Connect with us

ACTUALITATE

PERPLEX. La noi nu este nevoie de bombe! Podurile cad singure!

Publicat

pe

Sursa foto: Libertatea

Unii bugetari de lux de prin țară se pare că au fost luați rău de cap din cauza banilor. Ei și acoliții lor care dețin firme de construcții îi pun într-o lumină proastă și pe cei care fac treabă cu simț de răspundere.

Două obiective de infrastructură, două anomalii, două cheltuieli inutile de bani publici. Una în Sălaj, unde muncitorii unei firme care executau lucrări de reabilitare a unui drum județean au blocat accesul oamenilor în propriile gospodării.

Sursa foto: salajulliber.ro

Când au fost luați la întrebări de cetățenii indignați, drumarii au răspuns senin că ei nu au nicio vină, că așa a fost prevăzut proiectul inițiat de Consiliul Județean Sălaj. Acum, a rămas ca reprezentanții administrației publice județene care a plătit lucrarea să o scoată la capăt cu această treabă de mântuială.

În Moldova, altă nerozie. Și mai dihai! Un pod care a fost inaugurat anul trecut și care a costat peste 8 milioane de lei s-a prăbușit în apele Siretului. Nenorocirea s-a întâmplat tocmai când un autocamion și o autoutilitară s-au încumetat să îl traverseze. Unul dintre șoferi a fost accidentat, fiind nevoie să fie transportat la spital. Culmea, sub pod au mai fost prinse și niște biete oi.

Lucrările au fost executate de un grup de firme contractate de Consiliul Județean Neamț. Mai mare râsul. La noi, podurile pică singure. Nu este nevoie de vreo rachetă venită cine știe de unde. Ne omoară hoții și lucrările lor de mântuială.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Vizită de încurajare în Secția de Oncologie a Spitalului Județean din Târgoviște

Publicat

pe

Doamnele din conducerea OFSD Dâmbovița s-au aflat astăzi printre pacienții internați în Secția de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, scopul vizitei fiind unul de încurajare, în contextul în care în data de 4 februarie se marchează Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului.

Este esențial de reținut faptul că vorbim despre o afecțiune care poate fi ținută sub control și chiar vindecată, dacă este depistată la timp! Sunt așadar esențiale în investigațiile preventive.

În acest context, reamintim că în județul Dâmbovița se implementează, în această perioadă, un proiect de screening gratuit pentru cancerul de col uterin, care are în România o incidență de peste 32,3 la suta de mii de femei, mult peste media în statele Uniunii Europene, de 12,8 la suta de mii de femei – spune deputata Carmen Holban, președinta OFSD Dâmbovița.

„Este o situație mai mult decât îngrijorătoare, care necesită un efort comun pentru scăderea cât mai rapidă a numărului de cazuri de cancer de acest tip. Programele de screening sunt mai mult decât importante, fapt dovedit de scăderea drastică a cazurilor de mortalitate prin cancer de col uterin.

Este îmbucurător și faptul că, prin intermediul Unității Mobile a Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului, peste 1.200 de dâmbovițence din 18 localități ale județului nostru au efectuat, în mod gratuit, testul Papanicolau și HPV.

Așadar, în perioada următoare, încurajez doamnele și domnișoarele din Dâmbovița să se îndrepte către Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, Spitalul Orășenesc Găești și Spitalul Municipal Moreni – instituții medicale afiliate acestui program, implementat de Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului. Parteneri ai acestui proiect sunt: Centrul de Dezvoltare Curriculară și Studii de Gen FILIA, Fundația Renașterea și Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate”, este mesajul transmis de deputata Carmen Holban.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Peste 5.000 de euro la hectar, ajutor de stat pentru cultivatorii de tutun!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: publika.md)

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a început procesul de autorizare la plată a ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectoarele vegetal şi zootehnic, pentru anul de cerere 2022. Plățile se efectuează în lei, la cursul valutar de 4,9490 lei pentru un euro, stabilit de Banca Centrală Europeană la data de 30 septembrie 2022.

În județul Dâmbovița, au aplicat pentru ANT 1 – culturi în teren arabil – 17.826 de fermieri, ANT 4 – tutun – 1 fermier, ANTZ 7 – sector lapte bovine – 336 fermieri, ANTZ 8 – sector carne bovine – 1.194 fermieri, ANTZ 9 – ovine / caprine – 361 fermieri, ne informează Centrul APIA.

Valoarea plafonului la nivel național este de 223.998.200 euro, se asigură de la bugetul de stat, prin Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, și a fost repartizată astfel:

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats