Connect with us

ACTUALITATE

Primul episod al „Zilelor Județului Dâmbovița” s-a desfășurat sub vraja sărbătorii copilăriei

Publicat

pe

Zilele județului Dâmbovița, 510 ani de atestare documentară a acestor meleaguri cu puternice rădăcini istorice, au debutat astăzi, 1 iunie, într-o armonie și simbioză perfectă cu sărbătoarea internațională a copiilor.

Pe cuprinsul întregului județ, sunt organizate, în perioada 1-5 iunie 2022, evenimente cultural-artistice și sportive. Putem spune că activitățile sportive incluse în această cavalcadă a sărbătorii au suscitat un interes de masă. Așa cum a precizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, inițiatorul acestor manifestări, la competițiile sportive s-au înscris sute de tineri, din toate localitățile.

După participarea la „Maratonul Poveștilor” organizat la Secția pentru Copii a Bibliotecii Județene „Ion Heliade Rădulescu”, Corneliu Ștefan, vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, deputații Carmen Holban și Radu Popa, secretarul de Stat Ionuț Săvoiu, consilieri județeni și primari s-au aflat la Mănești, unde s-a dat startul competiției județene de fotbal „Iubim Dâmbovița”. Partidele de deschidere s-au disputat între echipele de la Mănești și Văleni-Dâmbovița. Meciurile se vor desfășura în șase locații, respectiv Mănești, Aninoasa, Ulmi, Gura Ocniței, Gura Foii și Potlogi. 800 de tineri dâmbovițeni, respectiv 52 de echipe, s-au înscris în această competiție. Finala se va consuma duminică, 5 iunie, pe terenul de la Complexul Turistic de Natație din Târgoviște. Tot atunci va avea loc și festivitatea de premiere.

După ce s-a deschis campionatul de fotbal desfășurat sub egida „Iubim Dâmbovița”, conducerea Consiliului Județean, instituția care organizează acest mega eveniment, a mers la Târgoviște, unde, în curtea vechii Cetății de Scaun a Țării Românești, la umbra renumitului Turn al Chindiei, sute de copii, părinți și bunici s-au adunat pentru a urmări celebra piesă „Don Pasquale”, un spectacol pus în scenă de Opera Comică pentru Copii București. Înainte de reprezentație, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a urcat pe scenă pentru a le ura copiilor, de ziua lor, sincere urări de sănătate, fericire și de împlinire a tuturor dorințelor.

Incinta Curții Domnești a fost luată cu asalt de un număr impresionant de vizitatori. Pentru a potoli setea și dorința de a savura dulciuri a celor mici, în incintă au fost deschise și câteva terase. Copiii au avut posibilitatea să facă și câte o scurtă plimbare cu căluții. Ce-i drept, micuții au trebuit să stea răbdători la coadă pentru a-și împlini această bucurie, numărul celor interesați să urce în șa fiind destul de mare.

Itinerarul amfitrionilor „Zilelor Județului Dâmbovița'” nu s-a întrerup la Curtea Domnească. Președintele Consiliului Județean a ajuns și la Complexul de Natație, unde, pe terenurile special amenajate, a debutat Campionatul de tenis cu piciorul. După disputarea partidelor, șeful administrației județene a oferit câștigătorilor diplome și cupe. Pe locul întâi, s-au clasat elevii de la Liceul Tehnologic Nucet, locul doi a revenit echipei de la Colegiul Economic „Ion Ghica” și locul trei a fost ocupat de adolescenții de la Liceul Tehnologic „Spiru Haret”.

Prima zi a manifestărilor dedicate împlinirii a 510 ani de atestare documentară a județului Dâmbovița s-au încheiat la Pucioasa, unde Orchestra de muzică populară „Chindia” a susținut în fața a sute de spectatori un spectacol pe cinste. Invitat special, Ionuț Dolănescu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

 

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Marșul luminilor, sâmbătă – 25 martie 2023, în orașul Titu

Publicat

pe

Primăria Titu organizează, sâmbătă – 25 martie 2023, de la ora 20:00, evenimentul “Dăruiește Pământului din ENERGIA TA!”. Manifestarea cuprinde un „Marș al luminilor”, cu plecare la ora 20:30, din fața Hotelului Modern către Parcul Orășenesc, unde va fi format un ceas uman. În timpul acestei acțiuni, iluminatul public va fi stins.

PARTENERI:
Biblioteca Orășenească
Casa de Cultură
Școala Gimnazială „Pictor Nicolae Grigorescu”
Școala Gimnazială Nr.2 Titu Târg
Liceul Tehnologic „Goga Ionescu”
Liceul Teoretic „Iancu C. Vissarion”

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

20.000 de puieți forestieri vor fi plantați la Moreni, în zona Sângeriș-Cazemată

Publicat

pe

La inițiativa primarului municipiului Moreni – Constantin Dinu, Asociația EcoAssist, în parteneriat cu municipalitatea, va desfășura duminică, 26 martie 2023, începând de la ora 09:30, în zona Sângeriș – Cazemată, o acțiune de plantare a 20.000 de puieți forestieri.

Cei care vor să participe la această activitate civică se pot înscrie și pot solicita detalii, accesâd link-ul: https://forms.gle/VtpFrvNYgRLUi8v28

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats