hârtie, primele cuvinte, cu ajutorul tiparniţei. Totul se datorează călugărului sârb Macarie, cel care a fost adus în ţară de către domnitorul Radu cel Mare pentru a consolida prestigiul Bisericii ca principal sprijin al statului.

De aceea, Ziua Europei are valențe puternice în Târgoviște și în tot județul Dâmbovița. Oamenii de aici au motive să fie mândri, să se simtă europeni și întemeietori de civilizatie, azi și întotdeauna. La mulți ani Europei, casa noastră!”, a scris deputatul Radu Popa, pe pagina sa de Facebook.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Tabără de creație la Centrul Județean de Cultură Dâmbovița. Detalii aici

Publicat

pe

de

Centrul Județean de Cultură Dâmbovița organizează, în perioada 11 – 15 iulie 2022, cea de-a X-a ediție a Taberei de creație „O vară de poveste”.

„Atelierele de creație – olărit, dans, micul artizan, decorațiuni hârtie, cusături, mărgele și pictură icoane pe sticlă – vă vor oferi, ca în fiecare an, experiențe de neuitat.

Programul se desfășoară în intervalul orar 08:00 – 12:00. Taxa de participare pentru întreaga săptămână de activități este de 30 lei / copil.

Copiii, cu vârsta minimă de 6 ani, se pot înscrie până la data de 7 iulie, la nr. de telefon 0726.901.944″, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

A început construcția primului hotel de 5 stele din Stațiunea montană Peștera-Padina

Publicat

pe

Moment istoric, luni – 27 iunie 2022, în Munții Bucegi. Este ziua când a fost pusă piatra de temelie a primului hotel de 5 stele ce va fi construit în cadrul Stațiunii montane Padina-Peșrera. Este un proiect implementat fe cunoscutul om de afaceri Valentin Calcan.

Evenimentul a debutat cu o slujbă de sfințire, apoi s-a dat citire actului de temelie, pe care investitorul l-a plasat într-o capsulă a timpului ce a fost zidită la temelia viitorului otel Peștera Wellness&SPA, împreună cu două ziare de astăzi și o fotografie de grup.

Valentin Calcan a declarat că își dorește ca hotelul să fie gata până în toamna anului viitor, când se împlinesc 100 de ani de la ridicarea primei cabane turistice în Bucegii dâmbovițeni – Casa Peștera.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT