Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița a sărbătorit, astăzi – 21 iulie 2022, împlinirea a 32 de ani de activitate de la (re) înființare, printr-o ședință festivă a Colegiului de Conducere – președinte Valentin Calcan.
„Instituția camerală este un organism de tradiție, cu valoare și recunoaștere confirmate, în mod natural, în primul rând de antreprenori, începând cu anul 1599, atunci când prima cameră de comerț din lume se înființa la Marsilia, în Franța.
În România, istoria camerelor de comerț este strâns legată de procesul de modernizare a Principatelor Române – în anul 1864, domnitorul Alexandru Ioan Cuza a semnat Decretul Domnesc nr. 1363 privind înființarea Camerelor de Comerț și Industrie, în marja unui demers care urmărea consolidarea unor instituții care să conecteze Principatele Române la sistemul economic capitalist occidental”, se precizează într-un comunicat de presă transmis către mass-media.
Repere din istoria CCIA Dâmboviţa
6 iulie 1990, un grup de iniţiativă format din domnii Mateescu Titus, Iordache Ion, Zahareanu Dorin, Mingheat Adrian şi Predoiu Gheorghe a convocat 25 de persoane, reprezentanți ai unor întreprinderi de stat, în prima adunare generală de constituire, fiind astfel ales primul Colegiu de Conducere și primul Birou Executiv.
23 iulie 1990, prin Hotărârea Nr. 799, publicată în Monitorul Oficial, se recunoaște (de) înființarea CCIA Dâmboviţa.
„Sunt doar primii 32 de ani în care am venit în sprijinul antreprenorilor și al firmelor din județul Dâmbovița și ne-am propus să avem o economie liberă și digitală, o comunitate de afaceri puternică, cu privirea în viitor, astfel încât experiența antreprenorială acumulată să constituie un valoros capital.
În acești ani de activitate, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița a devenit un Club de Afaceri, organizaţie autonomă, neguvernamentală, de utilitate publică, apolitică, fără scop patrimonial, nonprofit, cu personalitate juridică, creată pentru a reprezenta, apăra şi susţine interesele membrilor săi şi ale comunităţii de afaceri în raport cu autorităţile publice şi cu organismele din țară şi din străinătate”, se mai arată în comunicatul de presă transmis către mass-media.

Mesajul prefectului Claudia Gilia
32 de ani de performanță și susținere a economiei dâmbovițene! La Mulți Ani, Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița!
Oamenii buni trebuie să fie uniți. Este unul dintre principiile care i-au adus în același loc pe investitorii dâmbovițeni și au reînființat, încă din iulie 1990, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură din judetul nostru.
Împreună au trecut prin nenumărate crize, au învins tranziția, au dat naștere multor proiecte locale cu care acum se mândrește întreaga țară. Ei sunt cei care cred că prosperitatea și bunăstarea fiecăruia pornește de jos în sus. Ei sunt cei care au făcut sacrificii personale, au investit proprii bani punând pe picioare sute de firme și au creat mii de locuri de muncă.
Au deschis un adevărat CLUB DE AFACERI, unde i-au încurajat pe cei mai tineri să învețe și au format generații întregi de antreprenori. Au fost nu doar liantul între mediul de afaceri și autorități, ci și un sprijin pentru fiecare dintre membrii săi, o garanție pentru fiecare loc de muncă și pentru drepturile fiecărui angajat și angajator.
Au mediat afaceri și au oferit o mână de ajutor autorităților statului, atunci când a fost nevoie.
Au și o mare responsabilitate socială față de acest județ. Se implică în acțiuni sociale și umanitare ori de câte ori este nevoie. Sunt cei mai aprigi ambasadori ai județului.
În calitate de Prefect nu pot decât să mă mândresc că avem un astfel de partener.
Îi asigur de întreaga noastră deschidere spre colaborare.
Din partea Guvernului le pot transmite că au întreaga susținere. Anul acesta am lansat a treia ediție a Programului Start-Up Nation, prin care antreprenorii au posibilitatea să obțină fonduri nerambursabile de până la 200.000 lei.
Pe durata întregului program, în total 55.000 de beneficiari vor putea primi fonduri nerambursabile. Îi încurajez să acceseze aceste fonduri.
Să nu uite de șansa enormă pe care o avem prin atragerea fondurilor prin PNRR, dar și prin bugetul anual al UE care ni se cuvine.
Împreună putem atrage fonduri nerambursabile pentru a crea locuri de muncă, pentru a contribui în mod concret la dezvoltarea județului.
La Mulți Ani și la cât mai multe proiecte pe profit!
Urmărește Incomod Media și pe Google News