Connect with us

ECONOMIE

031.403.91.60 – Call Center ANAF pentru îndrumare și asistență

Publicat

pe

Agenția Națională de Administrare Fiscală oferă îndrumare și asistență contribuabililor în domeniul fiscal și cel al tehnologiei informației prin intermediul Call-Center-ului, la numărul de telefon: 031.403.91.60 – se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

„Îndrumarea și asistența contribuabililor / plătitorilor constau în furnizarea de informații cu caracter general în legătură cu modul în care aceștia trebuie să procedeze pentru a beneficia de un drept fiscal sau pentru a se conforma unei obligații de declarare sau de plată.

De asemenea, agenții Call-center oferă asistență contribuabililor și prin intermediul serviciului de chat în vederea accesării serviciilor disponibile pe portalul ANAF. Prin intermediul Call-center-ului nu sunt oferite informații în domeniul contabil.

În situația în care în timpul convorbirii telefonice, agenții Call-center constată că problematica expusă prezintă un grad ridicat de complexitate contribuabilii vor fi îndrumați către alte canale prin care pot obține informațiile de care au nevoie”.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Deputat Radu Popa: Rețelele digitale sunt esențiale pentru integrarea eficientă a surselor regenerabile de energie

Publicat

pe

Deputatul PSD Radu Popa, de foarte multă vreme, atrage atenția asupra lucrurilor urâte care se întâmpla pe piața energiei, în procesul de retehnologizare a unor capacități de producție, de punere în valoare a unor rezerve de gaze naturale etc. Iată că acum ne aflăm într-o situație limită, generată de faptul că, după investițiile masive ale unor companii în unități de producere a energiei verzi, Electrica Distribuție nu ar fi capabilă să preia energia produsă de parcurile fotovoltaice. Lipsesc multe. Și, cum se obișnuiește la noi, mai marii companiilor controlate de stat constată aceste inconveniente tocmai acum.

Radu Popa, vicepreședinte al PSD Dâmbovița, consideră că, fără realizarea de investiții în digitalizarea rețelelor de transport a energiei electrice, România e condamnată să abandoneze sau cel puțin să limiteze sever accesul pe piața regenerabilelor.

„Aici ar trebui să fie rolul statului, să direcționeze strategic investițiile și să participe la planul de investiții pentru că, până la urmă, rețelele sunt ale Transelectrica, nu ale operatorilor. Digitalizarea rețelelor de transport a energiei electrice are un impact semnificativ asupra prețului energiei. Acest impact poate fi analizat prin prisma mai multor factori, inclusiv eficiența operațională, costurile de întreținere, fiabilitatea rețelei și integrarea surselor regenerabile.

Digitalizarea permite monitorizarea și controlul în timp real al rețelelor de transport, optimizând fluxurile de energie și reducând pierderile tehnice. Tehnologiile avansate, precum rețelele inteligente (smart grids) și Internet of Things (IoT), permit o gestionare mai eficientă a resurselor, conducând la costuri operaționale mai mici. Aceste economii se pot reflecta în prețuri mai scăzute pentru consumatori.

Tehnologiile digitale facilitează întreținerea predictivă și preventivă, reducând necesitatea intervențiilor de urgență și minimizând perioadele de întrerupere. Acest lucru contribuie la scăderea costurilor de întreținere și la creșterea duratei de viață a infrastructurii, aspecte care pot duce la stabilizarea sau chiar reducerea prețului energiei.

Prin digitalizare, rețelele de transport devin mai reziliente la perturbări și mai capabile să răspundă rapid la schimbările din cerere și ofertă. Fiabilitatea crescută a rețelei reduce riscul de întreruperi și asigură un flux constant de energie, ceea ce poate stabiliza prețurile pe termen lung.

Rețelele digitale sunt esențiale pentru integrarea eficientă a surselor regenerabile de energie, cum ar fi energia solară și eoliană, care au un caracter variabil și intermitent. Managementul eficient al acestor surse, facilită de digitalizare, poate duce la o creștere a proporției de energie regenerabilă în mixul energetic și, în consecință, la costuri mai mici de producție pe termen lung datorită scăderii costurilor de combustibil.

Digitalizarea contribuie la o mai mare transparență a pieței energiei, permițând consumatorilor să-și ajusteze consumul în funcție de prețurile dinamice și să participe la programe de răspuns la cerere. Aceasta poate conduce la o distribuție mai echitabilă a costurilor și la prețuri mai competitive.

În concluzie, digitalizarea rețelelor de transport a energiei electrice poate duce la o reducere a costurilor și, implicit, la prețuri mai scăzute pentru consumatori. Cu toate acestea, implementarea acestor tehnologii implică investiții inițiale semnificative, care pot influența prețurile pe termen scurt.

Aici este rolul ANRE să se asigure ca jocul e în favoarea economiei și a industriei. Pe termen lung, beneficiile economice și operaționale aduse de digitalizare pot compensa aceste costuri și pot contribui la stabilizarea sau scăderea prețurilor energiei”, a precizat deputatul PSD de Dâmbovița Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Protest la Doicești. Două parcuri fotovoltaice nu pot livra energie verde fiindcă Electrica Distribuție zace în nepăsare!

Publicat

pe

Pe zi ce trece, dovedim și confirmăm că suntem țara minunilor triste. Parcă cineva, de undeva, nu vrea să ne depășim condiția, nu dorește să intrăm în rândul lumii. Să nu ne mai mire deci faptul că suntem codașa Europei la cam toate cele, bine garnisite cu inflația. Aici, suntem pe primul loc! Suntem tari la prețurile la energie electrică, la gaze naturale și lista ar putea continua…

Ne-am aliniat și noi la mersul Uniunii Europene în ceea ce privește energia verde. Ne-au silit împrejurările, economia mondială, războiul din Ucraina, închiderea robinetului cu gaze din Rusia, plus schimbările climatice care au dat tonul acestui ritm susținut. Am pornit bine. Peste tot în țară, au apărut parcuri fotovoltaice, au fost promovate programe și proiecte de folosire a energiei verzi în gospodării. Dar, cum am spus, la noi, minunile bune țin maximum trei zile, cele triste le iau locul și neam să mai scăpăm de ele! Exemplificăm cu un caz care s-ar putea să facă înconjurul Europei, dacă nu al planetei, despre cum privesc unele componente ale statului implicarea antreprenorilor români în producerea de energie verde, în procesul de a ne asigura independența energetică.

 

Practic, o societate a statului, despre care o să vorbim un piculeț mai încolo, zădărnicește planurile unui agent economic de a produce energie verde în județul Dâmbovița. De peste un an de zile, Soceram Doicești așteaptă aprobările de la Electrica Distribuție pentru a livra în sistemul energetic național curentul electric produs de imensele parcuri fotovoltaice amenajate pe teritoriul comunelor Doicești și Șotânga.

Un caz fără precedent. Am mai auzit de primării care nu au putut să își pună în valoare câte un obiectiv fiindcă Electrica le întârzie nejustificat de mult aprobările, aducând prejudicii comunităților, dar să te opui unor aprobări de livrare în rețeaua națională a energiei electrice produsă prin mijloace verzi mi se pare a semăna mai mult cu un sabotaj, cu o sfidare a interesului național de a produce energie electrică la prețuri competitive!

Pentru a atrage atenția responsabililor de la Electrica Distribuție, de la Ministerul Energiei și de la Guvern despre această anomalie a sistemului, să nu o numim chiar abuz, astăzi – 10 iulie 2024, la Soceram Doicești, angajații au ieșit în fața societății să protesteze față de indiferența manifestată de mai marii de la Electrica Distribuție, care, de peste un an de zile, țin blocată o investiție de 10 milioane de euro.

Printre lozincile scandate, multe neieșind din tipicul protestatar, ne-a atras atenția una pe care o tot repetau salariații de la Soceram: „Ana nu uita, Electrica nu-i a ta”. Am fost curioși să aflăm cine este Ana. Și am întrebat ici, colo, să intrăm și noi în tema lozincii. Ana este prenumele președintei Consiliului de Administrație a Companiei Naționale de Distribuție Energie Electrică. Anna Maria Vasile îndeplinește și funcția de administrator public al Consiliului Județean Prahova. Respectiva persoană, probabil este considerată a fi vinovatul principal pentru întârzierea nejustificată a deschiderii comutatorilor de punere sub tensiune a celor două parcuri fotovoltaice dezvoltate de societățile Soceram SA și MHC Water Power SA în comuna Doicești, județul Dâmbovița.

„Deși au fost depuse cererile și documentele necesare pentru punerea sub tensiune, potrivit legii, pentru perioada de probe a parcurilor fotovoltaice Distribuție Energie Electrică România refuză cu obstinație să ofere un răspuns oficial și să procedeze la punerea sub tensiune a acestor parcuri”, ne-a precizat Daniel Mohârță – directorul general al Fabricii de BCA Soceram SA de la Doicești.

A mai spus șeful acestei unități economice importante că înființarea celor două parcuri fotovoltaice de către Soceram și MHC Water Power a presupus o investiție de aproximativ 10 milioane de euro, majoritatea fondurilor fiind obținute prin credite bancare.

Neimplicarea celor de la Distribuție Energie Electrică România în rezolvarea urgentă a situației împiedică livrarea de energie electrică în rețea. Astfel, a mai precizat Daniel Mohârță, sunt destabilizate planurile de dezvoltare ale celor două companii care au amenajat parcurile fotovoltaice.

„Prin deconectarea acestor parcuri la rețeaua de distribuție, DEER nu doar că pune în pericol sustenabilitatea investițiilor, dar creează în același timp și prejudicii majore economiei locale din județul Dâmbovița, unde 440 de angajat ai Soceram își câștigă existența. Situația creată de Distribuție Energie Electrică România are consecințe devastatoare asupra activității și funcționării celor două companii, iar întârzierea punerii sub tensiune a parcurilor fotovoltaice poate conduce la scadența anticipată a creditelor contractate de Soceram și MHC Water Power. Acest lucru poate declanșa executarea silită a bunurilor celor două societăți”, a explicat directorul general al Fabricii de BCA de la Doicești.

Lipsa de reacție a capilor de la Distribuție Energie Electrică România poate conduce la închiderea fabricilor de BCA, cărămidă și mortar deținute de Soceram SA. 440 de angajați pot rămâne pe drumuri! Mai mult, va opri furnizarea de energie electrică de către hidrocentralele MHC Water Power, conducând la producerea de dezechilibre pe piața de energie electrică.

„Soceram SA Doicești este una dintre puținele companii industriale cu capital integral românesc, cu o istorie de peste 40 de ani in producerea și comercializarea materialelor de construcții. Abuzul DEER nu doar că subminează dezvoltarea proiectelor fotovoltaice, ci amenință viabilitatea pe termen lung a economiei locale și naționale”, a mai precizat directorul general al Fabricii de BCA de la Doicești.

Am schimbat câteva cuvinte despre această situație de criză generată de obtuzitatea și lipsa de reacție a celor de la Electrica Distribuție și cu câțiva angajați ieșiți la protest. La unison, oamenii spun că se tem să nu își piardă locurile de muncă. Și asta nu din cauza vreunui concurent economic puternic, ci din cauza nepăsării manifestate de reprezentanții unei societăți controlate de stat unde șefii, membri în consiliile de administrație, sunt nominalizați pe criterii politice. Totodată, angajații nu mai înțeleg cum vine treaba cu energia verde pe seama căreia se marșează într-un ritm susținut, dacă atunci când dezvolți capacități importante de producere a energiei electrice în sistem nepoluant ești pus la zid, nebăgat in seamă sau supus unor tratamente ilogice, neconforme cu dezideratele europene în materie de energie verde.

Directorul general Daniel Mohârță ne-a precizat că acest protest este un prim demers public. Vor urma și altele, dacă nu se deblochează situația. De asemenea, conducerile celor două societăți sunt decise să meargă cu jalba la Ministrul Energiei și la Guvern. Situația trebuie rezolvată rapid!

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite