Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Consiliul Județean Dâmbovița implementează proiecte și primarul de la Găești se face că plouă

Publicat

pe

Corneliu Ștefan, președintele CJ Dâmbovița, s-a aflat, la acest sfârșit de săptămână, în două localități ale județului care, după pandemie, au intrat ușor în normalitate, neuitând nici de sărbătorile locale, momente în care întreaga comunitate petrece, socializează, creând astfel o punte minunată între trecut, prezent și viitor.

La Vulcana Pandele, într-un perimetru pitoresc, localnicii au celebrat, cu mic cu mare, împlinirea a 20 de ani de la reînființarea comunei.

„M-am bucurat că am putut vorbi cu oamenii din Vulcana Pandele despre proiectele pe care Consiliul Județean Dâmbovița le susține aici în parteneriat cu administrația condusă de primarul Radu Vasile, dar și despre celelalte investiții care privesc întreaga zonă”, a spus Corneliu Ștefan.

Le-a spus oamenilor președintele Consiliului Județean despre proiectele derulate în cadrul Programului Județean de Dezvoltare Locală (PJDL), care vizează comuna Vulcana Pandele. Apărare mal pe strada Sticlăriei, punctul Capul Satului din satul Toculești. Investiția are o valoare de 570.000 de lei din care contribuția CJD este de 225.000 de lei. Desființarea unor cantoane și construcția unui dispensar medical la Vulcana Pandele. Obiectivul are o valoare de 2.100.000 de lei, contribuția autorităților județene fiind de 780.000 de lei. Se mai are în vedere înființarea unei zone de agrement și de petrecere a timpului liber. Un proiect de 3.300.000 la care Consiliul Județean Dâmbovița contribuie cu 1.400.000 de lei.

Deosebit de important pentru cetățenii din zonă este proiectul privind extinderea rețelei de apă și canalizare în comunele Brănești, Vulcana Băile și, evident, Vulcana Pandele, investiție care se ridică a 75.000.000 de lei.

De asemenea, Vulcana Pandele va beneficia de un pod peste pârâul Vulcana, proiect derulat prin Programul Național Anghel Saligny. Valoarea acestui obiectiv de infrastructură este de 3.400.000 de lei.

De la Vulcana Pandele, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, însoțit de vicepreședinta Luciana Cristea, de primarul Târgoviștei – Cristian Daniel Stan, senatorul Titus Corlățean, deputații Carmen Holban și Ionuț Vulpescu, de secretarul de stat Ionuț Săvoiu și alți membri importanți ai PSD Dâmbovița, a ajuns la Găești unde, pentru câteva zile, orașul a fost prins în vraja sărbătorii.

Președintele Consiliului Județean, ceilalți reprezentanți ai administrației județene și parlamentarii au luat la pas străzile Găeștiului, au dialogat cu oamenii pe diferite teme ce țin de viața socio-economică a urbei, despre proiectele mari care urmează să fie implementate în Găești.

Șeful administrației județene nu a scăpat prilejul de a-l înțepa pe primarul Găeștiului, liberalul Grigore Gheorghe, care a minimalizat nepoliticos rolul Consiliului Județean Dâmbovița în edificarea unor proiecte de anvergură. Dar așa se întâmplă când ți se urcă funcția la cap și când ai impresia că ești înconjurat și susținut de oameni puternici din zonă, adică de cei care dirijează cam tot. Dar despre asta vorbim cu altă ocazie.

„Am discutat despre una dintre cele mai presante probleme ale orașului: traficul care sufocă Găeștiul. Totodată, ar fi fost fair play din partea conducerii Primăriei să recunoască, măcar în al douăsprezecelea ceas, faptul că centura orașului Găești a fost o inițiativă a Consiliului Județean Dâmbovița, la fel ca și alte proiecte pe care le vom implementa în perioada următoare. Nu o facem pentru conducerea orașului, o facem pentru oamenii care au nevoie de liniște și de mai puțină poluare.

Așadar, după cum m-am angajat în fața tuturor găeștenilor, dar și a locuitorilor din zonă, am adus finanțarea necesară pentru centura orașului. Cu 80.000.000 de lei, bani pe care Consiliul Județean Dâmbovița îi are aprobați prin Programul Național „Anghel Saligny”, vom construi 4,5 km de centură, intersecții, sensuri giratorii și pasaje. Cu ajutorul acestora, vom scoate tot traficul greu din oraș și vom readuce siguranța pe străzi. Pregătim și alte investiții pentru orașul Găești. Oamenii de aici merită, iar eu, împreună cu colegii mei, mă voi asigura ca lucrurile să intre pe drumul cel bun în acest oraș”, a fost mesajul scris de Corneliu Ștefan, pe pagina sa de Facebook.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Proiectanții și constructorii au vizitat amplasamentul noului stadion din Târgoviște

Publicat

pe

Proiectul privind construirea noului stadion din Târgoviște, în zona Mall Dâmbovița, merge înainte cu pași siguri. Astăzi – 27 ianuarie 2023, amplasamentul a fost vizitat de proiectanți și constructori. Aceștia au fost însoțiți la fața locului de președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan. De asemenea, la sediul CJ a avut loc un dialog între toți factorii implicați în realizarea acestui obiectiv.

„Am discutat toate detaliile astfel încât, în cel mult 6 luni, să înceapă construirea acestei arene sportive, în valoare de aproximativ 271.000.000 de lei. Consiliul Județean Dâmbovița va contribui cu suma de 25.000.000 de lei pentru materializarea acestui proiect. Mă bucur să spun că, pe lângă stadionul în sine, a fost prevăzut și un teren de antrenament”, a precizat Corneliu Ștefan.

Noul stadion va avea peste 12.000 de locuri și va dispune și de o pistă de atletism. În componența stadionului va mai intra vestiare pentru jucătorii de fotbal, atleți și arbitri, săli de antrenament, pentru încălzire, recuperare. Va exista și o sală de control antidoping. Complexul sportiv va fi deservit și de o parcare cu 400 de locuri. În zonă vor mai fi edificate spații destinate comerțului și alimentației publice.

„Noul stadion va îndeplini condițiile necesare pentru a găzdui partide din prima ligă a fotbalului național, din competițiile europene, meciurile naționalei de fotbal, dar și concerte și festivaluri. Odată cu finalizarea lucrărilor, județul nostru va putea intra în circuitul sportiv național și european dar va crea și oportunități de investiții conexe sporturilor care se vor practica pe acest stadion”, a mai spus președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Antreprenorul care a câștigat licitația publică a mai construit Cluj Arena, Stadionul „Ion Oblemenco”, Stadionul de Rugby „Arcul de Triumf” și Stadionul Municipal din Târgu Jiu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Târgoviște: Grădinița din Sagricom este gata. Vezi când vor putea întra copiii în clase!

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a organizat, astăzi – 27 ianuarie 2023, o conferință de presă cu ocazia finalizării lucrărilor la grădinița din Cartierul Tineretului – Sagricom, construită de la zero. Edilul i-a avut alături pe cei doi viceprimari – Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, precum și pe președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, pe inspectorul școlar general Ileana Nicolaescu și pe directoarea unității de învățământ – Angela Morlovea.

Investiția din Sagricom a fost realizată în parteneriat cu Ministerul Educației și se ridică la 4,2 milioane de lei. Imobilul cuprinde trei săli de grupă, fiecare cu grup sanitar propriu și cu spațiu pentru depozitarea produselor alimentare acordate prin programele guvernamentale. De asemenea, a fost amenajat un loc de joacă în curte.

Unitatea va funcționa în regim program prelungit, în subordinea Grădiniței Nr. 9 „Alexandrina Simionescu Ghica”, iar copiii vor învăța în noile spații începând cu anul școlar 2023-2024, până atunci urmând să fie obținute toate autorizațiile necesare. În acest moment, părinții din Cartierul Sagricom și-au înscris copiii la diferite grădinițe din municipiu, după cum au găsit locuri disponibile. Din toamnă, micuții vor fi aproape de casă.

„Acest imobil poate găzdui 60 de copii, are toate dotările necesare – 3 săli de grupă, bucătărie, grupuri sanitare, spălătorie, călcătorie, deci tot ceea ce este necesar pentru ca o grădiniță să funcționeze în condiții foarte bune. Acest cartier avea nevoie de o asemenea structură.

În vecinătatea acestei grădinițe, va fi construită și o creșă și cred că vom oferi condiții foarte bune pentru locuitorii acestei zone. Cartierul s-a schimbat radical, avem și parcarea făcută, iluminatul public, vom realiza și un parc în zona dinspre biserică, plus creșa care va fi construită, plus un teren de sport pe care îl vom face în imediata vecinătate a acestei grădinițe”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

Edilul a menționat, totodată, și celelalte proiecte pe care municipalitatea le implementează pentru modernizarea infrastructurii educaționale.

„După finalizarea a două școli importante, pe fonduri europene, Școala Mihai Viteazu și Școala Matei Basarab, în acest moment, se lucrează la Școala Nr. 6 Tudor Vladimirescu, este vorba de cel mai mare proiect care a vizat vreodată o școală din municipiul Târgoviște, și urmează să înceapă câteva proiecte importante, mă refer la Grădinița Nr. 3, la Grădinița Nr. 14, la proiectul care vizează Școala Grigore Alexandrescu – Școala Nr. 9, care este acum în structura Școlii Smaranda Gheorghiu. De asemenea, Grădinița Nr. 2, Grădinița Nr. 11, Liceul Voievodul Mircea. Totodată, vor fi intervenții și la Liceul Ion Heliade Rădulescu. Asta pentru a discuta numai de finanțările care sunt asigurate în acest moment. Pe POR urmează să intre în reabilitare, modernizare și extindere Școala Nr. 2 , Școala Nr. 1 și Colegiul Economic Ion Ghica. La mai bine de jumătate din aceste proiecte, avem deja finanțarea asigurată, urmând ca, odată cu deschiderea Ghidurilor de finanțare pe POR, să finanțăm și cele mai mari investiții: coala Nr. 2 , Școala Nr. 1 și Colegiul Economic Ion Ghica”.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a felicitat administrația municipiului Târgoviște pentru proiectele implementate și l-a asigurat pe primarul Daniel Cristian Stan că îi va fi alături și în viitor, pentru dezvoltarea orașului.

La rândul său, inspectorul școlar general Ileana Nicolaescu a apreciat investiția din Cartierul Sagricom și a punctat că în tit județul Dâmbovița se întâmplă lucruri bune în ceea ce privește modernizarea infrastructurii educaționale.

Angela Morlovea – directorul Grădiniței „Alexandrina Simionescu Ghica”, în structura căreia va funcționa unitatea de învățământ preșcolar din Sagricom, a declarat că se simt „răsfățați” de către Primărie, având în vedere că, iată, sunt beneficiarii a două corpuri de clădire construite de la zero și dotate modern, în ton cu toate cerințele actuale în materie.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats