Connect with us

Dâmboviţa

Amendament al senatorului Titus Corlățean aprobat în plenul APCE

Publicat

pe

Președintele Comisiei de politică externă a Senatului României, Titus Corlățean, a participat, în perioada 20-24 iunie 2022, la cea de-a treia parte a Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), desfășurată la Strasbourg.

Titus Corlățean, în calitate de membru al Delegației Parlamentului României la APCE, a prezentat, în cadrul Comisiei pentru afaceri politice și democrație, un amendament la proiectul de raport „Provocări recente la adresa securității în Europa.Care este rolul Consiliului Europei?”, raportor Bogdan Klich (Polonia, Grupul Partidului Popularilor Europeni / Creștin-Democrat).

Prin acest amendament, senatorul Titus Corlățean a propus adăugarea unei fraze la un paragraf al proiectului de rezoluție aferent raportului, potrivit căreia „sprijinul politic pentru noile etape ale extinderii europene reprezintă o modalitate strategică de a consolida valorile fundamentale ale Consiliului Europei care se raportează la securitatea democratică”.

Amendamentul parlamentarului român a fost adoptat în unanimitate în cadrul comisiei și, potrivit prevederilor din Regulamentul Adunării, propunerea de modificare a textului a fost inclusă în rezoluția care a fost supusă votului final în plenul Adunării.

Rezoluția 2444 (2022) și Recomandarea 2235 (2022): Provocări recente la adresa securității în Europa: care este rolul Consiliului Europei? au fost adoptate de plenul APCE cu o largă majoritate.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Dâmboviţa

Șofer băut a plonjat cu mașina în râul Dâmbovița

Publicat

pe

Accident rutier, în această după-amiază, în comuna Brezoaele, județul Dâmbovița. Un șofer în vârstă de 38 de ani a pierdut controlul asupra direcției mașinii, a părăsit partea carosabilă și a plonjat de pe un pod în râul Dâmbovița.

La fața locului au acționat două echipaje de pompieri, de la Titu și Răcari, și o ambulanță SMURD. Bărbatul a fost găsit pe malul apei, reușind să se autoevacueze din autoturism. Era rănit ușor, dar tot a necesitat transportul la spital – ne informează ISU Dâmbovița.

Polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o alcoolemie de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat. Se continuă cercetările pentru a se stabili cu exactitate toate împrejurările în care s-a produs acest accident rutier.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Veteran de război din Gura Ocniței, sărbătorit cu prețuire la împlinirea vârstei de 101 ani

Publicat

pe

Atent până la ultimul detaliu la viața comunității, la lucrurile bune și rele cu care se confruntă cetățenii, fiindu-le alături la bine dar și la necaz, primarul comunei Gura Ocniței, Sorin Vasile Ioniță, poate reprezenta un model de urmat pentru mulți edii care, după ce „prind” mandatul, uită care sunt rosturile lor în obște. Devin simpli funcționari care lucrează mașinal, preferând să rămână prinși în șabloanele reci ale unei funcții trecătoare.

Zilele trecute, edilul Sorin Vasile Ioniță a mers cu inima deschisă la un fiu al comunei, veteran de război. Printre puținii care ne-au mai rămas, monumente vii, de neprețuit, ale unor vremuri făcătoare de istorie și destin.

Constantin Georgescu a împlinit 101 ani. Primarul comunei Gura Ocniței, însoțit de mai mulți colaboratori, i-a urat veteranului sănătate și viață tot mai lungă, apoi i-a oferit o diplomă de onoare „pentru serviciul său neobosit și sacrificiul adus pentru apărarea țării noastre”.

„Să prețuim oamenii care au contribuit la binele societății noastre, cât sunt încă în mijlocul nostru. La mulți ani, domnule Georgescu Constantin”, a fost mesajul primarului Sorin Vasile Ioniță.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats