Radu Popa este unul dintre politicienii români din noua generație care depășește contextul general. Adică, prin ideile și concepțiile sale proaspete, juste iese din rând și chiar deranjează pe cei obișnuiți să nu ciripească, să nu își dea cu părerea, deși ăsta este unul dintre rosturile politicianului adevărat, până nu se dă semnalul de undeva de mai sus sau, cine știe, de prin ce cancelarie europeană.
Radu Popa a făcut un comentariu lucid despre suveranism, în actualul context european destul de agitat, plin de necunoscute, de neprevăzut și cu fioroase crize și directive ce stau adiba să distrugă un concept, un stil existențial, o ordine, un echilibru. După cum a precizat, vorbele sale au deranjat. Imediat, diferite persoane publice importante, ale căror nume nu le înșirăm aici, i-au transmis mesaje și l-au atenționat că iese din linia europeană a discursului politic.
„Dar ceea ce afirmă liderii Marii Franțe prin impunerea termenului “suveranitate” în denumirea ministerului francez al Agriculturii -Ministere de l’Agriculture et de la Souveraineté alimentaire – apoi la cel al Economiei – Ministere de l’Économie, des Finances et de la Souveraineté industrielle et numérique – nu este, de fapt, o asumare strategică a conceptului de suvernamism?
Oare poziția Spaniei, a patra economie a Uniunii Europene, a Portugaliei și a Greciei, care aseară au anunțat că resping propunerea Comisiei Europene argumentându-și dezacordul prin faptul că “propunerea Bruxelles-ului nu avantajează industriile noastre, nu ni se poate cere să facem un sacrificiu despre care nici măcar nu ni s-a cerut o părere” nu sunt poziții în interiorul conceptului de suveranitate? Nu asistăm aici la o lecție de patriotism economic? Dacă pot ei, atunci e timpul să învățăm și noi”, le-a răspuns, curajos și cu logică, deputatul Radu Popa celor care nu par să renunțe la istorica meteahnă a capului plecat și a coloanei încovoiate mult spre pământ.
Urmărește Incomod Media și pe Google News