Connect with us

ACTUALITATE

Hotărâre judecătorească. CAS poate plăti concediile medicale mai vechi de 3 ani

Publicat

pe

Directorul general al Casei de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa, jr. Cristina Sima, a participat, ieri – 16 iunie 2022, alături de colegi din mai multe județe, la un seminar de informare organizat de CAS Prahova, având că temă concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate.

În prima parte a întâlnirii, la care au fost prezenți reprezentanți ai angajatorilor, au fost prezentate principalele modificări legislative apărute în ultimii doi ani în ceea ce privește acordarea concediilor medicale, inclusiv pentru persoanele asigurate care îngrijesc copii cu afecțiuni grave sau copii diagnosticați cu boli infecto-contagioase pentru care se instituie măsura izolării, pentru persoanele care au suferit anumite tipuri de arsuri, pe perioada de recuperare, ori pentru persoanele asigurate care însoțesc pacienții oncologici, cu vârsta peste 18 ani, la intervenții chirurgicale și tratamente prescrise de medicul specialist.

În partea a doua a seminarului de informare, au fost dezbătute spețe concrete. S-a concluzionat, între altele, că se impune introducerea concediului medical electronic, care permite o mai bună urmărire a acordării concediilor şi va putea duce la eliminarea nemulţumirii angajatorilor care reclamă că anumiți medici sau furnizori de servicii medicale acordă cu prea mare ușurință concedii medicale. La nivelul Casei Naționale de Sănătate este în lucru un astfel de proiect – spune Cristina Sima.

Tot cu prilejul dezbaterii „Concedii și indemnizații de asigurări sociale de sănătate”, s-a aflat că, urmare unei hotărâri judecătorești într-un dosar inițiat de CAS Prahova, angajatorii au putut primi banii pentru concediile medicale mai vechi de 3 ani, care, potrivit legislației actuale, erau prescrise.

„CAS Prahova este singura instituție din România care a demonstrat, câștigând în instanță, faptul că indemnizația de concediu medical este o creanță fiscală și se supune Codului Fiscal, adică termenul de prescripție este de 5 ani, nu de 3 ani ca în prezent. Acest lucru ne ajută pe noi, CAS Prahova, prin faptul că erau concedii medicale neachitate de peste 3 ani, din cauza fondurilor insuficiente, și ni se puteau imputa”, a explicat directorul CAS Prahova – Cătălin Măguleanu.

La CAS Dâmboviţa nu sunt concedii medicale mai vechi de 3 ani neplătite, ne-a precizat directorul general Cristina Sima. Sunt cu probleme doar câteva cereri din 2021.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Va fi redeschisă Sala Mare a Teatrului Tony Bulandra Târgoviște. Pe scenă, „Împărăteasa Chinei”

Publicat

pe

Conducerea Teatrului Tony Bulandra din Târgoviște anunță publicul iubitor de artă dramatică că, din data de 11 februarie 2023, instituția teatrală pornește din nou, cu vânt la pupa, pe mările creației artistice. Au fost trei ani de provizorat, datorați lucrărilor de reabilitare și modernizare a Sălii Mari, demers indispensabil pentru a aduce acest templu al Thaliei aproape de standardele internaționale ale conceptului de scenă și de comunicare a actorilor cu publicul în condiții de confort și civilizație.

Și nu putea fi mai potrivit decât ca intrarea în casă nouă a actorilor și a Măriei Sale Publicul să se facă cu o premieră. Vor însufleți personajele din piesa „Împărăteasa Chinei”, de Ruth Wolff, actorii Teatrului Tony Bulandra și doi colaboratori de marcă de la Teatrul Nottara din Capitală – Ada Nafrot și Tache Florescu. Spectacolul va fi pus în scenă de regizorul Alexander Hausvater. Misiunea de a crea costumele pentru acest regal artistic i-a revenit maestrului Mc Ranin – managerul Teatrului Tony Bulandra.

Așadar, pe 11 februarie, de la ora 19:00, publicul târgoviștean este invitat în casă nouă pentru a viziona, în condiții excelente, pe o scenă schimbată total, un spectacol de excepție.

„Deși adesea par să am de-a face cu trecutul, cu istoria, pentru mine acestea sunt prezentul. Ar fi prea limitativ să fiu legată de acest moment, de acest loc. Simt că existența mea este în orice clipă, în toate locurile. Chiar și iadul, și raiul. Asta pentru că simt că natura umană nu se schimbă niciodată. Atitudinile se schimbă. Suprafețele se schimbă. Trăirile esențiale, nu. Dacă există vreo temă care trece prin toate piesele mele, aceasta este tenacitatea acestor eroine, luându-și viața în propriile mâini și realizând cât mai mult din ea. Dacă există vreun subiect care este comun tuturor textelor mele, acesta este, într-o variantă sau alta, derutantul, incitantul, enervantul, inepuizabilul, impenetrabilul subiect al iubirii” – Ruth Wolff, dramaturg.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Linia de măști de la Dragomirești a clacat după trei zile de produs… rebuturi

Publicat

pe

Povestea tragi-comică a liniei de fabricație a măștilor de protecție de la Uzina Militară de la Dragomirești, județul Dâmbovița, a fost comentată în fel și chip de jurnaliști, analiști și politicieni. Fabrica de măști deschisă la nevoie și nu a produs decât un lot, câteva mii de măști neconforme.

Mașinăria de confecționat adusă de prin China nu a funcționat, conform unui document de control decât câteva zile. A produs în ziua în care s-a inaugurat linia de fabricație, în prezența membrilor Guvernului de atunci.

„Pe 29.04.2020, premierul Orban și ministrul Economiei, Virgil Popescu, tocmai inauguraseră linia de producție a măștilor FPP3. Având în vedere că mașina a funcționat doar în prezenta miniștrilor, propun să le facem biroul lângă linia de producție ca să putem salva fabrica”, a notat, pe pagina sa de Facebook, deputatul Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats