Connect with us

ACTUALITATE

„Avangarda, cu Ionuț Vulpescu” vă propune un dialog inedit cu marele scriitor Ștefan-Augustin Doinaș

Publicat

pe

Interviurile realizate de deputatul PSD Ionuț Vulpescu, sub egida „Avangarda”, sunt excepționale, pietre prețioase ale comunicării și istoriei culturale.

Politicianul, fost ministru al Culturii, cu vaste studii de teologie și filozofie, iar arta politicii deprinzând-o în preajma fostului președinte al României, Ion Iliescu, a construit o agora a culturii și spiritualității cum puține se găsesc în România. Și mai mult decât atât, are puterea de a o menține!

Ionuț Vulpescu a reușit să scoată la lumină lucruri neștiute despre marile personalități ale României, despre oamenii de cultură și artă. Dialogurile sale cu somitățile vieții publice sunt adevărate cursuri, colocvii, lecții de viață.

Urmărind ultimul interviu realizat cu profesorul de jurnalism Claudiu Lucaci, cei interesați ar putea asimila multe sfaturi utile în practica gazetărească și ar afla cum funcționează acum, din păcate, acest corp public al „câinilor de pază ai democrației”, pe ce principii și sub ce indicatori lucrează. O analiză dură făcută de unul dintre cei care s-au aflat multă vreme în miezul mecanismului informațional.

Ieri, în memoria marelui scriitor român Ștefan Augustin-Doinaș, de la a cărui naștere se sărbătorește 100 de ani, deputatul Ionuț Vulpescu a încărcat pe canalul „Avangarda” de pe YouTube, un inedit interviu audio cu regretatul Ștefan Augustin-Doinaș (Link)

„Este ceva ce nu s-a auzit în România în ultimul timp. În anul în care sărbătorim 100 de ani de la nașterea marelui scriitor Ștefan-Augustin Doinaș, de la microfonul Avangardei, se va transmite dialogul cu poetul, traducătorul și omul de cultură care a adus Faustul lui Goethe într-o ediție românească impecabilă.

Dacă „Așa grăit-a Zarathustra” s-a auzit în limba română, dacă lirica spațiului nostru cultural a avut un „Mistreț cu colți de argint” care să o apere de vânătoarea literaturii minore, dacă spiritul nostru a simțit „Foamea de Unu”, de uniune cu Dumnezeu, de credință, nădejde și dragoste prin poem, pe toate acestea i le datorăm academicianului Ștefan Augustin-Doinaș.

Un dialog inedit și exclusiv nu doar cu o voce, ci cu o conștiință a secolului trecut. Centenarul acesta, aproape trecut cu vederea de către unii, e, dincolo de toate, și o sărbătoare a inimii mele”, a scris, pe pagina sa de Facebook, deputatul Ionuț Vulpescu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

ACTUALITATE

Peste 1400 de femei din Dâmbovița au fost testate gratuit pentru prevenirea cancerului de col uterin. Proiectul continuă!

Publicat

pe

Instituția Prefectului Județul Dâmbovița este partener în proiectul ”Screening pentru cancerul de col uterin și tratament precoce – SCCUT”, alături de Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului ”Alessandrescu – Rusescu”, Asociația ”Centrul de Dezvoltare Curriculară și Studii de Gen, Fundația ”Renașterea pentru educație, sănătate și cultură” și Asociația Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate – SASTIPEN.

În acest context, astăzi – 2 februarie 2023, a fost organizat la Târgoviște, la Universitatea Valahia, un eveniment de lansare a acestui amplu demers pentru îmbunătățirea prevenției cancerului de col uterin în Regiunea Sud Muntenia.

„Toți cei care suntem implicați în acest proiect avem un crez, și anume, că nimic nu este mai important decât viața însăși.

Ceea ce ne-am propus să facem prin acest proiect este cu adevărat un pas spre a salva vieți, a aduce zâmbete pe fețele a mii de familii și a generaliza un comportament sănătos în societate, și anume, prevenția.

Proiectul a pornit de la o realitate statistică foarte tristă pentru țara noastră: suntem pe primele locuri la mortalitate din cauza cancerului de col uterin și pe ultimele locuri la prevenție. Nu este de mirare! Așa a fost construit sistemul nostru sanitar și modelul cultural-educațional. Am fost mai degrabă încurajați să tratăm, nu să prevenim”, a spus prefectul județului Dâmbovița – Claudia Gilia.

Potrivit specialiștilor, România este pe primele locuri la incidența acestei boli din următoarele cauze:
– Lipsa controlului;
– Lipsa vaccinului;
– Teama de un diagnostic nefast;
– Puțini medici / cabinete, puține informații;
– Multe persoane neasigurate sau care fac parte din categorii vulnerabile.

Rezultatele de până acum ale proiectului „Screening pentru cancerul de col uterin și tratament precoce – SCCUT” în județul Dâmbovița:

6350 – femei informate
1402 – femei testate
– Găești – 132
– Moreni -136
– Gura – Ocniței -124
– Ludești -70
– Potlogi – 68
– Răzvad -80
– Poiana -52
– Produlești -57
– Morteni- 80
– Comișani -68
– Moroeni -89
– Nucet -54
– Valea-Mare -93
– Vișina -85
– Cobia -47

De reținut faptul că programele de screening scad riscul de cancer cu 30 până la 50%, sau chiar cu 80% dacă există o regularitate, iar un cancer descoperit în fază incipientă poate fi tratat cu o rată de succes de aproape 100%.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

4,5 milioane de euro pentru cămăși de poliție pe care sindicaliștii Europol le consideră „mizerii”

Publicat

pe

Polițiștii români sunt dezamăgiți. Noile cămăși care intră în componența uniformelor sunt sub orice critică. Reprezentanții Sindicatului Europol critică piesele de vestimentație pe care le numesc niște mizerii.

„Dacă în varianta „prototip” materialele prezentate erau la limita a ceea ce ne doream noi pentru polițiști, dar net superioare față de ce am purtat timp de 20 de ani, ceea ce s-a distribuit nu are nicio legătură cu specificațiile din caietele de sarcini și cu toate acestea, au fost recepționate, plătite și distribuite polițiștilor cu titlu de „noua uniformă”.

După cum puteți constata cu ochiul liber, în loc de materialul de tip „mesh” care trebuia să fie aplicat la subraț pentru respirabilitate, firma efectiv a cusut plasă de țânțari. Dacă la cămașa de prezentare a fost prezentă țesătura de tip „ripstop”, specifică uniformelor tactice pentru creșterea rezistenței, la cămașa primită de noii polițiști lipsește cu desăvârșire, iar materialul este un soi de tercot laminat, foarte ieftin, folosit în special la salopete. Inclusiv materialul „velcro” de pe braț este un „fake” ordinar pe care nici nu se poate fixa însemnul heraldic textil. Nici măcar culoarea nu s-au obosit să o respecte, cu toate că și aceasta este o condiție de sine stătătoare în cuprinsul caietului de sarcini.

Suma plătită pentru aceste mizerii se ridică la aproximativ 4,5 milioane euro pentru 3.000 de complete și ne sperie faptul că urmează să se mai cheltuiască încă 70 milioane de euro pentru toți polițiștii în activitate”, au scris, pe pagina lor de Facebook, reprezentanții Europol.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats