Connect with us

ACTUALITATE

Medic urolog cu pregătire în Franța, cooptat în echipa Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște

Publicat

pe

Managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, dr. Claudiu Dumitrescu, a anunțat, astăzi – 27 mai 2022, în cadrul unei conferințe de presă, o veste foarte bună pentru pacienții diagnosticați cu afecțiuni în domeniul urologic. Dâmbovițenii nu mai trebuie să meargă în București sau în alte județe pentru a fi supuși unor intervenții chirurgicale endoscopice. De o lună de zile, se pot opera la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște. Până acum, peste 30 de pacienți au profitat de această oportunitate. Sunt oameni care fie amânau intervenția chirurgicală întrucât nu aveau posibilitatea să ajungă în altă parte, fie așteptau să le vină rândul, fiind trecuți pe o listă de așteptare.

„Am reușit să cooptăm în echipa noastră un coleg tânăr, care are realizări deosebite. Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște dispunea de aparatura necesară, însă nu aveam medic pregătit să o utilizeze”, a explicat managerul Claudiu Dumitrescu.

Dr. Claudiu Dumitrescu – manager Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște

La conferința de presă a participat și noul director medical al Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, dr. Ovidiu Țoni – medic primar cardiolog, care și-a început mandatul în urmă cu două săptămâni. Dr. Țoni a venit să lucreze acasă, la Târgoviște, în anul 2015 și nu regretă decizia luată. Din postura de director medical, ne-a spus că și-a stabilit ca primă prioritate atragerea de medici specialiști. Cel mai mare deficit se înregistrează la Secția Neurologie și la UPU, însă sunt probleme și la Radiografie, ATI și Cardiologie.

Dr. Ovidiu Țoni – director medical Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște

Noul medic urolog angajat la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște se numește Bogdan Podeanu, are 30 de ani, și este din Videle, județul Teleorman. Ne-a mărturisit că s-a format, din punct de vedere profesional, în București și în Franța. Îmbucurător este faptul că a venit cu gândul să rămână la Târgoviște.

Pentru mine nu este doar un job, este o vocație!

„M-am întors în România pentru familie. Din punct de vedere social, este mai bine aici. Din punct de vedere medical, mă simt mai împlinit. Pentru mine nu este doar un job, este o vocație. Mi se pare că pacienții de aici beneficiază mai mult decât ar fi beneficiat cei din Franța, unde sistemul medical este extins inclusiv în zonele periferice, spre deosebire de România, unde în provincie încă intervențiile chirurgicale urologice lipsesc.

Dr. Bogdan Podeanu – medic urolog Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște

Am ales Târgoviște pentru că am auzit că există aparatură aici și nu o folosește nimeni și am vrut să vin și să-i dau drumul la treabă.

În prezent, efectuăm cu succes intervenții chirurgicale endoscopice minim invazive, pe canal – așa cum știu pacienții, în boli precum hipertrofia benignă de prostată, adică pacienții care urinează greu în ciuda tratamentului maximal medicamentos, pacienții care suferă de tumori vezicale sau pacienții care suferă de stricturi de uretră. Avantajul metodei constă într-un timp de spitalizare mai scurt, într-o recuperare și o vindecare postoperator mai rapidă. Acest lucru a fost posibil printr-o comunicare strânsă cu personalul medical și paramedical, întrucât aceste intervenții chirurgicale minim invazive necesită o asistență diferită preoperatorie și postoperator față de chirurgia clasică. Pe această cale, mulțumesc personalului din Compartimentul Urologie și personalului din Blocul Operator, care au fost deschiși la nou”.

A mai spus dr. Bogdan Podeanu că, în echipă cu managerul Spitalului și președintele Consiliului Județean Dâmboviţa, se pot realiza schimbări importante în sprijinul pacienților.

„În viitor, sperăm să extindem spectrul patologiilor ce pot fi tratate minim invaziv la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște, prin achiziționarea de aparatură specifică, de instrumente noi. În felul acesta, vom putea trata, de exemplu, colicile renale refractare la tratamentul medicamentos sau litiaza de aparat urinar. Sunt convins că împreună putem reuși să facem toate aceste lucruri în beneficiul pacienților din județul Dâmbovița”, a spus dr. Bogdan Podeanu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Tabără de creație la Centrul Județean de Cultură Dâmbovița. Detalii aici

Publicat

pe

de

Centrul Județean de Cultură Dâmbovița organizează, în perioada 11 – 15 iulie 2022, cea de-a X-a ediție a Taberei de creație „O vară de poveste”.

„Atelierele de creație – olărit, dans, micul artizan, decorațiuni hârtie, cusături, mărgele și pictură icoane pe sticlă – vă vor oferi, ca în fiecare an, experiențe de neuitat.

Programul se desfășoară în intervalul orar 08:00 – 12:00. Taxa de participare pentru întreaga săptămână de activități este de 30 lei / copil.

Copiii, cu vârsta minimă de 6 ani, se pot înscrie până la data de 7 iulie, la nr. de telefon 0726.901.944″, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

A început construcția primului hotel de 5 stele din Stațiunea montană Peștera-Padina

Publicat

pe

Moment istoric, luni – 27 iunie 2022, în Munții Bucegi. Este ziua când a fost pusă piatra de temelie a primului hotel de 5 stele ce va fi construit în cadrul Stațiunii montane Padina-Peșrera. Este un proiect implementat fe cunoscutul om de afaceri Valentin Calcan.

Evenimentul a debutat cu o slujbă de sfințire, apoi s-a dat citire actului de temelie, pe care investitorul l-a plasat într-o capsulă a timpului ce a fost zidită la temelia viitorului otel Peștera Wellness&SPA, împreună cu două ziare de astăzi și o fotografie de grup.

Valentin Calcan a declarat că își dorește ca hotelul să fie gata până în toamna anului viitor, când se împlinesc 100 de ani de la ridicarea primei cabane turistice în Bucegii dâmbovițeni – Casa Peștera.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT