Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Târgoviște: PNL insistă pentru amenajarea ariei naturale „Pădure Parc Priseaca”

Publicat

pe

Cei cinci aleși PNL din Consiliul Local Municipal Târgoviște au depus la Primărie un proiect care vizează transformarea a 40 de hectare din Pădurea Priseaca în pădure parc, un perimetru în care târgoviștenii, și nu doar ei, să-și poată petrece timpul liber. Este un concept implementat cu succes în alte state, fiind extrem de apreciat de populație. Amenajările vor presupune intervenții minime asupra vegetației existente. Se revine practic la inițiativa avansată anul trecut de către Adrian Bercu, atunci consilier municipal, în prezent, director adjunct al Direcției Agricole Dâmboviţa.

„Municipiul Târgoviște deține o importantă suprafață de pădure în zona cartierului Priseaca, iar scopul proiectului este de a extinde funcțiile de protecție și exploatare a masei lemnoase ale acesteia cu funcții de recreere și petrecere a timpului liber.

Viața urbană modernă presupune zgomot neîntrerupt în casă, în mașină, la locul de muncă, în gaze de eșapament și poluare. Mereu distrași de ceva ce se întâmplă în jurul nostru, uităm că nu acesta este mediul nostru natural, iar prețul pe care îl plătim pentru civilizația modernă în care trăim este însuși prețul libertății și al sănătății noastre”, au punctat inițiatorii proiectului „Amenajare arie naturală Pădure Parc Priseaca”.

Se propun următoarele functionalități:
– Rețea de alei pietonale
– Mobilier urban (banci, cosuri de gunoi, toalete ecologice, suport parcare biciclete)
– Sistem de iluminare și supraveghere video
– Piste pentru bicicliști și trasee specifice
– Locuri de joacă pentru copii
– Amenajament zone sport
– Amfiteatru studiu, lectura si recreere
– Amenajament picnic
– Foisoare de observație flora si fauna
– Amenajament destinat animalelor de companie
– Alte amenajări specifice parcurilor
– Pista pentru bicicliști dublu sens – banda separată de traficul rutier, între Targoviste – Padurea Priseaca: aproximativ 5 km
– Parcare auto: aproximativ 200 de locuri
– Stație de acces cu transportul public – Pădurea Parc Priseaca.

„Consider că este un proiect foarte important pentru comunitate. Dacă vrem să trăim mai bine, trebuie să înțelegem că e importantă natura, să le transmitem asta copiilor noștri. Proiectul poate fi luat etapizat, nu tot odată. Oamenii să poată beneficia din aproape în aproape de avantajele acestei investiții”, a declarat Adrian Bercu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Potlogi va construi 7 km de pistă pentru bicicliști

Publicat

pe

Potlogi, o comună cu adânci izvoare ale istoriei și tradițiilor, nu numai că și-a conservat valorile, dar le-a și dezvoltat. Putem spune că acest proces s-a derulat în paralel cu schimbările socio-edilitare. Localitatea, reședință plăcută a domnitorului Constantin Brâncoveanu, are acum alura unui oraș provincial, cochet, îmbrăcat în multe elemente de pitoresc. Cel puțin așa putem spune despre satul de centru, acolo unde bate inima și palpită simbolul așezării – Palatul Brâncovenesc, edificiu reabilitat, restaurat după imaginile vremii și redat circuitului turistic național.

Viceprimarul cu atribuții de primar, Viorel Draghici, este mândru de tot ceea ce s-a realizat în ultimii ani pe tărâmul investițional la Potlogi. Multe dintre proiecte au fost gândite, elaborate și implementate împreună cu regretatul primar Nicolae Catrina. Comuna este acum una dintre cele mai dezvoltate din județ la capitolul infrastructură rutieră, educațională, culturală și socială.

Viorel Drăghici ne-a spus că mai sunt multe de făcut. Nu există o limită pe lista obiectivelor care trebuie materializate și care au ca rezultată confortul, civilizația și prosperitatea pentru toți membrii comunității. Viceprimarul este mulțumit că, în curând, vor porni lucrările pentru centurile ocolitoare ale localității. Vorbim despre două drumuri, cu o lungime de 8,5 kilometri, pe care se va dirija traficul greu, decongestionându-se astfel arterele principale din comună și contribuind, totodată, la reducerea poluării. Un drum ocolitor va face legătura între satul Românești cu DJ 711 A, la ieșire din Pitaru. Celălalt traseu va lega Potlogi de județul Giurgiu. Proiectele pentru aceste obiective au beneficiat de finanțare prin Programul Național „Anghel Saligny”.

Tot la capitolul căi rutiere de interes local, Primăria Potlogi, printr-o asociere cu Consiliul Județean Dâmbovița, va moderniza localitatea de-a lungul DJ 711A și 711D. Vor fi dalate șanțurile, se vor construi podețe de acces în gospodării și vor fi reamenajate trotuarele. Investiția are o valoare de 2.200.000 de lei.

De asemenea, se află în procedură de licitație proiectul privind eficientizarea iluminatului public. Valoarea acestei lucrări este de 2.600.000 de lei. Finanțarea este asigurată de Ministerul Mediului – 2.000.000 de lei și Primăria Potlogi – 600.000 de lei.

„Este o investiție deosebit de importantă. Vom monta 785 de lămpi pe led și vom moderniza toate punctele de iluminat”, ne-a precizat Viorel Drăghici – viceprimar cu atribuții de primar la Potlogi.

Și ca să rămânem la capitolul infrastructură stradală, la Potlogi va fi amenajată una dintre cele mai lungi piste pentru bicicliști din județ. Traseul va măsura 7 km. Proiectul are o valoare de 1,8 milioane de lei, iar finanțarea este asigurată prin PNRR.

„Pista de bicicletă pe care o vom edifica va fi deosebit de atractivă pentru cetățenii noștri, pentru cei care sunt iubitori de mișcare, de ciclism. Lucrările vor demara după ce definitivăm proiectul de apă și canalizare”, ne-a spus Viorel Drăghici.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Primăria Titu: Informații importante privind plata taxelor și impozitelor locale

Publicat

pe

Primăria Titu, din județul Dâmbovița, îi informează pe contribuabili (persoane fizice sau juridice) că, dacă achită integral impozitele și taxele locale aferente acestui an până la data de 31 martie 2024, vor beneficia de o bonificație de 10%.

Cât privește modalitatea de plată, pot alege între următoarele trei variante:

1. Plata cu numerar sau cu card bancar direct la sediul Primăriei – Biroul Impozite și Taxe Locale;

2. Plata cu ordin de plată (se poate face prin banca unde contribuabilul are cont deschis), folosind contul IBAN corespunzător din lista de mai jos;

3. Plata online prin Ghiseul.ro (Sistemul Național Electronic de Plată Online cu Cardul Bancar).

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite