Connect with us

ACTUALITATE

Super petrecere la Dâmbovița Mall, la 2 ani de la deschidere

Publicat

pe

Pe 20 și 21 august 2022, Dâmbovița Mall aniversează doi ani de la deschidere și organizează o super petrecere împreună cu Gașca Zurli, Partydul Kiss FM și Natanticu. De la mic la mare, toată lumea va avea parte de distracție în acest weekend.

„Petrecerea va începe sâmbătă, 20 august, la ora 11.00, când pe scena amplasată în parcarea Dâmbovița Mall va urca MAGITOT. El va fi responsabil cu trucuri de magie, glume și voie bună. Iar pentru ora 11.30 ne-am unit forţele cu Gașca Zurli pentru un super spectacol cu acces gratuit: Lulu, Fetiţa Zurli și Mulţumesc îi vor purta pe cei mici într-o lume de poveste, plină de veselie, muzică şi surprize memorabile.

Nu i-am uitat nici pe cei mari, adulţii cu poftă de distracţie şi râs, dans şi voie bună. Serile de sâmbătă și duminică le sunt dedicate lor: concursuri cu premii, show de bar flair cu Valentin Luca, Partydul Kiss FM pe terasa exterioară – toate acestea vi le-am pregătit sâmbătă, 20 august, începând cu ora 19:00. În plus, pentru că e ziua noastră, facem cinste şi cu 300 de cocktailuri gratuite!

Iar duminică, 21 august, de la ora 20:30, Natanticu, Vlad Barbu și Alexandru Banciu sunt responsabili cu râsul, glumele şi distracţia. Încheiem spectaculos weekendul aniversar, cu un show de artificii impresionant, vizibil din parcare, de la ora 22:00.

În cele două zile sunt programate şi alte activităţi pentru copii, cum ar fi spectacol interactiv de teatru, jonglerii, animație, program de muzică usoară, folclor și dansuri susținut de copii talentați de pe plan local. Accesul este gratuit, în limita spaţiului disponibil, iar programul complet poate fi consultat aici: 2 ani de Dâmbovița Mall – Dambovita Mall – Dambovita Mall.

Tot cu ocazia aniversării, Dâmboviţa Mall organizează Festivalul Culinar în perioada 18 – 21 august şi invită pofticioşii la un real festin: fructe de mare, scrumbii, crap, păstrăv, dar și delicioase preparate din carne vă așteaptă să le gustati la Dâmbovița Mall. Și, evident, orice masă copioasă se termină cu ceva dulce, aromat și plin de savoare”, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

ACTUALITATE

Peste 1400 de femei din Dâmbovița au fost testate gratuit pentru prevenirea cancerului de col uterin. Proiectul continuă!

Publicat

pe

Instituția Prefectului Județul Dâmbovița este partener în proiectul ”Screening pentru cancerul de col uterin și tratament precoce – SCCUT”, alături de Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului ”Alessandrescu – Rusescu”, Asociația ”Centrul de Dezvoltare Curriculară și Studii de Gen, Fundația ”Renașterea pentru educație, sănătate și cultură” și Asociația Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate – SASTIPEN.

În acest context, astăzi – 2 februarie 2023, a fost organizat la Târgoviște, la Universitatea Valahia, un eveniment de lansare a acestui amplu demers pentru îmbunătățirea prevenției cancerului de col uterin în Regiunea Sud Muntenia.

„Toți cei care suntem implicați în acest proiect avem un crez, și anume, că nimic nu este mai important decât viața însăși.

Ceea ce ne-am propus să facem prin acest proiect este cu adevărat un pas spre a salva vieți, a aduce zâmbete pe fețele a mii de familii și a generaliza un comportament sănătos în societate, și anume, prevenția.

Proiectul a pornit de la o realitate statistică foarte tristă pentru țara noastră: suntem pe primele locuri la mortalitate din cauza cancerului de col uterin și pe ultimele locuri la prevenție. Nu este de mirare! Așa a fost construit sistemul nostru sanitar și modelul cultural-educațional. Am fost mai degrabă încurajați să tratăm, nu să prevenim”, a spus prefectul județului Dâmbovița – Claudia Gilia.

Potrivit specialiștilor, România este pe primele locuri la incidența acestei boli din următoarele cauze:
– Lipsa controlului;
– Lipsa vaccinului;
– Teama de un diagnostic nefast;
– Puțini medici / cabinete, puține informații;
– Multe persoane neasigurate sau care fac parte din categorii vulnerabile.

Rezultatele de până acum ale proiectului „Screening pentru cancerul de col uterin și tratament precoce – SCCUT” în județul Dâmbovița:

6350 – femei informate
1402 – femei testate
– Găești – 132
– Moreni -136
– Gura – Ocniței -124
– Ludești -70
– Potlogi – 68
– Răzvad -80
– Poiana -52
– Produlești -57
– Morteni- 80
– Comișani -68
– Moroeni -89
– Nucet -54
– Valea-Mare -93
– Vișina -85
– Cobia -47

De reținut faptul că programele de screening scad riscul de cancer cu 30 până la 50%, sau chiar cu 80% dacă există o regularitate, iar un cancer descoperit în fază incipientă poate fi tratat cu o rată de succes de aproape 100%.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

4,5 milioane de euro pentru cămăși de poliție pe care sindicaliștii Europol le consideră „mizerii”

Publicat

pe

Polițiștii români sunt dezamăgiți. Noile cămăși care intră în componența uniformelor sunt sub orice critică. Reprezentanții Sindicatului Europol critică piesele de vestimentație pe care le numesc niște mizerii.

„Dacă în varianta „prototip” materialele prezentate erau la limita a ceea ce ne doream noi pentru polițiști, dar net superioare față de ce am purtat timp de 20 de ani, ceea ce s-a distribuit nu are nicio legătură cu specificațiile din caietele de sarcini și cu toate acestea, au fost recepționate, plătite și distribuite polițiștilor cu titlu de „noua uniformă”.

După cum puteți constata cu ochiul liber, în loc de materialul de tip „mesh” care trebuia să fie aplicat la subraț pentru respirabilitate, firma efectiv a cusut plasă de țânțari. Dacă la cămașa de prezentare a fost prezentă țesătura de tip „ripstop”, specifică uniformelor tactice pentru creșterea rezistenței, la cămașa primită de noii polițiști lipsește cu desăvârșire, iar materialul este un soi de tercot laminat, foarte ieftin, folosit în special la salopete. Inclusiv materialul „velcro” de pe braț este un „fake” ordinar pe care nici nu se poate fixa însemnul heraldic textil. Nici măcar culoarea nu s-au obosit să o respecte, cu toate că și aceasta este o condiție de sine stătătoare în cuprinsul caietului de sarcini.

Suma plătită pentru aceste mizerii se ridică la aproximativ 4,5 milioane euro pentru 3.000 de complete și ne sperie faptul că urmează să se mai cheltuiască încă 70 milioane de euro pentru toți polițiștii în activitate”, au scris, pe pagina lor de Facebook, reprezentanții Europol.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats