Connect with us

Dâmboviţa

Radu Popa, deputat: Caloriferele electrice nu sunt o soluție pentru iarna care vine!

Publicat

pe

De frica majorării prețurilor la gaze naturale, cetățenii s-ar reorienta spre surse electrice pentru încălzirea locuințelor în iarna care o să ne bată curând la ușă. Pare că va fi mai ieftin așa. Sau poate este doar o iluzie! Cert este că, în primele șase luni ale anului, conform unor statistici, s-au vândut către populație sute de mii de calorifere.

Deputatul PSD Radu Popa, urmărind acest fenomen apărut pe fundalul fricii de neprevăzutul economic, a spus că înțelege foarte bine spaimele românilor, dar ne avertizează să nu ne ducem spre altă zonă periculoasă. Consideră parlamentarul social-democrat că nu ar fi deloc indicat să mutăm 60% din consumul național de energie pe curentul electric. Ne-ar duce la dezastru!

„În primul rând pentru că rețelele de transport a energiei nu rezistă, pur și simplu, la o asemenea creștere de tensiune. Rețelele au fost dimensionate de Ceaușescu în anii 60 la un anumit consum. De atunci, modernizarea s-a făcut ținând seama de consumul fiecărui client. Explozia imobiliară din anii 2000 nu a ținut pasul cu modernizarea și construcția unor magistrale noi.

ANRE și Ministerul Energiei au urmărit prea puțin și superficial mangementul companiilor pe care le avea în portofoliu. Sub mandatul fostilor șefi ai Electrica SA, Cătălin Stancu și Corina Popescu, compania nu a realizat mai mult de 30-35% din planul de investiții și cu toate astea ministrul Energiei s-a făcut că nu-i vede. Rezultatul: rețelele au rămas nemodernizate și azi când cade curentul prin vreun cartier să nu vă mai mirați nici de faptul că se întrerupe curentul și nici de timpul prea lung în care se repară avaria. Cel mai mult ar trebui să vă mirați că, eventual, încă se mai poate repara”, a precizat Radu Popa.

Mai afirmă deputatul PSD că schema de plafonare propusă de Virgil Popescu în iarna trecută a adus beneficii populației, dar a blocat investițiile în rețele.

„Azi, spre exemplu, ENEL Distribuție a oprit complet investițiile în modernizarea rețelelor iar Electrica SA și Transelectrica SA sunt la cel mult jumătate din planurile de investiții asumate. Efectul? Risc crescut de întrerupere a rețelelor și timpul de intervenție mult mai mare. Asta în cazul în care companiile de mentenanță au fost plătite și vor putea să intervină”, a mai adaugat Radu Popa.

Concluzia parlamentarului ar fi că euforia creată de caloriferele electrice nu este o soluție tocmai bună și poate duce la apariția altor blocaje greu de gestionat.

„În opinia mea, este nevoie de o nouă schemă care să aibă în centrul său eficiența energetică și să pună la muncă toți banii pe care statul îi injectează ca suport în piața de energie, prin modernizări și proiecte de eficiență energetică. Altfel, vara viitoare vom discuta despre alte miliarde de euro date pe apa sâmbetei”, a scris Radu Popa pe pagina sa de Facebook.

Sursa foto: zf.ro

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Dâmboviţa

Șofer băut a plonjat cu mașina în râul Dâmbovița

Publicat

pe

Accident rutier, în această după-amiază, în comuna Brezoaele, județul Dâmbovița. Un șofer în vârstă de 38 de ani a pierdut controlul asupra direcției mașinii, a părăsit partea carosabilă și a plonjat de pe un pod în râul Dâmbovița.

La fața locului au acționat două echipaje de pompieri, de la Titu și Răcari, și o ambulanță SMURD. Bărbatul a fost găsit pe malul apei, reușind să se autoevacueze din autoturism. Era rănit ușor, dar tot a necesitat transportul la spital – ne informează ISU Dâmbovița.

Polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o alcoolemie de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat. Se continuă cercetările pentru a se stabili cu exactitate toate împrejurările în care s-a produs acest accident rutier.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Veteran de război din Gura Ocniței, sărbătorit cu prețuire la împlinirea vârstei de 101 ani

Publicat

pe

Atent până la ultimul detaliu la viața comunității, la lucrurile bune și rele cu care se confruntă cetățenii, fiindu-le alături la bine dar și la necaz, primarul comunei Gura Ocniței, Sorin Vasile Ioniță, poate reprezenta un model de urmat pentru mulți edii care, după ce „prind” mandatul, uită care sunt rosturile lor în obște. Devin simpli funcționari care lucrează mașinal, preferând să rămână prinși în șabloanele reci ale unei funcții trecătoare.

Zilele trecute, edilul Sorin Vasile Ioniță a mers cu inima deschisă la un fiu al comunei, veteran de război. Printre puținii care ne-au mai rămas, monumente vii, de neprețuit, ale unor vremuri făcătoare de istorie și destin.

Constantin Georgescu a împlinit 101 ani. Primarul comunei Gura Ocniței, însoțit de mai mulți colaboratori, i-a urat veteranului sănătate și viață tot mai lungă, apoi i-a oferit o diplomă de onoare „pentru serviciul său neobosit și sacrificiul adus pentru apărarea țării noastre”.

„Să prețuim oamenii care au contribuit la binele societății noastre, cât sunt încă în mijlocul nostru. La mulți ani, domnule Georgescu Constantin”, a fost mesajul primarului Sorin Vasile Ioniță.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats