Connect with us

ACTUALITATE

Zilele Băilor Pucioasa nu se vor organiza nici anul acesta! Mesajul primarului Constantin Ana

Publicat

pe

Primăria Pucioasa a renunțat și anul acesta la manifestările cultural-artistice prilejuite de zilele orașului. Decizia a fost luată ca urmare a faptului că Parcul central a intrat în proces de modernizare, iar Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a solicitat o sumă foarte mare de bani pentru a putea folosi ca loc de desfășurare a acestui eveniment porțiunea de drum național din zona Hotelului Ceres, singura care se preta pentru o astfel de acțiune.

„În acest weekend (27-28 august), trebuia să ne întâlnim la Zilele Băilor Pucioasa, după 2 ani de pauză! Din păcate însă, lucrările din Parcul central ne-au pus în situația de a căuta un nou amplasament pentru organizarea acestui important eveniment!

Ținând cont de anvergura pe care a căpătat-o acest eveniment la precedentele ediții, am încercat să identificam o locație care să ne permită o desfășurare de amploare, în așa în fel încât (și) ediția de anul acesta să fie una memorabilă!

Probabil unii au intuit, alte persoane m-au văzut cu partenerii noștri măsurând in zona, locația ce se preta era una singură: zona sensului giratoriu de la Hotel CERES, cu blocarea centrului orașului, de la Bulevardul Gării până la Aleea Ardealului!

Numai că vestea primită de la CNAIR în momentul demarării formalităților pentru obținerea avizului de la proprietarul și administratorul drumului, ne-a făcut să ne oprim! De ce?! În conformitate cu prevederile Ordinului 1836/2018, CNAIR percepe taxe pentru închiderea circulației pe Drumurile Naționale între 120 și 150 euro pentru fiecare oră (!!!). O socoteală sumară ne-a arătat faptul că trebuia să plătim o sumă de peste 85.000 de lei doar pentru a putea folosi această zonă a drumului național, o sumă pe care eu o consider imensă și neacceptabilă.

Bugetul complet al acestui eveniment era calculat la maxim 250.000 lei, din care 100.000 lei veneau de la partenerii și sponsorii noștri! Practic, 35% din bugetul manifestărilor îl plăteam la CNAIR! Asta, în situația în care nici eu, nici dumneavoastră nu cunoaștem vreun HIT de al lor”, este mesajul transmis de primarul Constantin Ana.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Atenție! A fost suspendată circulația pe TransBucegi, din cauza viscolului

Publicat

pe

Consiliul Județean Dâmbovița a luat decizia închiderii circulației rutiere pe DJ 713, sectorul Cabana Dichiu – intersecție drum de acces Cabana Piatra Arsă, ca urmare a fenomenelor meteo nefavorabile – cod portocaliu de viscol și căderi abundente de zăpadă.

„Recomandăm evitarea deplasărilor în această perioadă, iar în cazul în care acestea nu pot fi amânate, conducătorii auto trebuie să echipeze corespunzător autovehiculele, să respecte semnalizarea rutieră din zonă, indicațiile agenților de poliție, ale reprezentanților jandarmeriei montane, ale Serviciului Public Salvamont-Salvaspeo Dâmbovița, precum și ale reprezentanților SC Lucrări Drumuri și Poduri Dâmbovița SA, operatorul economic ce asigură servicii de deszăpezire pe drumurile județene.

Luând în considerare factorii de mediu ce au determinat depunerile abundente de zăpadă pe carosabilul drumului județean 713, sectorul mai sus- amintit, recomandăm evitarea, pe cât posibil, a deplasărilor pe timp de ninsoare și viscol”, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Cum procedez dacă nu sunt angajat și vreau să mă asigur pentru concedii şi indemnizații de asigurări sociale de sănătate?

Publicat

pe

Persoanele fizice care nu au încheiate raporturi juridice de muncă cu un angajator şi nu realizează venituri din desfăşurarea unei activităţi în baza unui contract individual de muncă, a unui raport de serviciu, act de detaşare sau a unui statut special prevăzut de lege, nici alte venituri asimilate salariilor şi nu se încadrează în categoria persoanelor care beneficiază de indemnizaţie de şomaj, se pot asigura în sistemul de asigurări sociale de sănătate pentru a beneficia de concedii și indemnizații de asigurări sociale de sănătate în baza unui contract de asigurare – ne informează Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa.

„Contractul de asigurare pentru concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate se încheie între persoana interesată și casa de asigurări de sănătate la care se află în evidenţă ca persoană asigurată în sistemul de asigurări sociale de sănătate.

Citește și: Comunicat CNAS: O aplicare justă, echitabilă şi nediscriminatorie pentru calculul indemnizaţiei de maternitate

Contractul poate fi încheiat pentru o perioadă determinată / nedeterminată la un venit ales de către asigurat, ce nu ține cont de veniturile impozabile realizate. Venitul ales nu poate fi mai mic decât valoarea lunară a salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată stabilit potrivit legii (3.000 lei începând cu 1 ianuarie 2023) şi nu poate depăși valoarea a 12 salarii minime.

Contractul de asigurare nu se încheie retroactiv și produce efecte exclusiv de la data înregistrării. Contribuţia lunară de asigurare pentru concedii şi indemnizații de asigurări sociale de sănătate este de 1% şi se aplică asupra venitului înscris în contract”.

Citește și: Nu ai loc de muncă și vrei să te asiguri în sistemul public de sănătate? Află procedura aici!

Stagiul minim de cotizare pentru acordarea concediilor şi indemnizaţiilor de asigurări sociale de sănătate este de 6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.

„În cazul în care nu au fost realizate venituri în ultimele 6 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical, stagiul de asigurare se consideră realizat dacă prin însumarea perioadelor din ultimele 12 luni anterioare producerii riscului rezultă un număr de zile de stagiu de asigurare cel puţin egal cu numărul total de zile lucrătoare din ultimele 6 luni anterioare producerii riscului.

Persoanele asigurate pentru concedii și indemnizații beneficiază de concedii şi indemnizaţii, fără îndeplinirea condiţiei de stagiu de asigurare, în cazul unor situaţii de excepţie, respectiv în cazul urgenţelor medico-chirurgicale, tuberculozei, bolilor infectocontagioase din grupa A, stabilite prin Hotărâre a Guvernului, neoplaziilor, SIDA, riscului maternal, carantinei, precum şi în cazul izolării urmare a infectării cu Covid-19)”, ne mai informează Casa Județeană de Asigurări de Sănătate.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats