Connect with us

Dâmboviţa

Radu Popa, deputat: Rusia folosește această armă energetică în reașezarea politică a Uniunii Europene și a lumii

Publicat

pe

Deputatul PSD Radu Popa, atent la ceea ce se întâmplă pe piața energiei și la mișcările pe care Rusia le face cu vădită intenție de a pune în dificultate economia și viața socială europeană, a atras atenția, încă de săptămână trecută, asupra unei mișcări periculoase pe care o să o facă Putin, pentru a pune în dificultate Europa.

Existau semnale clare că Rusia se pregătește să închidă robinetele conductelor prin care se transportă gaze naturale către Occident. Se rostogolea în presa din Vest și în mediile politice și economice informația că rușii vor închide temporar conducta Yamal, sub motivația unor probleme pseudo-tehnice. Ieri – 11 iulie, Gazprom a anunțat că va închide, cel puțin pentru zece zile, conducta Yamal, care transportă către Germania, Franța, Danemarca, Marea Britanie și Olanda cel puțin 4,5 miliarde mc de gaze naturale lunar.

Deputatul Radu Popa consideră că, în momentul de față, este imprevizibil comportamentul Rusiei față de țările NATO și cele care compun Uniunea Europeană. Regulile pieței de energie nu sunt făcute doar de cerere și ofertă, ci și de mentalitatea unei puteri care vrea să producă daune celor pe care îi consideră acum adversari.

„Au închis o parte dintre livrările pe conducta Yamal și spun că va urma o închidere definitivă, justificând asta cu problemele tehnice, spun ei. Conform unor surse din presa de la Bruxelles, Rusia motivează oprirea anunțată a livrării de gaze pe conducta Yamal pe fondul necesității schimbării unui compresor de gaz de la conducta respectivă”, a dezvăluit Radu Popa.

Culmea, compresorul cu pricina necesar unei bune funcționari a conductei Yamal nu este produs în Rusia, ci în două țări care se opun cu vehemență politicii agresive a lui Vladimir Putin, războiului de ocupație pe care l-a declanșat în Ucraina. Așadar, situația pare fără ieșire.

„Compresorul de gaz care trebuie înlocuit nu este produs decât de SUA și de Canada. Pe fondul blocajului economic dintre Rusia și SUA, livrarea acestui compresor este imposibilă. De aici decurg o serie de probleme pe care nu le putem rezolva într-un fel sau altul, fiindcă vorbim de un comportament de război. Rusia folosește această armă energetică în reașezarea politică a Uniunii Europene și a lumii”, a spus deputatul social-democrat Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Dâmboviţa

Șofer băut a plonjat cu mașina în râul Dâmbovița

Publicat

pe

Accident rutier, în această după-amiază, în comuna Brezoaele, județul Dâmbovița. Un șofer în vârstă de 38 de ani a pierdut controlul asupra direcției mașinii, a părăsit partea carosabilă și a plonjat de pe un pod în râul Dâmbovița.

La fața locului au acționat două echipaje de pompieri, de la Titu și Răcari, și o ambulanță SMURD. Bărbatul a fost găsit pe malul apei, reușind să se autoevacueze din autoturism. Era rănit ușor, dar tot a necesitat transportul la spital – ne informează ISU Dâmbovița.

Polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o alcoolemie de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat. Se continuă cercetările pentru a se stabili cu exactitate toate împrejurările în care s-a produs acest accident rutier.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Veteran de război din Gura Ocniței, sărbătorit cu prețuire la împlinirea vârstei de 101 ani

Publicat

pe

Atent până la ultimul detaliu la viața comunității, la lucrurile bune și rele cu care se confruntă cetățenii, fiindu-le alături la bine dar și la necaz, primarul comunei Gura Ocniței, Sorin Vasile Ioniță, poate reprezenta un model de urmat pentru mulți edii care, după ce „prind” mandatul, uită care sunt rosturile lor în obște. Devin simpli funcționari care lucrează mașinal, preferând să rămână prinși în șabloanele reci ale unei funcții trecătoare.

Zilele trecute, edilul Sorin Vasile Ioniță a mers cu inima deschisă la un fiu al comunei, veteran de război. Printre puținii care ne-au mai rămas, monumente vii, de neprețuit, ale unor vremuri făcătoare de istorie și destin.

Constantin Georgescu a împlinit 101 ani. Primarul comunei Gura Ocniței, însoțit de mai mulți colaboratori, i-a urat veteranului sănătate și viață tot mai lungă, apoi i-a oferit o diplomă de onoare „pentru serviciul său neobosit și sacrificiul adus pentru apărarea țării noastre”.

„Să prețuim oamenii care au contribuit la binele societății noastre, cât sunt încă în mijlocul nostru. La mulți ani, domnule Georgescu Constantin”, a fost mesajul primarului Sorin Vasile Ioniță.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats