Connect with us

Dâmboviţa

Radu Popa, deputat: Suveranismul merge la alții, la noi, nu!

Publicat

pe

Radu Popa este unul dintre politicienii români din noua generație care depășește contextul general. Adică, prin ideile și concepțiile sale proaspete, juste iese din rând și chiar deranjează pe cei obișnuiți să nu ciripească, să nu își dea cu părerea, deși ăsta este unul dintre rosturile politicianului adevărat, până nu se dă semnalul de undeva de mai sus sau, cine știe, de prin ce cancelarie europeană.

Radu Popa a făcut un comentariu lucid despre suveranism, în actualul context european destul de agitat, plin de necunoscute, de neprevăzut și cu fioroase crize și directive ce stau adiba să distrugă un concept, un stil existențial, o ordine, un echilibru. După cum a precizat, vorbele sale au deranjat. Imediat, diferite persoane publice importante, ale căror nume nu le înșirăm aici, i-au transmis mesaje și l-au atenționat că iese din linia europeană a discursului politic.

„Dar ceea ce afirmă liderii Marii Franțe prin impunerea termenului “suveranitate” în denumirea ministerului francez al Agriculturii -Ministere de l’Agriculture et de la Souveraineté alimentaire – apoi la cel al Economiei – Ministere de l’Économie, des Finances et de la Souveraineté industrielle et numérique – nu este, de fapt, o asumare strategică a conceptului de suvernamism?

Oare poziția Spaniei, a patra economie a Uniunii Europene, a Portugaliei și a Greciei, care aseară au anunțat că resping propunerea Comisiei Europene argumentându-și dezacordul prin faptul că “propunerea Bruxelles-ului nu avantajează industriile noastre, nu ni se poate cere să facem un sacrificiu despre care nici măcar nu ni s-a cerut o părere” nu sunt poziții în interiorul conceptului de suveranitate? Nu asistăm aici la o lecție de patriotism economic? Dacă pot ei, atunci e timpul să învățăm și noi”, le-a răspuns, curajos și cu logică, deputatul Radu Popa celor care nu par să renunțe la istorica meteahnă a capului plecat și a coloanei încovoiate mult spre pământ.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Dâmboviţa

Șofer băut a plonjat cu mașina în râul Dâmbovița

Publicat

pe

Accident rutier, în această după-amiază, în comuna Brezoaele, județul Dâmbovița. Un șofer în vârstă de 38 de ani a pierdut controlul asupra direcției mașinii, a părăsit partea carosabilă și a plonjat de pe un pod în râul Dâmbovița.

La fața locului au acționat două echipaje de pompieri, de la Titu și Răcari, și o ambulanță SMURD. Bărbatul a fost găsit pe malul apei, reușind să se autoevacueze din autoturism. Era rănit ușor, dar tot a necesitat transportul la spital – ne informează ISU Dâmbovița.

Polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o alcoolemie de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat. Se continuă cercetările pentru a se stabili cu exactitate toate împrejurările în care s-a produs acest accident rutier.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Veteran de război din Gura Ocniței, sărbătorit cu prețuire la împlinirea vârstei de 101 ani

Publicat

pe

Atent până la ultimul detaliu la viața comunității, la lucrurile bune și rele cu care se confruntă cetățenii, fiindu-le alături la bine dar și la necaz, primarul comunei Gura Ocniței, Sorin Vasile Ioniță, poate reprezenta un model de urmat pentru mulți edii care, după ce „prind” mandatul, uită care sunt rosturile lor în obște. Devin simpli funcționari care lucrează mașinal, preferând să rămână prinși în șabloanele reci ale unei funcții trecătoare.

Zilele trecute, edilul Sorin Vasile Ioniță a mers cu inima deschisă la un fiu al comunei, veteran de război. Printre puținii care ne-au mai rămas, monumente vii, de neprețuit, ale unor vremuri făcătoare de istorie și destin.

Constantin Georgescu a împlinit 101 ani. Primarul comunei Gura Ocniței, însoțit de mai mulți colaboratori, i-a urat veteranului sănătate și viață tot mai lungă, apoi i-a oferit o diplomă de onoare „pentru serviciul său neobosit și sacrificiul adus pentru apărarea țării noastre”.

„Să prețuim oamenii care au contribuit la binele societății noastre, cât sunt încă în mijlocul nostru. La mulți ani, domnule Georgescu Constantin”, a fost mesajul primarului Sorin Vasile Ioniță.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats