Connect with us

ACTUALITATE

Sărbătoarea satului Gorgota nu va fi organizată nici anul acesta

Publicat

pe

Consiliul Local Răzvad a decis, după o analiză de oportunitate, să nu se organizeze nici în acest an sărbătoarea tradițională a satului Gorgota, din 6 august. Motivația este una financiară.

Având în vedere că traversăm o perioadă în care toate preturile au luat-o razna, la inițiativa primarului Emanuel Spătaru, s-a hotărât că este de interes pentru întreaga comunitate locală ca banii să fie redirecționați pentru finalizarea proiectelor începute.

„Cred că este bine să fim prudenți cu fiecare bănuț pe care îl avem la dispoziție. Traversăm o perioadă financiară deloc ușoară, iar noi mai avem încă multe investiții de implementat pentru dezvoltarea comunei”, ne-a declarat tânărul edil Emanuel Spătaru.

Dacă lucrurile se vor îndrepta, răzvădenii vor petrece anul viitor, atât de „Zilele comunei”, în luna mai, cât și cu prilejul sărbătorii „Sbor la Gorgota”.

Reamintim că cele două evenimente nu s-au mai organizat din 2020, din cauza pandemiei de coronavirus. Primarul a decis atunci ca fondurile să fie utilizate pentru a cumpăra tablete cu acces la internet pentru ca elevii de la școlile din localitate să poată învăța online. De altfel, comuna Răzvad a fost prima localitate din județul Dâmbovița care a luat o astfel de decizie. S-a întâmplat într-o perioadă când mai-marii țării au hotărât să treacă educația în online, fără însă să asigure și infrastructura necesară.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Nu neglija consultația de prevenție la medicul de familie!

Publicat

pe

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) va derula, începând cu data de 1 martie 2024, o campanie de comunicare către pacienți, scopul fiind ca fiecare persoană asigurată să înțeleagă că are drepturi, dar și obligații – a declarat Valeria Herdea, președintele CNAS.

​„Dreptul de a avea acces la servicii medicale înseamnă și obligația de a trece pe la medicul tău de familie, în așa fel încât să poți să îl ajuți: asta se face în toate țările civilizate și cred că modelul vest-european poate fi împrumutat și la noi”.

Practic, șefa Casei Naționale de Sănătate își dorește să îi convingă pe români să își programeze o consultație de prevenție la medicul de familie în luna din an în care s-au născut.

„Trebuie să înțelegem că suntem și noi responsabili de sănătatea noastră. Într-un sistem cu buget mic alocat, cred că ar fi cazul să devenim pro-activi. Este un cadou pe care ni-l putem face. Ține de noi”, a declarat Valeria Herdea, care este de profesie medic de familie.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Camera de Comerț Dâmboviţa te ajută să obții finanțare europeană nerambursabilă

Publicat

pe

În sfârșit, a fost lansat Programul Regional de Finanțare Sud Muntenia! Persoanele care dețin o microîntreprindere sau o întreprindere mică în județele din Regiunea Sud Muntenia vor putea depune, în perioada 15 martie 2024, ora 08:00 – 14 iunie 2024, ora 12:00, proiecte pentru obținerea de fonduri europene nerambursabile pentru a-și dezvolta afacerea.

Se pot accesa sume cuprinse intre 50.000 și 200.000 de euro, iar condițiile de eligibilitate le găsiți la următorul link: https://2021-2027.adrmuntenia.ro/prsmid1113a…/apel/51?fbclid=IwAR1wnPylZ6cpMzUCXeYeBMTdYMStU8qgCDsXnZXtEdp4QsLaaHa6LD_Ql64

Ai nevoie de consultanță? Apelează cu încredere la specialiștii Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița! Întâlnirile pot fi programate la numărul de telefon 0751.153.703 sau la adresa de e-mail alexandra.pirlea@cciadb.ro.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite