Connect with us

ACTUALITATE

Italienii de la Beltrame au reaprins cuptoarele Combinatului de Oțeluri Speciale Târgoviște. VIDEO

Publicat

pe

Parcă Providența vrea ca mamutul industrial numit Combinatul de Oțeluri Speciale din Târgoviște, care a fost supt și sfărâmat bucată cu bucată de investitorii ruși, să nu piară. După o perioadă în care se credea că nu se mai întâmplă nimic, că se va baga plugul în terenul combinatului, după ce a căzut și electoralul proiect trâmbițat de liberali, care promiteau că unitatea economică, de fapt ceea ce mai rămasese din ea, va fi preluată de stat, au apărut, ca o rază de noroc, italienii de la AFV BELRAME GROUP.

În prima fază, mulți au crezut că este vorba despre o glumă, despre o știre falsă, despre o dezinformare menită să reducă presiunea socială. Nu a fost așa. Investitorii italieni care, în istoria de după anul 2000 au mai avut câteva încercări de a cumpăra COS-ul, au fost pe deplin interesați să achiziționeze rămășițele fostul combinat și să-l resusciteze, să repornească producția, chiar dacă numai parțial pentru început.

Oamenii de afaceri din peninsulă nu au promis că vor reangaja 5.000 de oameni, dar spre 1.200 vor ajunge.

Imediat după perfectarea achiziționării, Beltrame GROUP, unul dintre cei mai mari producători de bare de oțel și oțeluri speciale din Europa, a declanșat procesul de recrutare de personal. În același timp, a început și modernizarea rapidă a unor capacități de producție.

De reținut că reprezentanții concernului italian au fost interesați să readucă în activitate foști angajați ai COS, oameni cu experiență, care au habar de procesul tehnologic și care să îi inițieze și pe cei care nu au mai lucrat niciodată în asemenea sisteme de producție.

Iată că, ceea ce ieri părea un vis, astăzi s-a împlinit. BELRAME a pornit producția la COS. Deocamdată, se lucrează cu aproximativ 300 de oameni, iar până la sfârșitul lunii iulie vor fi 450 de muncitori la Donlam Târgoviște. Se vorbește despre o colaborare pentru viitor cu Universitatea Valahia și Liceul Voievodul Mircea, pentru rezerva de specialiști. Deocamdată, societatea are ca destinată pentru organizarea a diferite cursuri de calificare suma de 44.000 de euro.

La COS Târgoviște, se va produce oțel beton. Va fi singura unitate industrială de acest tip din România. Adică, doar în Dâmbovița se va obține indispensabilele elemente folosite în construcții.

Alături de staff-ul de conducere al societății, la acest eveniment excepțional pentru economia județului Dâmbovița, au fost prezenți președintele Consiliului Județean – Corneliu Ștefan, vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, prefectul Claudia Gilia, primarul municipiului Târgoviște – Cristian Daniel Stan, viceprimarul Cătălin Rădulescu, senatorul liberal Virgil Guran, deputatul USR-PLUS – Daniel Blaga, alți reprezentanți ai autorităților locale și județene și mulți jurnaliști de la principalele trusturi de presă din București.

„Reluarea producției interne de oțel-beton, un sector esențial al siderurgiei, reprezintă un pas important pentru reindustrializarea României și va oferi țării o gură de oxigen în criza materialelor de construcții, generată de pandemie și conflictul din Ucraina. Cu ajutorul investițiilor programate în modernizarea și dezvoltarea facilităților de producție, combinatul din Târgoviște va redeveni un pilon de susținere pentru economia românească”, a declarat Carlo Beltrame – Group Business Development în cadrul AFV Beltrame.

Viziunea grupului italian este să transforme COS, „vechea oțelărie cum îl numesc ei, într-o unitate de producție competitivă la nivel european, atât ca eficiență, cât și din punct de vedere al respectării normelor de mediului.

„În următorii 5 ani, vor fi investiți aproximativ 100 de milioane de euro în modernizarea utilajelor, iar 80% din buget va fi alocat achiziției de tehnologii care permit reducerea emisiilor de carbon, creșterea eficienței energetice și tranziția către o economie circulară, prin reutilizarea resurselor și reducerea la minimum a deșeurilor. Până în al cincilea an al investiției, vor fi generate aproximativ 1.000 de locuri de muncă pe plan local”, se precizează într-un comunicat transmis de Beltrame Group .

Pe lângă punerea în funcțiune a liniilor de producție, se află în faza finală de autorizare o fabrică verde de oțel-beton și sârmă laminată. Aceasta va fi construită tot pe amplasamentul de la Târgoviște.

Din punct de vedere tehnologic, noua oțelărie a Beltrame Group va fi cea mai avansată din lume și va avea cel mai redus nivel de emisii de gaze cu efect de seră din industrie.

Proiectul dezvoltat la Târgoviște include și construirea unui parc fotovoltaic, cu putere instalată de 100 – 120 MW, care va fi dotat cu sistem de stocare a energiei. Unitățile de producție vor fi alimentate cu energia electrică produsă de parcul fotovoltaic. Se va acoperi din această sursă circa 60% din necesarul de energie electrică.

Donalam Târgoviște va produce aproximativ 700.000 – 800.000 de tone de oțel-beton și sârmă laminată anual.

Primarul Cristian Daniel Stan le-a mulțumit investitorilor pentru faptul că au ales Târgoviște, că au ales COS pentru materializarea unui asemenea proiect.

„Vorbim despre o investiție serioasă care pe noi ne bucură foarte mult. COS a reprezentat foarte mult timp, pentru municipiul Târgoviște, pentru județul Dâmbovița, o emblemă industrială. 500 de milioane de euro pentru o singură investiție derulată în trei etape cred că este enorm. Este una dintre cele mai mari investiții realizate în județul Dâmbovița în ultimii 30 de ani. Un obiectiv de asemenea anvergură este foarte clar că este precedată de o analiză detaliată și reprezintă un semnal important și către alți investitori”, a precizat Cristian Daniel Stan.

Un mesaj a transmis cu această ocazie și președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

„Iată că se produc primele bare laminate și, cât de curând, din cuptoarele Donalam Târgoviște, ale fostului Combinat de Oțeluri Speciale, vor fi scoase primele șarje din ceea ce înseamnă renașterea industriei dâmbovițene și naționale!

Evenimentul de astăzi reașază județul Dâmbovița și România pe harta europeană a industriei de profil, dar reprezintă și un pas important în reducerea dependenței de importuri.

Cele 500 milioane de euro pe care grupul italian Beltrame le va investi la Târgoviște, precum și asigurarea că, în următorii ani, va crea 1.000 de locuri de muncă vor avea un impact imens asupra economiei locale și naționale.

Beneficiile acestei investiții se vor regăsi și în sistemul de învățământ dâmbovițean. Absolvenții liceelor tehnologice din județ și cei ai Universității Valahia din Târgoviște vor putea fi viitori angajați ai Donalam”, a precizat Corneliu Ștefan.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița a asigurat conducerea Beltrame de întreaga susținere a Consiliului Judeţean Dâmboviţa în activitatea economică desfășurată și i-a felicitat pentru decizia de a investi la Târgoviște, în județul Dâmbovița.

După sesiunea de întrebări și răspunsuri desfășurată într-o încăpere situată la etajul 5 al clădirii administrative pe care dâmbovițenii o numeau „Dallas”, gazdele au invitat presa și oficialitățile prezente la o vizită în secția unde se lucrează intens, iar oțelul aburea ca pâinea, dând speranțe și încredere în viitor.

VIDEO

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Ion Dumitru spulberă Regia Națională a Pădurilor într-un proces de răsunet

Publicat

pe

Fostul director general al Regiei Naționale a Pădurilor, Ion Dumitru, singurul manager al acestei unități mamut care a reușit, în numai câțiva ani, să refacă de la zero o serie de subunități lăsate în paragină, numim aici Herghelia de la Jegălia, Muzeul Cinegetic Posada și multe sedii de ocoale etc., de ani de zile, luptă cu sistemul nevăzut ce le pune imediat piedică acela care se remarcă, care capătă notorietate mai mult decât li se permite.

Realizările sale în domeniului silvic, faptul că a ținut cu mână de fier Romsilva și nu a cedat la presiunile celor care ar fi vrut să acapareze pădurile și o serie de proprietăți ale RNP-ului, vorbim și de terenuri din inima Capitalei, l-au purtat pe Ion Dumitru ani întregi pe culoarele pașilor pierduți, l-au dus în fața instanțele cu dedicație, numite special pentru a spulbera caractere și personalități.

Ion Dumitru a fost un luptător și, chiar dacă o serie de foști colegi politici i-au întins capcane, l-au îndepărtat (nu dăm acum numele unui fost ministru de la Mediu și Păduri, din același partid, după ce Ion Dumitru a câștigat în instanță dreptul de a-l repune în funcție, a făcut tot ce i-a stat în putere pentru a-l îndepărta de o astfel de oportunitate.

Și, uite așa, un om dedicat meseriei, un specialist prin excelență, care ar fi putut, în toți acești ani, să aducă plus valoare Regiei Naționale a Pădurilor condusă de mulți neaveniți, a fost ținut în umbră de sistem.

Aflăm acum că fostul lider social-democrat, fost deputat în Parlamentul Românei, om care a stat tot timpul alături de cei mulți și necăjiți, a câștigat la Curtea de Apel București procesul cu Regia Națională a Pădurilor Romsilva.

Instituția, după cum a scris Ion Dumitru pe pagina sa de Facebook, este obligată să îi plătescă despagubiri egale cu salariile indexate, majorate și reactualizate și cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat în calitate de director general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

Este incredibil. Fostul director general al Regiei Naționale a Pădurilor trebuie să primească despăgubiri calculate de la data de 17 aprilie 2001 până la data de 15 august 2020. Curtea de Apel București a constatat că raporturile de muncă dintre Ion Dumitru și RNP nu au fost deloc viciate. Oare, ce zice acum doamna fost ministru pe la Mediu și Păduri care a refuzat să îl repună în drepturi pe profesionistul Ion Dumitru, târât nedrept de statul paralel într-un scandal juridic și mediatic, doar cu scopul de a-l discredita și elimina?

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

ISU Giurgiu angajează 18 șoferi pentru autospecialele de intervenție

Publicat

pe

de

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Vlașca” al județului Giurgiu organizează concurs pentru ocuparea a 18 posturi de conducător auto (autospeciale), prin încadrare directă. Pot participa la concurs persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, împliniți anul acesta, care dețin permis de conducere categoriile B și C și au absolvit liceul cu diplomă de bacalaureat.

Toate actele necesare pentru constituirea dosarului de recrutare în vederea participării la concurs trebuie transmise la adresa de e-mail recrutare@isugiurgiu.ro, exclusiv în format electronic (pdf.), astfel:
– cererile de înscriere, completate lizibil și semnate, alături de copii ale actului de identitate, permisului de conducere categoriile B și C, declaraţia de confirmare a cunoaşterii şi acceptării condiţiilor de recrutare și CV-ul, până la data de 06.07.2022, ora 14:00, inclusiv în zilele nelucrătoare;
– dosarul de recrutare, cu toate documentele prevăzute în anunțul postat pe pagina www.isugiurgiu.ro, până la data de 19.07.2022, ora 14:00.

În eventualitatea depăşirii mărimii maxime a capacităţii de ataşamente (50 de megabytes), vor fi transmise e-mail-uri succesive, numerotate crescător. E-mail-urile de înaintare a documentelor vor cuprinde la rubrica ,,Subiect” sintagma ,,Cerere de înscriere” sau ,,Dosar”, în funcţie de situaţie, urmat de numele şi prenumele candidatului și de postul pentru care candidează (exemplu: Dosar_Ionescu Ion_Conducător auto).

Concursul constă în:
– o probă practică ce are caracter eliminatoriu (testarea abilității de a conduce un autovehicul care necesită permis de conducere categoria C). Aceasta se va desfășura în perioada 29.07 – 03.08.2022. Locația, data, ora prezentării vor fi comunicate ulterior, în funcție de numărul candidaților, conform planificării;
– test scris ce va fi susținut în data de 11.08.2022, din tematica şi bibliografia de concurs;
– un interviu pe subiecte profesionale (doar în situaţia în care se impune departajarea candidaţilor).

Examinarea medicală și evaluarea psihologică efectuate de structurile de specialitate ale M.A.I. se vor realiza doar de către candidații declarați „Admis”.

Pentru detalii, accesați: bit.ly/Concurs_conducator_auto

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT