Connect with us

POLITIC

Radu Popa, deputat: Un bussines pe energie, transformat într-o fabrică de bani decontați de stat

Publicat

pe

Deputatul PSD Radu Popa, unul dintre demnitarii români care a observat cu mult timp în urmă că actualul ministru al Energiei, Virgil Popescu, nu produce nimic pentru țară, urmărește cu atenție ceea ce se întâmplă acum pe scena politică, după ce liderul PSD Marcel Ciolacu a solicitat ministrului Energiei, Virgil Popescu, ca până la 1 septembrie să vină cu un plan de măsuri viabil în ceea ce privește protejarea populației și a agenților economici de valul creșterii prețurilor la energie și gaze naturale care tind să îi sufoce.

Au sărit ca arși o grămadă de șefi de prin PNL, unii șocați de tonul ultimativ al președintelui PSD, alții încercând să să îi ia apărarea bietului ministru nevinovat, Virgil Popescu. Culmea, acesta din urmă tace. Nu a scos un cuvânt. Stă ascuns în spatele colegilor de partid, incapabil să ofere un răspuns de specialist.

„Am așteptat câteva ore ca să văd eventuala reacție a ministrului Energiei, subiect și obiect al discuțiilor de azi. E ora 21:00 și o liniște ciudată a acompaniat toată ziua. Mai mult, nu găsesc nici o explicație pentru absența din minister a lui Virgil Popescu fix în săptămânile în care premierul i-a cerut să vină cu un nou act normativ pentru limitarea și blocare dezastrului! În plus, toată această escaladare a “scăpării“ vine după ce au fost atenționați asupra efectelor de creștere la cote fără precedent a prețurilor și nu au făcut nimic. Și nu fac nici acum, când s-a ajuns la 4.000 lei / MW.

“Prețul mediu” de care a vorbit Marcel Ciolacu se găsește în art. 6 și art.7 al OUG 27, promovată la inițiativa ministrului Energiei. S-a sspus azi că și miniștrii PSD au fost de acord. Probabil, dar în Guvern sunt militari, sociologi, economiști, agricultori, matematicieni etc. Singurul specialist asumat pe energie e ministrul Energiei. El trebuia să nu lase să treacă nici erorile impardonabile din OUG 3 și nici această scăpare”, a spus Radu Popa.

A mai remarcat vicepreședinte PSD Dâmbovița că, după declarațiile președintelui Marcel Ciolacu, niciunul dintre foștii premieri temuți specialiști în energie și „nici unul dintre senatorii care citeau întrebările din laptop pe la comisia de anchetă pe energie, absolut nici unul nu a ieșit să susțină argumentat poziția liderului PSD. O fac eu, aici, nu din motive de partizanat politic, ci pentru că opinia liderului PSD este corectă iar această “scăpare” din OUG 27 a transformat un bussines deja foarte profitabil într-o fabrică de bani decontați de stat”, a mai precizat deputatul PSD Radu Popa.

Parlamentarul social-democrat, cu o fină ironie, a propus un concurs tip cine știe câștigă, dar fără premii. Probabil te alegi cu o uimire emoțională și atât.

„Care e producătorul de energie care a fost favorizat de această prevedere și care a raportat deja un profit de 1.000.000.000 EU (un miliard de euro) în perioada ianuarie-iulie 2022? Cine credeți că a “scăpat” această prevedere în OUG 27?”, întreabă Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

POLITIC

Titus Corlățean, întâlniri la nivel înalt la Forumul de Securitate de la Washington DC

Publicat

pe

Titus Corlățean, președintele Comisiei de Politică Externă a Senatului României, participă zilele acestea, alături de alți parlamentari români, la Forumul de Securitate desfășurat la Washington DC, la sediul Congresului American. Fostul ministru de Externe al României a avut o serie de dialoguri cu reprezentanți de seamă ai Înaltului For Legislativ american.

Titus Corlățean a primit din partea Amiralului în retragere James Foggo, senior Fellow CNAS și Decan al Centrului pentru Strategie Maritimă, ca semn de prețuire și prietenie, efigia „Navy League of the United States”.

A precizat senatorul român că s-a simțit extrem de onorat de gestul făcut de demnitarul american. James Foggo i-a vorbit senatorului Corlățean și despre colaborarea excelentă pe care a avut-o anterior cu militarii români și cu generalul Nicolae Ciucă, actualul premier al României.

Titus Corlățean a abordat, în intervenția sa la Forumul de Securitate, două teme deosebit de importante pentru securitatea și politica europeană.

„Rolul și contribuția României, alături de SUA și Aliați, în gestionarea crizei din regiunea noastră generată de agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei” și „Problema răspunderii în relațiile internaționale pentru crima de agresiune comisă de Rusia” care, așa după cum a subliniat senatorul PSD, „creează un precedent periculos pentru întreaga Umanitate. A mai spus Titus Corlățean că este necesară înființarea unei curți penale internaționale ad-hoc, care să sancționeze crima de agresiune.

„Conferința cu „think tank”-urile americane, „laboratoarele” neguvernamentale de analiză și elaborare de strategii pentru instituțiile și decidenții politici și din administrația americană a fost o provocare și, în același timp, o reușită. În calitate de „keynote speaker”, alături de alți colegi din delegația României deplasată la Washington, am putut transmite direct evaluările și interesele României în regiunea Mării Negre și în relația bilaterală cu SUA, iar reacțiile, comentariile și întrebările americane au fost numeroase și extrem de interesante. Ca dovadă a interesului american pentru ceea ce reprezintă țară noastră și pentru rolul său în regiune”, a mai adăugat Titus Corlățean – președintele Comisiei de Politică Externă din cadrul Senatului României.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Radu Popa, deputat: Rolul unor lideri este să îndrume, prin comportament și poziționare, mersul corect, etic și moral al societății

Publicat

pe

Deputatul Radu Popa a scris, pe pagina sa de Facebook, un text foarte inspirat despre ceea ce se întâmplă acum în România, despre corupția care și-a întins tentaculele peste instituțiile de bază ale statului român, despre joaca unora, pentru bani mulți, cu sănătatea românilor. Mai înfierează deputatul Popa extremismul care înmugurește tolerat și susținut tocmai de bubele din societate. Extremism care, spune parlamentarul, încearcă să se ascundă sub mantia unui fals patriotism. A mai vorbit Radu Popa și despre indiferența manifestată de unii de la vârf, pentru care problematica națională și subiectele care ard sunt vax. Sunt interesați mai mult de propriul confort. Nu sunt deranjați și nu deranjează!

„În ultimele zile, România a traversat câteva situații cu impact major asupra societății: corupția mascată de la Romarm și apariția unei liste publice a așa-zișilor filoruși, unde apar nume importante din spațiul public, personalități marcante ale vieții publice, lideri de opinie, parlamentari etc. În primul caz, detonarea încrederii în sistemul sanitar prin sabotarea echipării cu materiale medicale în plină criză sanitară este extrem de grav. Dăunează grav sănătății publice, dacă îmi permiteți.

În al doilea caz, asistăm la escaladarea discursului extremist pentru că apariția unei astfel de liste oferă prilej de amplificare și de exacerbare a discursului extremist și naționalist. Patriotismul nu e naționalist. E o pânză făcută din gloria trecutului peste care se sudează mătasea ideilor prezentului și este apanajul omului inteligent. Mătasea nu e un element contodent, ci poate să fie un bun pretext de bună-dispoziție psihică. La noi, însă mulți tac. Putem bănui de ce.

Am făcut un tur de orizont printre personalitățile publice care populează viața noastră județeană și am văzut cum pentru mulți, subiectele de mai sus pur și simplu nu există! Probabil, sub greutatea funcțiilor și sub asediul mai multor idei luminoase ei au fost acaparați de alte realități. Dar rolul unor lideri tocmai acesta este: să îndrume-prin comportament și poziționare-mersul corect, etic și moral al sociețății care le-a dat prima scenă. Altfel, unii semeni pot cădea ușor în capcana de a confunda civilizația cu confortul și, în final, asta să ducă la construirea și promovarea unor modele false. Însă, o astfel de eroare ar avea ca rezultat promovarea unor oameni care nu numai că nu știu ce să facă cu propria lor existență dar au tendința să impună-prin acceptare tacită-alte modele greșite.

Sociologul francez Bourdieu a studiat aceste comportamente și a construit un tipar. El a denumit acest comportament ”violența simbolică” și reprezintă un cadru în care cetățenii dintr-o anume categorie sunt dominați de alții dintr-o categorie dominantă. Puterea celor care domină ”se exercită cu consimțământul inconștient al persoanei care o suferă și care ascunde relațiile de putere care stau la baza relației în care este configurată” după cum spune Bourdieu.

Pe baza cercetării, el apreciază că ”strâns legate de violența simbolică sunt, prin urmare, conceptele de habitus, procesul prin care are loc reproducerea culturală și naturalizarea anumitor comportamente și valori, și de încorporare, procesul prin care relațiile simbolice au efecte directe asupra corpului subiecților sociali”.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats