Connect with us

ACTUALITATE

Primul episod al „Zilelor Județului Dâmbovița” s-a desfășurat sub vraja sărbătorii copilăriei

Publicat

pe

Zilele județului Dâmbovița, 510 ani de atestare documentară a acestor meleaguri cu puternice rădăcini istorice, au debutat astăzi, 1 iunie, într-o armonie și simbioză perfectă cu sărbătoarea internațională a copiilor.

Pe cuprinsul întregului județ, sunt organizate, în perioada 1-5 iunie 2022, evenimente cultural-artistice și sportive. Putem spune că activitățile sportive incluse în această cavalcadă a sărbătorii au suscitat un interes de masă. Așa cum a precizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, inițiatorul acestor manifestări, la competițiile sportive s-au înscris sute de tineri, din toate localitățile.

După participarea la „Maratonul Poveștilor” organizat la Secția pentru Copii a Bibliotecii Județene „Ion Heliade Rădulescu”, Corneliu Ștefan, vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, deputații Carmen Holban și Radu Popa, secretarul de Stat Ionuț Săvoiu, consilieri județeni și primari s-au aflat la Mănești, unde s-a dat startul competiției județene de fotbal „Iubim Dâmbovița”. Partidele de deschidere s-au disputat între echipele de la Mănești și Văleni-Dâmbovița. Meciurile se vor desfășura în șase locații, respectiv Mănești, Aninoasa, Ulmi, Gura Ocniței, Gura Foii și Potlogi. 800 de tineri dâmbovițeni, respectiv 52 de echipe, s-au înscris în această competiție. Finala se va consuma duminică, 5 iunie, pe terenul de la Complexul Turistic de Natație din Târgoviște. Tot atunci va avea loc și festivitatea de premiere.

După ce s-a deschis campionatul de fotbal desfășurat sub egida „Iubim Dâmbovița”, conducerea Consiliului Județean, instituția care organizează acest mega eveniment, a mers la Târgoviște, unde, în curtea vechii Cetății de Scaun a Țării Românești, la umbra renumitului Turn al Chindiei, sute de copii, părinți și bunici s-au adunat pentru a urmări celebra piesă „Don Pasquale”, un spectacol pus în scenă de Opera Comică pentru Copii București. Înainte de reprezentație, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a urcat pe scenă pentru a le ura copiilor, de ziua lor, sincere urări de sănătate, fericire și de împlinire a tuturor dorințelor.

Incinta Curții Domnești a fost luată cu asalt de un număr impresionant de vizitatori. Pentru a potoli setea și dorința de a savura dulciuri a celor mici, în incintă au fost deschise și câteva terase. Copiii au avut posibilitatea să facă și câte o scurtă plimbare cu căluții. Ce-i drept, micuții au trebuit să stea răbdători la coadă pentru a-și împlini această bucurie, numărul celor interesați să urce în șa fiind destul de mare.

Itinerarul amfitrionilor „Zilelor Județului Dâmbovița'” nu s-a întrerup la Curtea Domnească. Președintele Consiliului Județean a ajuns și la Complexul de Natație, unde, pe terenurile special amenajate, a debutat Campionatul de tenis cu piciorul. După disputarea partidelor, șeful administrației județene a oferit câștigătorilor diplome și cupe. Pe locul întâi, s-au clasat elevii de la Liceul Tehnologic Nucet, locul doi a revenit echipei de la Colegiul Economic „Ion Ghica” și locul trei a fost ocupat de adolescenții de la Liceul Tehnologic „Spiru Haret”.

Prima zi a manifestărilor dedicate împlinirii a 510 ani de atestare documentară a județului Dâmbovița s-au încheiat la Pucioasa, unde Orchestra de muzică populară „Chindia” a susținut în fața a sute de spectatori un spectacol pe cinste. Invitat special, Ionuț Dolănescu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

 

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Tabără de creație la Centrul Județean de Cultură Dâmbovița. Detalii aici

Publicat

pe

de

Centrul Județean de Cultură Dâmbovița organizează, în perioada 11 – 15 iulie 2022, cea de-a X-a ediție a Taberei de creație „O vară de poveste”.

„Atelierele de creație – olărit, dans, micul artizan, decorațiuni hârtie, cusături, mărgele și pictură icoane pe sticlă – vă vor oferi, ca în fiecare an, experiențe de neuitat.

Programul se desfășoară în intervalul orar 08:00 – 12:00. Taxa de participare pentru întreaga săptămână de activități este de 30 lei / copil.

Copiii, cu vârsta minimă de 6 ani, se pot înscrie până la data de 7 iulie, la nr. de telefon 0726.901.944″, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

A început construcția primului hotel de 5 stele din Stațiunea montană Peștera-Padina

Publicat

pe

Moment istoric, luni – 27 iunie 2022, în Munții Bucegi. Este ziua când a fost pusă piatra de temelie a primului hotel de 5 stele ce va fi construit în cadrul Stațiunii montane Padina-Peșrera. Este un proiect implementat fe cunoscutul om de afaceri Valentin Calcan.

Evenimentul a debutat cu o slujbă de sfințire, apoi s-a dat citire actului de temelie, pe care investitorul l-a plasat într-o capsulă a timpului ce a fost zidită la temelia viitorului otel Peștera Wellness&SPA, împreună cu două ziare de astăzi și o fotografie de grup.

Valentin Calcan a declarat că își dorește ca hotelul să fie gata până în toamna anului viitor, când se împlinesc 100 de ani de la ridicarea primei cabane turistice în Bucegii dâmbovițeni – Casa Peștera.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT