Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Dâmbovița: Administrația publică, la răscrucea codificării – conferință susținută de profesorul Verginia Vedinaș

Publicat

pe

Prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia, încă de la preluarea mandatului, a pus mâna, metaforic vorbind, pe aparatul de resuscitare și a retrezit la viață ceea ce se cheamă Instituția Prefectului care, de câțiva ani, intrase într-un soi de amorțire și într-o stereotipie administrativă destul de plicticoasă.

Acum, Claudia Gilia, am putea spune că ne obosește un pic până și pe noi, cei din presă, care criticam lâncezeala și lipsa de comunicare a acestei structuri de putere. Acțiunile organizate de noua echipă a reprezentanților Guvernului în teritoriu sunt menite să arate că politica, guvernarea, administrația nu înseamnă doar șabloane întărite cu vorbe. Înseamnă muncă în teritoriu, prezență și coordonare a unor evenimente neprevăzute, comunicare continuă cu responsabilii din instituții, cu cetățenii, mai ales cu ei, întâlniri pe teme profesionale cu specialiștii în drept constituțional, administrativ și din alte domenii care țin de angrenajul funcționarii structurii socio-economice și administrative.

Pe acest fundal, s-a consumat astăzi, 7 iulie 2022, o manifestare socio-profesională în sala de conferințe a Universității Valahia din Târgoviște. Secretarii generali din toate primăriile dâmbovițene au avut șansa de a participa la o conferință susținută de profesorul universitar dr. Verginia Vedinaș, unul dintre cei mai prodigioși specialiști în drept public din România. La această întâlnire, a fost prezent și președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan. Șeful administrației județene i-a mulțumit profesoarei Verginia Vedinaș, pentru prezența în județul Dâmbovița, pentru contribuția pe care a adus-o în științele administrației publice, apoi s-a adresat secretarilor de primărie, secretari generali cum sunt numiți acum, amintindu-le rolul important pe care îl au în acest mecanism complex al administrației. Corneliu Ștefan le-a solicitat să se implice cu toate forțele în vederea definitivării, fără probleme, în toate unitățile admistrativ-teritoriale a recensământului populațieișilocuințelor, proces care se va încheia pe 17 iulie.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, așa cum procedează de obicei, adică spune lucrurilor pe nume, și bine face, le-a mai cerut secretarilor să se angajeze alături de primari și viceprimari pentru a debloca proiectele de interes local.

„Sunt proiecte importante care, în anumite localități, nu înțeleg de ce nu sunt scoase la licitație pentru a angaja fondurile care sunt deja alocate și unde avem deja contracte de finanțare semnate”, a spus Corneliu Ștefan, nevrând, deocamdată, să nominalizeze UAT-urile unde sunt întârziate investițiile.

Președintele Consiliului Județean, înainte de a porni spre localitățile din nordul județului Dâmbovița unde îl așteptau problemele ce țin de investițiile în infrastructură, a felicitat-o pe Claudia Gilia, prefectul județului Dâmbovița, pentru implicare, comunicare și deschiderea pe care o are către toate entitățile care alcătuiesc până la urmă societatea. A remarcat Corneliu Ștefan că este pentru prima dată când Instituția Prefectului Dâmbovița manifestă o deschidere totală față de secretarii generali din localitățile dâmbovițene.

După discursul președintelui Corneliu Ștefan, prefectul Claudia Gilia, în calitate de gazdă a acestui eveniment, a făcut o scurtă prezentare a activității pe care profesorul universitar Verginia Vedinaș a desfășurat-o în politică, ca parlamentar, ca secretar de stat, ca președinte al Institutului Național de Științe Administrative, ca editor al unor reviste de specialitate, ca autor de lucrări în domeniu, ca bun român care, pentru abnegația sa, a fost decorat de președintele țării cu Ordinul Național de Merit în grad de cavaler. O listă lungă din care rezidă nu numai o bogată carieră profesională, ci și multă muncă răsplătită cu rezultate pe măsură.

În prima parte a întâlnirii, profesorul universitar Verginia Vedinaș a susținut o conferință cu tema „Administrația Publică la răscrucea codificării. Rolul și locul secretarului general al unității administrativ teritoriale”. A urmat o sesiune de întrebări, de discuții legate de temele abordate și de problemele curente din administrație, iar la final a fost lansată cartea „Doamna noastră țară, Doamna noastră administrație” scrisă de Ioan Laurențiu Vedinaș și Verginia Vedinaș.

Discursul profesorului Verginia Vedinaș a fost unul brodat în simplitate și sinceritate. A vorbit secretarilor de primărie ca unor studenți care așteaptă de la dascăl să le fie decodificată materia cât mai precis și fără pompă și exprimări superacademice. Verginia Vedinaș a mărturisit că iubește România, că iubește administrația, că destinul unei țări nu poate fi decis numai de politicieni. A spus profesorul Vedinaș că funcționarii publici, acest corp de profesioniști, fac să meargă mai departe administrația și țara.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Proiectanții și constructorii au vizitat amplasamentul noului stadion din Târgoviște

Publicat

pe

Proiectul privind construirea noului stadion din Târgoviște, în zona Mall Dâmbovița, merge înainte cu pași siguri. Astăzi – 27 ianuarie 2023, amplasamentul a fost vizitat de proiectanți și constructori. Aceștia au fost însoțiți la fața locului de președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan. De asemenea, la sediul CJ a avut loc un dialog între toți factorii implicați în realizarea acestui obiectiv.

„Am discutat toate detaliile astfel încât, în cel mult 6 luni, să înceapă construirea acestei arene sportive, în valoare de aproximativ 271.000.000 de lei. Consiliul Județean Dâmbovița va contribui cu suma de 25.000.000 de lei pentru materializarea acestui proiect. Mă bucur să spun că, pe lângă stadionul în sine, a fost prevăzut și un teren de antrenament”, a precizat Corneliu Ștefan.

Noul stadion va avea peste 12.000 de locuri și va dispune și de o pistă de atletism. În componența stadionului va mai intra vestiare pentru jucătorii de fotbal, atleți și arbitri, săli de antrenament, pentru încălzire, recuperare. Va exista și o sală de control antidoping. Complexul sportiv va fi deservit și de o parcare cu 400 de locuri. În zonă vor mai fi edificate spații destinate comerțului și alimentației publice.

„Noul stadion va îndeplini condițiile necesare pentru a găzdui partide din prima ligă a fotbalului național, din competițiile europene, meciurile naționalei de fotbal, dar și concerte și festivaluri. Odată cu finalizarea lucrărilor, județul nostru va putea intra în circuitul sportiv național și european dar va crea și oportunități de investiții conexe sporturilor care se vor practica pe acest stadion”, a mai spus președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Antreprenorul care a câștigat licitația publică a mai construit Cluj Arena, Stadionul „Ion Oblemenco”, Stadionul de Rugby „Arcul de Triumf” și Stadionul Municipal din Târgu Jiu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Târgoviște: Grădinița din Sagricom este gata. Vezi când vor putea întra copiii în clase!

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a organizat, astăzi – 27 ianuarie 2023, o conferință de presă cu ocazia finalizării lucrărilor la grădinița din Cartierul Tineretului – Sagricom, construită de la zero. Edilul i-a avut alături pe cei doi viceprimari – Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, precum și pe președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, pe inspectorul școlar general Ileana Nicolaescu și pe directoarea unității de învățământ – Angela Morlovea.

Investiția din Sagricom a fost realizată în parteneriat cu Ministerul Educației și se ridică la 4,2 milioane de lei. Imobilul cuprinde trei săli de grupă, fiecare cu grup sanitar propriu și cu spațiu pentru depozitarea produselor alimentare acordate prin programele guvernamentale. De asemenea, a fost amenajat un loc de joacă în curte.

Unitatea va funcționa în regim program prelungit, în subordinea Grădiniței Nr. 9 „Alexandrina Simionescu Ghica”, iar copiii vor învăța în noile spații începând cu anul școlar 2023-2024, până atunci urmând să fie obținute toate autorizațiile necesare. În acest moment, părinții din Cartierul Sagricom și-au înscris copiii la diferite grădinițe din municipiu, după cum au găsit locuri disponibile. Din toamnă, micuții vor fi aproape de casă.

„Acest imobil poate găzdui 60 de copii, are toate dotările necesare – 3 săli de grupă, bucătărie, grupuri sanitare, spălătorie, călcătorie, deci tot ceea ce este necesar pentru ca o grădiniță să funcționeze în condiții foarte bune. Acest cartier avea nevoie de o asemenea structură.

În vecinătatea acestei grădinițe, va fi construită și o creșă și cred că vom oferi condiții foarte bune pentru locuitorii acestei zone. Cartierul s-a schimbat radical, avem și parcarea făcută, iluminatul public, vom realiza și un parc în zona dinspre biserică, plus creșa care va fi construită, plus un teren de sport pe care îl vom face în imediata vecinătate a acestei grădinițe”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

Edilul a menționat, totodată, și celelalte proiecte pe care municipalitatea le implementează pentru modernizarea infrastructurii educaționale.

„După finalizarea a două școli importante, pe fonduri europene, Școala Mihai Viteazu și Școala Matei Basarab, în acest moment, se lucrează la Școala Nr. 6 Tudor Vladimirescu, este vorba de cel mai mare proiect care a vizat vreodată o școală din municipiul Târgoviște, și urmează să înceapă câteva proiecte importante, mă refer la Grădinița Nr. 3, la Grădinița Nr. 14, la proiectul care vizează Școala Grigore Alexandrescu – Școala Nr. 9, care este acum în structura Școlii Smaranda Gheorghiu. De asemenea, Grădinița Nr. 2, Grădinița Nr. 11, Liceul Voievodul Mircea. Totodată, vor fi intervenții și la Liceul Ion Heliade Rădulescu. Asta pentru a discuta numai de finanțările care sunt asigurate în acest moment. Pe POR urmează să intre în reabilitare, modernizare și extindere Școala Nr. 2 , Școala Nr. 1 și Colegiul Economic Ion Ghica. La mai bine de jumătate din aceste proiecte, avem deja finanțarea asigurată, urmând ca, odată cu deschiderea Ghidurilor de finanțare pe POR, să finanțăm și cele mai mari investiții: coala Nr. 2 , Școala Nr. 1 și Colegiul Economic Ion Ghica”.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a felicitat administrația municipiului Târgoviște pentru proiectele implementate și l-a asigurat pe primarul Daniel Cristian Stan că îi va fi alături și în viitor, pentru dezvoltarea orașului.

La rândul său, inspectorul școlar general Ileana Nicolaescu a apreciat investiția din Cartierul Sagricom și a punctat că în tit județul Dâmbovița se întâmplă lucruri bune în ceea ce privește modernizarea infrastructurii educaționale.

Angela Morlovea – directorul Grădiniței „Alexandrina Simionescu Ghica”, în structura căreia va funcționa unitatea de învățământ preșcolar din Sagricom, a declarat că se simt „răsfățați” de către Primărie, având în vedere că, iată, sunt beneficiarii a două corpuri de clădire construite de la zero și dotate modern, în ton cu toate cerințele actuale în materie.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats