Connect with us

Dâmboviţa

Intrarea PSD la guvernare a însemnat o susținere corectă a administrațiilor publice locale

Publicat

pe

Intrarea PSD la guvernare, în toamna anului trecut, a însemnat trecerea la o modalitate corectă de susținere a administrațiilor publice locale – spune primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, secretar executiv al PSD Dâmbovița. Edilul a reamintit, în cadrul unei conferințe de presă, exemplificând cu situația de la Târgoviște, că, anterior, PNL și USR au alocat fondurile statului pe criterii exclusiv politice.

„Atât timp cât a condus România fosta guvernare, PNL – USR, pur și simplu, ignorase municipiul Târgoviște și situația era aceiași în foarte-fiarte multe unități administrativ-teritoriale de rangul municipii reședință de județ, care erau reprezentate la nivel administrativ de către PSD. Ba am trăit un moment în care la debutul anului școlar, în septembrie 2020, municipiul Târgoviște, pur și simplu, nu a existat pentru guvernarea respectivă.

Odată cu intrarea la guvernare a PSD, lucrurile s-au schimbat în bine, iar municipiul Târgoviște nu a mai fost ignorat. Nu am vrut să fim favorizați, ci doar să fim și noi pe aceiași linie cu ceilalți. După intrarea PSD la guvernare, am avut bani să susținem cota noastră de finanțare în proiectele europene, și nu sunt puține, și am avut bani să derulăm și investiții proprii, iarăși, de o valoare destul de importantă, și să putem pune in practică soluții de natură să contribuie la îmbunătățirea vieții târgoviștenilor”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

A exemplificat edilul cu faptul că s-au primit finanțări pentru creșe și pentru instituțiile de cultură, alături de sume de bani alocate la fel ca și în celelalte localități cu rang de municipiu din țară.

„Această stare de lucru ne dă încredere. Eu am fost un promotor al participării PSD la guvernare, chiar dacă în interiorul partidului erau păreri și păreri, tocmai din această perspectivă. Nu vreau să mă gândesc cum ar fi arătat bugetul municipiului Târgoviște în situația în care nu ne-am fi bucurat și noi de puțin sprijin guvernamental”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan – secretarul executiv al PSD Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Dâmboviţa

Doi bătrâni din Târgoviște au fost găsiți morți în apartament

Publicat

pe

O tragedie s-a consumat, în această dimineață, într-un bloc din Micro 9, din Târgoviște. Doi bătrâni, de aproximativ 85 de ani, au fost găsiți decedați în apartamentul în care locuiau, situat pe strada Virgil Drăghiceanu, la etajul 1.

Alarma a fost dată de un fizioterapeut care venea frecvent să le facă masaj. Astăzi, bătrânii nu au răspuns la ușă. Maseorul și-a dat seama că s-a întâmplat ceva și a alertat autoritățile. La fața locului, au sosit mai multe echipaje de pompieri, SMURD și de la Serviciul Județean de Ambulanță Dâmbovița. Au reușit militarii să intre în casă, dar nu au reușit să mai facă nimic pentru cei doi soți.

Poliția a declanșat cercetările pentru a se stabili cu exactitate circumstanțele în care s-a produs decesul celor doi târgovișteni.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Bătrână din Hulubești, sfâșiată de propriul câine. I-au fost amputate ambele mâini

Publicat

pe

O bătrână de 90 de ani din satul Păișeni, comuna Hulubești, județul Dâmbovița, se zbate între viață și moarte într-un spital din Capitală, după ce a fost sfâșiată de câinele pe care îl avea în bătătură. Tanti Ioana, cum îi spuneau vecinii, a ieșit de dimineață din casă, așa cum făcea de obicei, să dea de mâncare dulăului, un metis destul de frumos rezultat probabil dintr-un câine maidanez și ciobănesc german. Îl creștea de mic. Îl adusese un nepot.

Animalul pe care îl ținea legat îi scăpase din lanț. Tanti Ioana ar fi vrut să-l ademenească probabil cu mâncare și să îi pună din nou cureaua pe cap. Patrupedul, furios, s-a înfipt în mâinile bătrânei și aproape că a dezmembrat-o. Un vecin care ieșise în curte să fumeze o țigară a auzit niște gemete suspecte dinspre ograda femeii. Au mers imediat să vadă ce s-a întâmplat. Ușa casei era larg deschisă. Au găsit-o pe biata femeie căzută în curte. Inertă, cu mâinile sfâșiate. Câinele se afla în apropierea ei.

Au fost alertate echipajele de salvare. Până la sosirea lor, vecinii au protejat-o cum au putut de frig. Au acoperit-o cu pături. Medicul sosit la fața locului, după ce a văzut rănile și i-a acordat îngrijiri, a ajuns la concluzia că femeia trebuie trimisă de urgență la un spital din București. A fost solicitat elicopterul SMURD, care a transportat-o în Capitală.

Am aflat că tanti Ioana a fost supusă de urgență unei intervenții chirurgicale. Din nefericire, ambele mâini i-au fost amputate.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats