Connect with us

ACTUALITATE

32 de ani de la (re) înființarea Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița

Publicat

pe

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița a sărbătorit, astăzi – 21 iulie 2022, împlinirea a 32 de ani de activitate de la (re) înființare, printr-o ședință festivă a Colegiului de Conducere – președinte Valentin Calcan.

„Instituția camerală este un organism de tradiție, cu valoare și recunoaștere confirmate, în mod natural, în primul rând de antreprenori, începând cu anul 1599, atunci când prima cameră de comerț din lume se înființa la Marsilia, în Franța.

În România, istoria camerelor de comerț este strâns legată de procesul de modernizare a Principatelor Române – în anul 1864, domnitorul Alexandru Ioan Cuza a semnat Decretul Domnesc nr. 1363 privind înființarea Camerelor de Comerț și Industrie, în marja unui demers care urmărea consolidarea unor instituții care să conecteze Principatele Române la sistemul economic capitalist occidental”, se precizează într-un comunicat de presă transmis către mass-media.

 

Repere din istoria CCIA Dâmboviţa

6 iulie 1990, un grup de iniţiativă format din domnii Mateescu Titus, Iordache Ion, Zahareanu Dorin, Mingheat Adrian şi Predoiu Gheorghe a convocat 25 de persoane, reprezentanți ai unor întreprinderi de stat, în prima adunare generală de constituire, fiind astfel ales primul Colegiu de Conducere și primul Birou Executiv.

23 iulie 1990, prin Hotărârea Nr. 799, publicată în Monitorul Oficial, se recunoaște (de) înființarea CCIA Dâmboviţa.

„Sunt doar primii 32 de ani în care am venit în sprijinul antreprenorilor și al firmelor din județul Dâmbovița și ne-am propus să avem o economie liberă și digitală, o comunitate de afaceri puternică, cu privirea în viitor, astfel încât experiența antreprenorială acumulată să constituie un valoros capital.

În acești ani de activitate, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița a devenit un Club de Afaceri, organizaţie autonomă, neguvernamentală, de utilitate publică, apolitică, fără scop patrimonial, nonprofit, cu personalitate juridică, creată pentru a reprezenta, apăra şi susţine interesele membrilor săi şi ale comunităţii de afaceri în raport cu autorităţile publice şi cu organismele din țară şi din străinătate”, se mai arată în comunicatul de presă transmis către mass-media.

Mesajul prefectului Claudia Gilia

32 de ani de performanță și susținere a economiei dâmbovițene! La Mulți Ani, Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița!

Oamenii buni trebuie să fie uniți. Este unul dintre principiile care i-au adus în același loc pe investitorii dâmbovițeni și au reînființat, încă din iulie 1990, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură din judetul nostru.
Împreună au trecut prin nenumărate crize, au învins tranziția, au dat naștere multor proiecte locale cu care acum se mândrește întreaga țară. Ei sunt cei care cred că prosperitatea și bunăstarea fiecăruia pornește de jos în sus. Ei sunt cei care au făcut sacrificii personale, au investit proprii bani punând pe picioare sute de firme și au creat mii de locuri de muncă.

Au deschis un adevărat CLUB DE AFACERI, unde i-au încurajat pe cei mai tineri să învețe și au format generații întregi de antreprenori. Au fost nu doar liantul între mediul de afaceri și autorități, ci și un sprijin pentru fiecare dintre membrii săi, o garanție pentru fiecare loc de muncă și pentru drepturile fiecărui angajat și angajator.
Au mediat afaceri și au oferit o mână de ajutor autorităților statului, atunci când a fost nevoie.

Au și o mare responsabilitate socială față de acest județ. Se implică în acțiuni sociale și umanitare ori de câte ori este nevoie. Sunt cei mai aprigi ambasadori ai județului.
În calitate de Prefect nu pot decât să mă mândresc că avem un astfel de partener.
Îi asigur de întreaga noastră deschidere spre colaborare.

Din partea Guvernului le pot transmite că au întreaga susținere. Anul acesta am lansat a treia ediție a Programului Start-Up Nation, prin care antreprenorii au posibilitatea să obțină fonduri nerambursabile de până la 200.000 lei.

Pe durata întregului program, în total 55.000 de beneficiari vor putea primi fonduri nerambursabile. Îi încurajez să acceseze aceste fonduri.

Să nu uite de șansa enormă pe care o avem prin atragerea fondurilor prin PNRR, dar și prin bugetul anual al UE care ni se cuvine.
Împreună putem atrage fonduri nerambursabile pentru a crea locuri de muncă, pentru a contribui în mod concret la dezvoltarea județului.

La Mulți Ani și la cât mai multe proiecte pe profit!

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Peste 1400 de femei din Dâmbovița au fost testate gratuit pentru prevenirea cancerului de col uterin. Proiectul continuă!

Publicat

pe

Instituția Prefectului Județul Dâmbovița este partener în proiectul ”Screening pentru cancerul de col uterin și tratament precoce – SCCUT”, alături de Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului ”Alessandrescu – Rusescu”, Asociația ”Centrul de Dezvoltare Curriculară și Studii de Gen, Fundația ”Renașterea pentru educație, sănătate și cultură” și Asociația Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate – SASTIPEN.

În acest context, astăzi – 2 februarie 2023, a fost organizat la Târgoviște, la Universitatea Valahia, un eveniment de lansare a acestui amplu demers pentru îmbunătățirea prevenției cancerului de col uterin în Regiunea Sud Muntenia.

„Toți cei care suntem implicați în acest proiect avem un crez, și anume, că nimic nu este mai important decât viața însăși.

Ceea ce ne-am propus să facem prin acest proiect este cu adevărat un pas spre a salva vieți, a aduce zâmbete pe fețele a mii de familii și a generaliza un comportament sănătos în societate, și anume, prevenția.

Proiectul a pornit de la o realitate statistică foarte tristă pentru țara noastră: suntem pe primele locuri la mortalitate din cauza cancerului de col uterin și pe ultimele locuri la prevenție. Nu este de mirare! Așa a fost construit sistemul nostru sanitar și modelul cultural-educațional. Am fost mai degrabă încurajați să tratăm, nu să prevenim”, a spus prefectul județului Dâmbovița – Claudia Gilia.

Potrivit specialiștilor, România este pe primele locuri la incidența acestei boli din următoarele cauze:
– Lipsa controlului;
– Lipsa vaccinului;
– Teama de un diagnostic nefast;
– Puțini medici / cabinete, puține informații;
– Multe persoane neasigurate sau care fac parte din categorii vulnerabile.

Rezultatele de până acum ale proiectului „Screening pentru cancerul de col uterin și tratament precoce – SCCUT” în județul Dâmbovița:

6350 – femei informate
1402 – femei testate
– Găești – 132
– Moreni -136
– Gura – Ocniței -124
– Ludești -70
– Potlogi – 68
– Răzvad -80
– Poiana -52
– Produlești -57
– Morteni- 80
– Comișani -68
– Moroeni -89
– Nucet -54
– Valea-Mare -93
– Vișina -85
– Cobia -47

De reținut faptul că programele de screening scad riscul de cancer cu 30 până la 50%, sau chiar cu 80% dacă există o regularitate, iar un cancer descoperit în fază incipientă poate fi tratat cu o rată de succes de aproape 100%.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

4,5 milioane de euro pentru cămăși de poliție pe care sindicaliștii Europol le consideră „mizerii”

Publicat

pe

Polițiștii români sunt dezamăgiți. Noile cămăși care intră în componența uniformelor sunt sub orice critică. Reprezentanții Sindicatului Europol critică piesele de vestimentație pe care le numesc niște mizerii.

„Dacă în varianta „prototip” materialele prezentate erau la limita a ceea ce ne doream noi pentru polițiști, dar net superioare față de ce am purtat timp de 20 de ani, ceea ce s-a distribuit nu are nicio legătură cu specificațiile din caietele de sarcini și cu toate acestea, au fost recepționate, plătite și distribuite polițiștilor cu titlu de „noua uniformă”.

După cum puteți constata cu ochiul liber, în loc de materialul de tip „mesh” care trebuia să fie aplicat la subraț pentru respirabilitate, firma efectiv a cusut plasă de țânțari. Dacă la cămașa de prezentare a fost prezentă țesătura de tip „ripstop”, specifică uniformelor tactice pentru creșterea rezistenței, la cămașa primită de noii polițiști lipsește cu desăvârșire, iar materialul este un soi de tercot laminat, foarte ieftin, folosit în special la salopete. Inclusiv materialul „velcro” de pe braț este un „fake” ordinar pe care nici nu se poate fixa însemnul heraldic textil. Nici măcar culoarea nu s-au obosit să o respecte, cu toate că și aceasta este o condiție de sine stătătoare în cuprinsul caietului de sarcini.

Suma plătită pentru aceste mizerii se ridică la aproximativ 4,5 milioane euro pentru 3.000 de complete și ne sperie faptul că urmează să se mai cheltuiască încă 70 milioane de euro pentru toți polițiștii în activitate”, au scris, pe pagina lor de Facebook, reprezentanții Europol.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats