Connect with us

Dâmboviţa

Marian Țachianu, deputat: Irigațiiile, domeniu esențial pentru siguranța alimentară a României

Publicat

pe

Sunt tot mai multe voci în cadrul Partidului Social Democrat care susțin că este nevoie urgentă de investiții în sistemele de irigații, dacă vrem să avem o agricultură performantă și să asigurăm tuturor cetățenilor siguranța alimentară care este pusă în pericol din cauza schimbărilor climaterice, la care se adaugă războiul din Ucraina.

Deputatul PSD Marian Țachianu, care cunoaște foarte bine problemele agriculturii, nevoile acestui sector strategic al economiei naționale, pledează pentru introducerea în PNRR a finanțării sistemelor naționale de irigații. Omiterea din acest program a unui domeniu de care depinde viitorul agriculturii românești, până la urmă existența noastră de zi cu zi, a fost un act necugetat, antinațional.

„Nu se poate să nu asigurăm finanțare pentru sistemele de irigații. Este inadmisibil ca din Programul de Redresare și Reziliență să lipsească tocmai acest important capitol. Vedem cu toții că trăim într-o eră nesigură din punct de vedere economic și politic, la care se adaugă schimbările climatice care afectează iremediabil agricultura, acest domeniu esențial care produce hrană.

Dacă nu ne implicăm rapid pentru remedierea acestei situații, de a include irigațiiile în PNRR, vom avea de suferit și noi și generațiile viitoare. Vom distruge agricultura. Asigurarea securității alimentare nu este doar problema României, întreaga planetă este în alertă.

Degeaba avem pământ bun, oamenii sunt gospodari și dispunem de tehnologii, dacă ne lipsesc investițiile esențiale, și anume sisteme de irigații moderne, care să răspundă cerințelor fermierilor”, a precizat deputatul Marian Țachianu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Dâmboviţa

Șofer băut a plonjat cu mașina în râul Dâmbovița

Publicat

pe

Accident rutier, în această după-amiază, în comuna Brezoaele, județul Dâmbovița. Un șofer în vârstă de 38 de ani a pierdut controlul asupra direcției mașinii, a părăsit partea carosabilă și a plonjat de pe un pod în râul Dâmbovița.

La fața locului au acționat două echipaje de pompieri, de la Titu și Răcari, și o ambulanță SMURD. Bărbatul a fost găsit pe malul apei, reușind să se autoevacueze din autoturism. Era rănit ușor, dar tot a necesitat transportul la spital – ne informează ISU Dâmbovița.

Polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o alcoolemie de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat. Se continuă cercetările pentru a se stabili cu exactitate toate împrejurările în care s-a produs acest accident rutier.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Veteran de război din Gura Ocniței, sărbătorit cu prețuire la împlinirea vârstei de 101 ani

Publicat

pe

Atent până la ultimul detaliu la viața comunității, la lucrurile bune și rele cu care se confruntă cetățenii, fiindu-le alături la bine dar și la necaz, primarul comunei Gura Ocniței, Sorin Vasile Ioniță, poate reprezenta un model de urmat pentru mulți edii care, după ce „prind” mandatul, uită care sunt rosturile lor în obște. Devin simpli funcționari care lucrează mașinal, preferând să rămână prinși în șabloanele reci ale unei funcții trecătoare.

Zilele trecute, edilul Sorin Vasile Ioniță a mers cu inima deschisă la un fiu al comunei, veteran de război. Printre puținii care ne-au mai rămas, monumente vii, de neprețuit, ale unor vremuri făcătoare de istorie și destin.

Constantin Georgescu a împlinit 101 ani. Primarul comunei Gura Ocniței, însoțit de mai mulți colaboratori, i-a urat veteranului sănătate și viață tot mai lungă, apoi i-a oferit o diplomă de onoare „pentru serviciul său neobosit și sacrificiul adus pentru apărarea țării noastre”.

„Să prețuim oamenii care au contribuit la binele societății noastre, cât sunt încă în mijlocul nostru. La mulți ani, domnule Georgescu Constantin”, a fost mesajul primarului Sorin Vasile Ioniță.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats