Connect with us

ACTUALITATE

Descoperă universul iei românești la Centrul Județean de Cultură Dâmbovița!

Publicat

pe

Vineri – 24 iunie 2023, de la ora 10:00, Centrul Județean de Cultură Dâmbovița organizează, la sediul său din Târgoviște – Centrul Vechi, evenimentul „Flori pe ie de Sânziene”.

„De la mic la mare, veți descoperi universul iei tradiționale românești alături de dr. Adriana Ion. Cămașa tradițională nu este doar obiect vestimentar, ci și element de tezaur național, o poveste sau o filă din istorie. De asemenea, pentru a învăța cum se realizează armonia cromatică sau cum se îmbină culorile vii, vă întâmpinăm și cu un atelier de cusut, în compania meșterului popular Mariana Necula.

Evenimentul va mai cuprinde și expozițiile de ii ale Cristinei Ilie și Lilianei Iotu. Și pentru ca tabloul iei tradiționale românești să transmită pe deplin energia și simbolistica spirituală, alături de Larisa Bădoiu vom realiza cununi de sânziene”, se precizează într-un comunicat de presă.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Tabără de creație la Centrul Județean de Cultură Dâmbovița. Detalii aici

Publicat

pe

de

Centrul Județean de Cultură Dâmbovița organizează, în perioada 11 – 15 iulie 2022, cea de-a X-a ediție a Taberei de creație „O vară de poveste”.

„Atelierele de creație – olărit, dans, micul artizan, decorațiuni hârtie, cusături, mărgele și pictură icoane pe sticlă – vă vor oferi, ca în fiecare an, experiențe de neuitat.

Programul se desfășoară în intervalul orar 08:00 – 12:00. Taxa de participare pentru întreaga săptămână de activități este de 30 lei / copil.

Copiii, cu vârsta minimă de 6 ani, se pot înscrie până la data de 7 iulie, la nr. de telefon 0726.901.944″, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

A început construcția primului hotel de 5 stele din Stațiunea montană Peștera-Padina

Publicat

pe

Moment istoric, luni – 27 iunie 2022, în Munții Bucegi. Este ziua când a fost pusă piatra de temelie a primului hotel de 5 stele ce va fi construit în cadrul Stațiunii montane Padina-Peșrera. Este un proiect implementat fe cunoscutul om de afaceri Valentin Calcan.

Evenimentul a debutat cu o slujbă de sfințire, apoi s-a dat citire actului de temelie, pe care investitorul l-a plasat într-o capsulă a timpului ce a fost zidită la temelia viitorului otel Peștera Wellness&SPA, împreună cu două ziare de astăzi și o fotografie de grup.

Valentin Calcan a declarat că își dorește ca hotelul să fie gata până în toamna anului viitor, când se împlinesc 100 de ani de la ridicarea primei cabane turistice în Bucegii dâmbovițeni – Casa Peștera.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT