Sub titulatura „DeWALT Challenge Days”, vineri – 8 septembrie 2022, la Șotânga, județul Dâmbovița, va debuta cea de-a cincea etapă a Campionatului Național de Off Road.
6 clase consacrate și bătălii aprige, de la Standard la Extrem!
Etapa de la Șotânga, organizată de clubul CORB44 a ajuns anul acesta la cea de-a 9-a ediție. Competiția se desfășoară sub egida Ministerului Sportului (M.S.), a Federației Române de Automobilism Sportiv (F.R.A.S.) și a Comisiei Naționale de Off Road.
La etapa de la Șotânga, duminică – 11 septembrie, Campionatul de TRIAL va fi din nou proba super specială pentru sportivii aflați la start, dar și o atracție deosebită pentru locuitorii din Dâmbovița, iubitori ai sporturilor de automobilism.
Start-ul în haită, specific corbilor
Startul oficial al competiției “DeWALT Challenge Days 2022” va fi dat concomitent pentru mai multe clase. După consumarea acestui moment, echipajele fiecărei clase își vor urma traseele specifice, frumoase și pline de aventură. Fiecare zi de concurs va fi o nouă provocare pentru echipajele participante.
Și anul acesta au fost pregătite trasee dificile, captivante. Acestea vor avea între 60 și 80 km lungime și vor fi diferențiate ca grad de dificultate, în funcție de categoria de participare. Se va merge pe formatul clasic al unei etape de campionat cu două zile de Trophy și una de Trial.
Startul și finișul sunt comune pentru toate clasele Standard, Challenge, Open, SSV, Extrem și chiar Hobby. Vor fi 600 km de traseu pentru cele 6 clase înscrise (Standard, Open, SSV și Extrem).
„La clasa Standard echipajele vor parcurge un traseu de aproximativ 70 km /zi, cu un grad de dificultate adaptat acestei clase, în timp ce la Challenge, sportivii vor parcurge un traseu ușor diferit, mai greu dar cu același numar de kilometri.
Concurenții claselor Open si SSV (Side by Side) vor avea un traseu comun de aproximativ 65 km/zilnic.
La clasa Extrem, sportivii își vor demonstra abilitățile pe cei aproximativ 60 km pe care îi vor parcurge într-o zi.
Clasa Hobby este categoria pentru cei care vor să se acomodeze cu rigorile unui concurs înainte de a face pasul către Campionatul Național de Off Road. Participanții acestei clase vor avea de parcurs zilnic un traseu aproximativ de 80 km.
Traseul este un antrenament pentru navigatori și o ocazie pentru toți participanții de a-și testa capacitățile și abilitățile de pilotaj, viteza de reacție și adaptabilitate la echipă. Concurenții se acomodează cu atmosfera și își cunosc viitorii adversari. Copiloții vor avea ocazia să navigheze pe road book și, ca măsură de siguranță, vor primi un track pentru confirmarea pozițiilor.
La probă sunt acceptate însă doar mașini de teren cu tracțiune 4×4 și anvelope cu profil minim AT. Sportivii clasei Hobby vor avea de parcurs un traseu special în care vor trebui să găsească selfie point-urile pregătite de organizatori pentru ei, dar și un trial în care să-și poată etala abilitățile într-un mediu controlat. Această clasă nu punctează în Campionatul Național de Off Road”, se precizează într-un comunicat transmis de Club CORB44 – organizatorii competiției de Off Road de la Șotânga.
De precizat că la concursul de la Șotânga va fi premiat și echipajul care dă dovadă de team spirit / fair play. Organizatorii mai anunță că, în funcție de condițiile meteorologice, își rezervă dreptul de a modifica traseele și orarul competițional.
Sponsorii Clubului CORB44 în competiția de la Șotânga sunt: DeWALT, Euronautica International, Nokian Tyres by Vianor, Skullcandy, Yakima, H2O Shop, Karcher, Farmec, Gerovital, Matra Systems, BeautyOne, Kangaroo Winch, OffRoad Mania, GTC Auto, Nexxon, Farmacia Hapiens & Casadei.
Parteneri în organizarea concursului de OffRoad sunt: Primăria Șotânga, Consiliul Județean Dâmbovița, Romsilva Dâmbovița, Ministerul Mediului și Pădurilor, Regia Națională a Pădurilor, Inspectoratul pentru Situații de Urgențe Dâmbovița, Inspectoratul Județean de Jandarmi și Serviciul Circulație din cadrul IPJ Dâmbovița.
Urmărește Incomod Media și pe Google News