Connect with us

Dâmboviţa

Marian Țachianu, deputat: AFIR alocă fonduri consistente pentru investițiile în agricultură

Publicat

pe

Agricultura este o prioritate pentru Guvernul României, pentru ministerul de resort condus de social-democratul Adrian Chesnoiu, mai ales în această perioadă critică, în care explozia prețurilor la energie electrică și gaze naturale și războiul din Ucraina au îngenuncheat economia, iar costurile de producție au crescut în toate domeniile de activitate.

Deputatul PSD de Dâmbovița Marian Țachianu este unul dintre politicienii care urmăresc cu atenție ceea ce se întâmplă în sectorul agricol, cum resimt fermierii problemele generate de criza economică mondială și cum intervin actualii guvernanți pentru sprijinirea celor care, până la urmă, prin efortul lor, contribuie la siguranța alimentară a țării.

Parlamentarul social-democrat ne-a precizat că este mulțumit, în momentul de față, de modul în care se implică factorii de decizie pentru sprijinirea fermierilor români.

Marian Țachianu ne-a dat ca exemplu Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), care, în urma procesului de evaluare și de selecție a solicitărilor de finanțare depuse în sistemul online, „va acorda unui număr de 811 fermieri fonduri europene în valoare de 448 milioane de euro. Banii vor fi folosiți pentru finanțarea unor obiective pe care agricultorii le realizează în exploatațiile pe care le administrează”.

Pentru achizițiile simple de utilaje agricole și / sau de irigații, drenaj, desecare la nivelul fermei – sector vegetal, AFIR a selectat 262 cereri de finanțare, în valoare de 112,4 milioane de euro.

Pentru modernizarea exploatațiilor vegetale, exceptând legumicultura și cartofii, s-au primit 49,4 milioane de euro, fiind selectate 55 de investiții în cadrul acestui tip de finanțare.

265 de proiecte ce vizează tinerii fermieri au fost selecte pentru a primi 62,3 milioane de euro în vederea achiziționării de utilaje agricole.

Au mai fost selectate proiecte din sectorul zootehnic ce au ca rezultantă investiții în producția primară, condiționare și marketing. Finanțările sunt de peste 100 de milioane de euro.

Proiectele de investiții în sectorul legumicol beneficiază, de asemenea, de finanțări consistente. Vorbim despre exploatațiile în câmp deschis și de cele în spații protejate. Fondurile se alocă pentru înființarea culturilor, extinderea și modernizarea fermelor.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Dâmboviţa

379 de locuri de muncă disponibile prin AJOFM Dâmboviţa

Publicat

pe

de

În baza de date a AJOFM Dâmboviţa sunt înregistrate astăzi 379 de posturi vacante, din care: 14 pentru persoanele cu studii superioare, 282 pentru cele care s-au calificat în diferite meserii și 83 pentru muncitori necalificați.

Joburi disponibile: agent securitate, ambalator manual, brutar, confecționer articole textile, crescător păsări, croitor, îngrijitor animale, femeie de serviciu, lucrător comercial, manipulant mărfuri, tâmplar universal, contabil, cofetar, tehnician merceolog, electrician exploatare rețele electrice, patiser, vânzător, gestionar depozit, agent vânzări, conducător auto transport rutier, funcționar administrativ, ghid turism ecvestru, stivuitorist, tapițer, operator mașini – unelte comandă numerică, lucrător pentru salubrizare, ajutor bucătar, zugrav, cartonagist, bucătar, dulgher, lăcătuș mecanic, mecanic auto, fierar – betonist, ospătar, referent, șef birou, inginer mecanic, inginer rețele electrice, inspector în domeniul sănătății și securității în muncă, metodist, referent specialitate marketing, inginer rețele electrice, analist cumpărări, asistent comercial, inginer electromecanic, programator producție, analist resurse umane, inginer tehnolog metalurg, consilier juridic, muncitor necalificat în domenii de activitate precum: confecții textile și construcții.

Detalii suplimentare se pot obţine:
– site: www.anofm.ro – ajofm dambovita – locuri de muncă vacante;
– telefon: 0245.620.635.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Bărbat din Priboiu (Brănești), dispărut fără urmă!

Publicat

pe

Polițiștii din cadrul Secției nr. 11 Poliție Rurală Pucioasa au fost sesizați de către un cetățean cu privire la faptul că fratele acestuia, Mihail Bălașa, de 38 de ani, din Priboiu, comuna Brănești, a plecat de la domiciliu, la data de 26 ianuarie, cu gândul să se deplaseze în Belgia. Mihail ar fi contactat ultima oară familia pe 28 ianuarie. Se afla în Germania și spunea că are de gând să revină acasă.

La momentul plecării, acesta era îmbrăcat cu blugi de culoare albastră, jachetă de fâș de culoare neagră și purta pantofi sport de culoare alb-negru.

„Bărbatul are următoarele semnalmente: aproximativ 1,75 metri, 70 de kilograme, constituție atletică, păr șaten, ochi verzi, față ovală și poartă barba. Persoanele care dețin informații utile în vederea depistării bărbatului sunt rugate să sune la 112 sau să informeze cea mai apropiată unitate de poliție”, se menționează într-un comunicat transmis de IPJ Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats