Connect with us

ACTUALITATE

Primul episod al „Zilelor Județului Dâmbovița” s-a desfășurat sub vraja sărbătorii copilăriei

Publicat

pe

Zilele județului Dâmbovița, 510 ani de atestare documentară a acestor meleaguri cu puternice rădăcini istorice, au debutat astăzi, 1 iunie, într-o armonie și simbioză perfectă cu sărbătoarea internațională a copiilor.

Pe cuprinsul întregului județ, sunt organizate, în perioada 1-5 iunie 2022, evenimente cultural-artistice și sportive. Putem spune că activitățile sportive incluse în această cavalcadă a sărbătorii au suscitat un interes de masă. Așa cum a precizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, inițiatorul acestor manifestări, la competițiile sportive s-au înscris sute de tineri, din toate localitățile.

După participarea la „Maratonul Poveștilor” organizat la Secția pentru Copii a Bibliotecii Județene „Ion Heliade Rădulescu”, Corneliu Ștefan, vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, deputații Carmen Holban și Radu Popa, secretarul de Stat Ionuț Săvoiu, consilieri județeni și primari s-au aflat la Mănești, unde s-a dat startul competiției județene de fotbal „Iubim Dâmbovița”. Partidele de deschidere s-au disputat între echipele de la Mănești și Văleni-Dâmbovița. Meciurile se vor desfășura în șase locații, respectiv Mănești, Aninoasa, Ulmi, Gura Ocniței, Gura Foii și Potlogi. 800 de tineri dâmbovițeni, respectiv 52 de echipe, s-au înscris în această competiție. Finala se va consuma duminică, 5 iunie, pe terenul de la Complexul Turistic de Natație din Târgoviște. Tot atunci va avea loc și festivitatea de premiere.

După ce s-a deschis campionatul de fotbal desfășurat sub egida „Iubim Dâmbovița”, conducerea Consiliului Județean, instituția care organizează acest mega eveniment, a mers la Târgoviște, unde, în curtea vechii Cetății de Scaun a Țării Românești, la umbra renumitului Turn al Chindiei, sute de copii, părinți și bunici s-au adunat pentru a urmări celebra piesă „Don Pasquale”, un spectacol pus în scenă de Opera Comică pentru Copii București. Înainte de reprezentație, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a urcat pe scenă pentru a le ura copiilor, de ziua lor, sincere urări de sănătate, fericire și de împlinire a tuturor dorințelor.

Incinta Curții Domnești a fost luată cu asalt de un număr impresionant de vizitatori. Pentru a potoli setea și dorința de a savura dulciuri a celor mici, în incintă au fost deschise și câteva terase. Copiii au avut posibilitatea să facă și câte o scurtă plimbare cu căluții. Ce-i drept, micuții au trebuit să stea răbdători la coadă pentru a-și împlini această bucurie, numărul celor interesați să urce în șa fiind destul de mare.

Itinerarul amfitrionilor „Zilelor Județului Dâmbovița'” nu s-a întrerup la Curtea Domnească. Președintele Consiliului Județean a ajuns și la Complexul de Natație, unde, pe terenurile special amenajate, a debutat Campionatul de tenis cu piciorul. După disputarea partidelor, șeful administrației județene a oferit câștigătorilor diplome și cupe. Pe locul întâi, s-au clasat elevii de la Liceul Tehnologic Nucet, locul doi a revenit echipei de la Colegiul Economic „Ion Ghica” și locul trei a fost ocupat de adolescenții de la Liceul Tehnologic „Spiru Haret”.

Prima zi a manifestărilor dedicate împlinirii a 510 ani de atestare documentară a județului Dâmbovița s-au încheiat la Pucioasa, unde Orchestra de muzică populară „Chindia” a susținut în fața a sute de spectatori un spectacol pe cinste. Invitat special, Ionuț Dolănescu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

 

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Salvatorul de onoare al anului este un pompier din Giurgiu

Publicat

pe

Plutonierul adjutant șef Ghincea Cornel, din cadrul Detașamentului de Pompieri Giurgiu, a primit, cu ocazia Zilei Naționale a României, prin ordin al inspectorului general al IGSU, insigna „Salvatorul de onoare al anului”.

Pompierul giurgiuvean a dat dovadă de curaj, promptitudine și stăpânire de sine atunci când viața unei fetițe din Adunații Copăceni a fost în pericol.

„Eram în Adunații-Copăceni, cu treabă. Mă oprisem de vorbă cu cineva și la un momentat dat, am auzit țipete dintr-o curte. Era o bunică, ce avea un copil în brațe.

– Ajutați-mă, vă rog! Fetița nu respiră! Nu știu ce să îi mai fac! – striga femeia disperată.

Am intrat imediat în curte și am luat copilul în brațe. Am văzut că era inertă. Nu respira și era vânătă. Primul meu gând a fost acela că s-a înecat cu ceva și am început manevrele ce se aplică în caz de obstrucție a căilor respiratorii.

Ca paramedic SMURD, știam că trebuie acționat cât mai repede. Secundele mi s-au părut atât de lungi și tot ce îmi doream era ca fetița să reacționeze.

O așezasem cu pieptul în palma mea când i-am simțit inima bătând, iar când a început să plângă am fost cel mai fericit om de pe pământ. Nu pot descrie în cuvinte acea senzație…” își amintește Cornel.

O poveste emoționantă, trăită și spusă de un pompier care a fost în locul potrivit, la momentul potrivit: plutonierul adjutant șef Ghincea Cornel.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Crăciun la Turn. La Târgoviște, trecutul a deschis porțile prezentului…

Publicat

pe

Un eveniment-fluviu, pornit chiar în seara zilei de 1 Decembrie, de Consiliul Judeţean Dâmboviţa în colaborare cu Primăria Târgoviște, în incinta vechii Cetății de Scaun a Țării Românești, la umbra bătrânului Turn al Chindiei.

Se întâmplă și la noi ca în alte orașe ale României, ca în marile capitale europene, unde trecutul se îmbină armonios, cu respect, cu prezentul și viitorul, unde vâlvătaia vremurilor și exuberanța tinerilor sunt domolite și cizelate prin solemnul impus de istorie.

Este o premieră pentru Târgoviște, pentru județul Dâmbovița, care ar trebui multiplicată și chiar permanentizată. Locul unde s-a făurit istoria nu este un cimitir, ci un spațiu viu care trebuie să păstreze conexiunea cu mersul societății. Respectul față de trecut nu este dat de porțile închise, de singurătate și norme speciale. Trebuie să fim parte din istorie, să ne contopim cu ea. Tocmai asta a făcut președintele Corneliu Ștefan, a conectat prezentul cu trecutul, folosind ca motivații speciale tradițiile, Sărbătorile de Crăciun. Și astfel curtea interioară de sub Turnul Chindiei s-a umplut de viață, de culoare, de zumzetul și zâmbetele copiilor care gustă din vata de zahăr și din gogoșelele calde, privind sau sprijinindu-se de zidurile trainice construite de înaintași.

Mii de târgovișteni s-au aflat, în această seară, la deschiderea oficială a sărbătorilor sub Turnul Chindiei. Printre ei, președintele Consiliului Județean – Corneliu Ștefan, vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, prefectul Claudia Gilia, subprefectul Corneliu Sălișteanu, primarul municipiului Târgoviște – Cristian Daniel Stan, viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, deputații Carmen Holban, Ionuț Vulpescu și Marian Țachianu și mulți reprezentanți ai autorităților locale și județene.

În aplauzele publicului și după numărătoarea inversă, s-au aprins luminile în Curtea Domnească! O imagine unică, o cetate de basm.

În perimetrul destinat acestui inedit pastel de iarnă, au fost montate căsuțe, de unde pot fi procurate dulciuri, fructe, jucării, suvenire. A fost amenajat și un patinoar.

Pe scenă, în prima seară din acestă frumoasă carte de poveste, s-a derulat un spectacol muzical dedicat Zilei de 1 Decembrie, intitulat „Noi suntem români”. Pe scenă, au evoluat trupele Zavera și Distinto, Diana Matei și Taraful Cleante.

Corneliu Ștefan a spus că ceea ce s-a conturat acum, plăcut, la Curtea Domnească a fost apreciat și de reprezentanții Comisiei Europene care s-au aflat săptămâna trecută într-o vizită de lucru în județul Dâmbovița.

„De astăzi și până la sfârșitul anului, vom avea aici diferite activități specifice sărbătorilor de iarnă. Vom primi colindători, iar sâmbătă vom deschide și patinoarul unde, de Sfântul Nicolae, accesul va fi gratuit pentru toți copiii. Îi așteptăm să vină în număr cât mai mare. Urez un sincer la mulți ani tuturor dâmbovițenilor, să fim sănătoși și să ne bucurăm de aceste sărbători”, este mesajul transmis de președintele Corneliu Ștefan.

Primarul Daniel Cristian Stan a menționat, cu bucurie, că Târgoviște se îmbracă de sărbătoare. A mai spus edilul că este ceva deosebit ca, lângă Turnul Chindiei, să se consume un eveniment care, practic, deschide seria de manifestări dedicate Crăciunului și sfârșitului de an.

„Așa cum am anunțat, luni – 5 decembrie, la ora 18:00, vor fi aprinse luminile de sărbătoare în tot orașul. Va fi un spectacol deosebit. Îi invit pe toți târgoviștenii, pe dâmbovițeni, în Piața Tricolorului la un eveniment aparte”, a mai adăugat primarul municipiului Târgoviște.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats