Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primăria Poiana continuă proiectul de amenajare trotuare și șanțuri

Publicat

pe

Creșterea excesivă a prețurilor pentru materialele de construcție a provocat probleme Primăriei Poiana, din județul Dâmbovița, în ceea ce privește lucrările de amenajare trotuare și șanțuri în zona de centru, investiția stagnând pentru o perioadă de timp.

Edilul Marian Șerban ne-a precizat că, pentru deblocarea acestei situații, a trebuit să fie actualizați indicatorii tehnico-economici, cu acordul Consiliului Județean Dâmbovița, care finanțează acest proiect cu 50% din valoarea lucrărilor. Apoi, s-a încheiat un act adițional la contractul de execuție și, de săptămâna trecută, muncitorii au revenit pe șantier.

Costul inițial al investiției a fost de 1,7 milioane de lei (TVA inclus), sumă suportată în cote egale de Primăria Poiana și CJ Dâmbovița. Vor fi amenajate trotuarele pe ambele părți ale drumului județean, pe o lungime totală de 3,5 km. De asemenea, se construiesc șanțuri dalate. Termenul de finalizare este stabilit pentru această toamnă.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Târgoviște: 450 de cireși japonezi, plantați de-a lungul Bulevardului Ferdinand

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a dat, în această dimineață, startul unei acțiuni de plantare de arbori ornamentali în municipiu. Se vor planta 450 de cireși japonezi de-a lungul Bulevardului Ferdinand (strada care duce la Dâmbovița Mall), care va deveni probabil cea mai frumoasă arteră a orașului.

Potrivit edilului Daniel Cristian Stan, campania de plantare de arbori va continua în data de 24 aprilie, în noul parc de lângă Complexul Turistic de Natație, cu participarea a câtorva sute de elevi de la școlile din oraș.

De menționat că este prima dată când se plantează cireși japonezi în Târgoviște, iar locația aleasă este una foarte potrivită fiind una in plină dezvoltare.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmbovița finanțează 25 de proiecte care contribuie la promovarea județului

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a semnat, astăzi – 11 aprilie 2024, contractele de finanțare pentru cele 25 de proiecte de promovare a județului, prin sport, acțiuni pentru tineret, turistice și de educație civică, declarate câștigătoare în prima sesiune deschisă în acest an. În total, au fost depuse 30 de proiecte, din care au fost admise la finanțare 25, respectiv: 8 în domeniul sport, 4 – tineret, 10 – educație civică și 3 – promovare turism local.

Reamintim că administrația publică a județului Dâmbovița susține astfel de activități încă din anul 2021. Consideră președintele Corneliu Ștefan că este foarte important să fie ajutați financiar toți cei care atrag atenția asupra județului într-un mod pozitiv, prin urmare se va continua în această direcție. Spre exemplu, anul acesta va mai exista cel puțin o sesiune de depunere de proiecte.

Proiecte admise în prima sesiune de finanțare deschisă de Consiliul Județean Dâmboviţa în anul 2024

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite