Connect with us

ACTUALITATE

Hora Sânzienelor, joi seară, la Nucet!

Publicat

pe

Comuna Nucet este cuprinsă din nou de vraja sărbătorii. Primarul Luisa Bărboiu a reușit să retrezească tradițiile și obiceiurile populare locale, să insufle copiilor și tinerilor, dar și celor mai în vârstă dorința de a participa activ la viață culturală a localității, la manifestările prilejuite de diferite sărbători.

Joi – 23 iunie 2022, în toiul verii, când holdele încep să se coacă, iar mirosul suav al albăstrelelor și al fragilelor flori de mac se așează ca o țesătură nevăzută peste câmp, fetele de la Nucet și nu numai ele se vor prinde în „Hora Sânzienelor”.

Ineditul eveniment, dedicat Zilei Internaționale a Iei, va avea loc în incinta Liceului Tehnologic din Nucet. Localnicii, cu mic și mare, sunt așteptați pentru a se prinde într-o horă în forma unei imense ii.

Practic, „Hora Sânzienelor” este prologul marelui spectacol al tradițiilor și obiceiurilor populare care se vor desfășura vineri, 24 iunie, de Dragaică, când creștin-ortodocșii sărbătoresc Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul.

La ora 09:00 din fața Căminul Cultural din Nucet, fete și băieți, membri ai Ansamblului folcloric „Cununa”, îmbrăcați în straie populare, se vor urca în căruțe frumos decorate, trase de cai ce vor purta la gât salbe de zurgălăi, și vor porni către cel mai mănos lan de grâu unde se vor meșterii cununițe de spice și va fi aleasă Drăgaica – cea mai frumoasă dintre fete.

La ora 10:00, din fața Primăriei se va da startul concursului de ciclism la care pot participa toți cei care au bicicletă și care iubesc acest sport.

La Căminul Cultural va fi organizată o expoziție de costume populare, iar micii croitorii vor participa la un atelier de confecționat ii în miniatură.

Antrenul și voia bună de sărbătoare vor fi asigurate de artiștii Ansamblului Cununa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Tabără de creație la Centrul Județean de Cultură Dâmbovița. Detalii aici

Publicat

pe

de

Centrul Județean de Cultură Dâmbovița organizează, în perioada 11 – 15 iulie 2022, cea de-a X-a ediție a Taberei de creație „O vară de poveste”.

„Atelierele de creație – olărit, dans, micul artizan, decorațiuni hârtie, cusături, mărgele și pictură icoane pe sticlă – vă vor oferi, ca în fiecare an, experiențe de neuitat.

Programul se desfășoară în intervalul orar 08:00 – 12:00. Taxa de participare pentru întreaga săptămână de activități este de 30 lei / copil.

Copiii, cu vârsta minimă de 6 ani, se pot înscrie până la data de 7 iulie, la nr. de telefon 0726.901.944″, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

A început construcția primului hotel de 5 stele din Stațiunea montană Peștera-Padina

Publicat

pe

Moment istoric, luni – 27 iunie 2022, în Munții Bucegi. Este ziua când a fost pusă piatra de temelie a primului hotel de 5 stele ce va fi construit în cadrul Stațiunii montane Padina-Peșrera. Este un proiect implementat fe cunoscutul om de afaceri Valentin Calcan.

Evenimentul a debutat cu o slujbă de sfințire, apoi s-a dat citire actului de temelie, pe care investitorul l-a plasat într-o capsulă a timpului ce a fost zidită la temelia viitorului otel Peștera Wellness&SPA, împreună cu două ziare de astăzi și o fotografie de grup.

Valentin Calcan a declarat că își dorește ca hotelul să fie gata până în toamna anului viitor, când se împlinesc 100 de ani de la ridicarea primei cabane turistice în Bucegii dâmbovițeni – Casa Peștera.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT