Connect with us

ACTUALITATE

Povestea de viață a unui tânăr extraordinar din Hulubești, astăzi student la Medicină

Publicat

pe

Sursa foto: Cronica de Găești

Un tânăr din comuna Hulubești, crescut de bunicul matern de la vârsta de 6 luni, în satul Butoiu de Jos, este astăzi mândria județului Dâmbovița. Ionuț Petre a fost admis la Medicină, la Craiova, în ciuda tuturor greutăților vieții, în ciuda faptului că a fost nevoit să muncească în gospodărie de mic…

Ionuț a fost remarcat în clasa a IX-a de diriginta lui, de la Colegiul Național Vladimir Streinu Găești. Imediat, prof. Andreea Ratea a luat legătura cu președintele Asociației Comunitare G.Ă.E.Ș.T.I. – Alexandru Dincă. Acesta l-a ajutat pe Ionuț pas cu pas, la fel ca și profesorii de la Vladimir Streinu, care l-au pregătit în particular, gratuit – scrie Cronica de Găești.

Acum, un reputat profesor universitar de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova, conf.univ.dr. Alin Demetrian, s-a oferit să-l ajute pe perioada facultății și a rezidențiatului, aflându-i povestea.

„Felicitari Ionut si mult succes in viitoarea ta experienta de viata. Suntem mandri de tine si de reusita ta. Esti un tanar cu foarte mult bun simt si cu o dorinta de a reusi uimitoare. Multumesc pentru increderea pe care ne-ati acordat-o atat tu cat si familia ta, multumim bunicului tau si unchilor tai care te-au sustinut si au crezut in tine.

Mulțumim, pe aceasta cale, cadrelor didactice ce au fost alaturi de tine, te-au consiliat, ti-au ghidat pasii inca de la intrarea la colegiu si te-au pregatit benevol pentru acest important examen, si anume doamnei diriginte Ratea Andreea, doamnei profesoare de biologie Mihaela Petrisor si, bineinteles, doamnei profesoare de chimie Constantinescu Nicoleta.

Multumesc colegilor si prietenilor mei ce l-au sustinut pe toata perioada colegiului pe Ionut si bineinteles doamnei Mariana Ionescu, care ne-a sustinut jurnalistic toate actiunile si activitatile asociatiei. Multumesc Iulian Matache pentru ca ai mers impreuna cu noi pentru a-l susține, a-l motiva si a-i da incredere prietenului tau.

Multumesc domnului Conf. Univ. Dr. Alin Demetrian pentru sansa pe care i-o ofera de acum incolo lui Ionut. Cum a aparut aceasta oportunitate pentru el? Bineînțeles, numai cu ajutorul Bunului Dumnezeu! In urma articolului despre reusita lui Ionut de la Bacalaureat, postat in data de 27 iunie 2022, atat pe pagina Asociatiei Comunitare G.A.E.S.T.I. cat si pe pagina mea, am primit la cateva zile un telefon de la domnul Conf. Univ. Dr. Alin Demetrian in care, dupa ce s-a prezentat, mi-a spus ca a citit articolul respectiv prin care Ionut ne transmitea ca isi doreste sa urmeze medicina si ca in cazul in care va intra la Universitatea de Medicina si Farmacie din Craiova, dansul va avea grija de Ionut, atat pe timpul cat va urma cursurile Universității, cat si dupa aceea, pe parcursul rezidentiatului. Emotiile au fost atat de mari la primirea acestor vesti, incat pret de citeva clipe (si nu au fost putine) nu am avut reactie si nu am putut articula nici macar un simplu multumesc.

Dupa aceasta pauza, domnul Alin Demetrian m-a intrebat daca mai sunt la telefon. Bineinteles ca i-am multumit din tot sufletul si m-am grabit sa-l anunt pe Ionut si pe bunicul lui despre aceasta veste minunata. Am mers sa ma intilnesc cu ei pentru a-mi spune daca sunt de acord cu propunerea primita de la domnul Alin Demetrian. Bineinteles ca au fost de acord, iar bunicul cu lacrimi in ochi i-a multumit Bunului Dumnezeu si domnului Alin Demetrian pentru sansa pe care i-o ofera lui Ionut. Ii multumesc Bunului Dumnezeu, pentru ca ne-a scos in cale astfel de oameni si omului Alin Demetrian pentru aceasta sansa pe care i-o ofera lui Ionut.Sa fiti sanatosi si binecuvantati”, este mesajul transmisde Alexandru Dincă – sufletul Asociației Comunitare G.Ă.E.Ș.T.I., care a creat Proiectul „Casa Speranței și a Bucuriei” prin care ajută copii valoroși din familii cu posibilități materiale puține.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Atenție! A fost suspendată circulația pe TransBucegi, din cauza viscolului

Publicat

pe

Consiliul Județean Dâmbovița a luat decizia închiderii circulației rutiere pe DJ 713, sectorul Cabana Dichiu – intersecție drum de acces Cabana Piatra Arsă, ca urmare a fenomenelor meteo nefavorabile – cod portocaliu de viscol și căderi abundente de zăpadă.

„Recomandăm evitarea deplasărilor în această perioadă, iar în cazul în care acestea nu pot fi amânate, conducătorii auto trebuie să echipeze corespunzător autovehiculele, să respecte semnalizarea rutieră din zonă, indicațiile agenților de poliție, ale reprezentanților jandarmeriei montane, ale Serviciului Public Salvamont-Salvaspeo Dâmbovița, precum și ale reprezentanților SC Lucrări Drumuri și Poduri Dâmbovița SA, operatorul economic ce asigură servicii de deszăpezire pe drumurile județene.

Luând în considerare factorii de mediu ce au determinat depunerile abundente de zăpadă pe carosabilul drumului județean 713, sectorul mai sus- amintit, recomandăm evitarea, pe cât posibil, a deplasărilor pe timp de ninsoare și viscol”, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Cum procedez dacă nu sunt angajat și vreau să mă asigur pentru concedii şi indemnizații de asigurări sociale de sănătate?

Publicat

pe

Persoanele fizice care nu au încheiate raporturi juridice de muncă cu un angajator şi nu realizează venituri din desfăşurarea unei activităţi în baza unui contract individual de muncă, a unui raport de serviciu, act de detaşare sau a unui statut special prevăzut de lege, nici alte venituri asimilate salariilor şi nu se încadrează în categoria persoanelor care beneficiază de indemnizaţie de şomaj, se pot asigura în sistemul de asigurări sociale de sănătate pentru a beneficia de concedii și indemnizații de asigurări sociale de sănătate în baza unui contract de asigurare – ne informează Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa.

„Contractul de asigurare pentru concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate se încheie între persoana interesată și casa de asigurări de sănătate la care se află în evidenţă ca persoană asigurată în sistemul de asigurări sociale de sănătate.

Citește și: Comunicat CNAS: O aplicare justă, echitabilă şi nediscriminatorie pentru calculul indemnizaţiei de maternitate

Contractul poate fi încheiat pentru o perioadă determinată / nedeterminată la un venit ales de către asigurat, ce nu ține cont de veniturile impozabile realizate. Venitul ales nu poate fi mai mic decât valoarea lunară a salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată stabilit potrivit legii (3.000 lei începând cu 1 ianuarie 2023) şi nu poate depăși valoarea a 12 salarii minime.

Contractul de asigurare nu se încheie retroactiv și produce efecte exclusiv de la data înregistrării. Contribuţia lunară de asigurare pentru concedii şi indemnizații de asigurări sociale de sănătate este de 1% şi se aplică asupra venitului înscris în contract”.

Citește și: Nu ai loc de muncă și vrei să te asiguri în sistemul public de sănătate? Află procedura aici!

Stagiul minim de cotizare pentru acordarea concediilor şi indemnizaţiilor de asigurări sociale de sănătate este de 6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.

„În cazul în care nu au fost realizate venituri în ultimele 6 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical, stagiul de asigurare se consideră realizat dacă prin însumarea perioadelor din ultimele 12 luni anterioare producerii riscului rezultă un număr de zile de stagiu de asigurare cel puţin egal cu numărul total de zile lucrătoare din ultimele 6 luni anterioare producerii riscului.

Persoanele asigurate pentru concedii și indemnizații beneficiază de concedii şi indemnizaţii, fără îndeplinirea condiţiei de stagiu de asigurare, în cazul unor situaţii de excepţie, respectiv în cazul urgenţelor medico-chirurgicale, tuberculozei, bolilor infectocontagioase din grupa A, stabilite prin Hotărâre a Guvernului, neoplaziilor, SIDA, riscului maternal, carantinei, precum şi în cazul izolării urmare a infectării cu Covid-19)”, ne mai informează Casa Județeană de Asigurări de Sănătate.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats