Connect with us

ACTUALITATE

Anul școlar 2022-2023 debutează într-o instituție de învățământ nouă în comuna Buciumeni

Publicat

pe

Toamna și-a intrat în drepturi chiar din prima zi în localitățile din nordul județului Dâmbovița. A plouat mărunt și rece, astăzi – 1 septembrie 2022, dar acest fapt nu a împiedicat evenimentul de inaugurare a Școlii Gimnaziale de la Buciumeni. Primarul Pavel Ion a fost prevăzător. A pregătit în curte, pentru invitați și pentru preoții din comună care au oficiat slujba religioasă, câteva corturi, astfel încât manifestările prevăzute să se deruleze fără cusur.

Cuvântul de deschidere a aparținut edilului care, după ce i-a prezentat pe invitați localnicilor prezenți, a vorbit despre școala definitivată și inaugurată astăzi, unul dintre cele mai importante obiective realizate în ultimii ani. Reabilitarea, extinderea clădirii vechi cu încă trei corpuri, modernizarea și dotarea la standarde europene s-au putut materializa printr-un proiect finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Valoarea investiției este de aproape 6 milioane de lei.

Școala de la Buciumeni, după cum a prezentat-o primarul, are 9 săli de clasă, 3 laboratoare pentru cursurile de chimie, biologie și informatică, cancelarie, bibliotecă, sală pentru diverse festivități, cabinet director, contabilitate și sală de educație fizică.

Senatorul Titus Corlățean a ținut să fie prezent la acest eveniment, deși era în grabă fiindcă trebuia să ajungă la București, la deschiderea sesiunii parlamentare. Președintele executiv al PSD Dâmbovița i-a felicitat pe reprezentanții administrației publice locale și județene pentru colaborare, pentru faptul că se asociază în vederea realizării unor obiective de interes pentru comunitate. Titus Corlățean a adus aprecieri cadrelor didactice de la Buciumeni, care sunt implicate în proiecte tip Erasmus, de colaborare și schimb de experiență cu profesori din alte țări europene.

Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, a avut numai cuvinte de apreciere pentru administrația de la Buciumeni, care a reușit să ducă la bun sfârșit un asemenea proiect de care depinde educația prezentă și de viitor a copiilor din comună. A spus șeful CJ că Buciumeni se poate mândri cu una dintre cele mai frumoase și dotate școli din județul Dâmbovița. Președintele Consiliului Județean i-a asigurat pe reprezentanții Primăriei și pe localnici, că instituția pe care o conduce va fi în permanență alături de comunitatea de aici, pe care o va sprijini în toate proiectele pe care le va derula.

Prefectul Claudia Gilia s-a arătat impresionată de modul în care se prezintă școala de la Buciumeni, de sălile mari, luminoase, decorate și mobilate cu gust, de ambientul cald și primitor. Claudia Gilia a vorbit despre Programul Național de Dezvoltare Locală pe care unii l-au hulit, dar care a avut o importanță deosebită pentru realizarea unor obiective de infrastructură educațională și edilitară în mediul rural.

Au mai luat cuvântul inspectorul școlar general Ileana Nicolaescu și directorul școlii din Buciumeni – Daniela Stanislav.

După consumarea momentului de alocuțiuni, cum este tradiția, s-a tăiat panglica inaugurală și s-a vizitat școala.

La eveniment au mai fost prezenți: vicepreședinții Consiliului Județean Dâmbovița – Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, consilieri județeni și primarii orașelor și comunelor din nordul județului Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Atenție! A fost suspendată circulația pe TransBucegi, din cauza viscolului

Publicat

pe

Consiliul Județean Dâmbovița a luat decizia închiderii circulației rutiere pe DJ 713, sectorul Cabana Dichiu – intersecție drum de acces Cabana Piatra Arsă, ca urmare a fenomenelor meteo nefavorabile – cod portocaliu de viscol și căderi abundente de zăpadă.

„Recomandăm evitarea deplasărilor în această perioadă, iar în cazul în care acestea nu pot fi amânate, conducătorii auto trebuie să echipeze corespunzător autovehiculele, să respecte semnalizarea rutieră din zonă, indicațiile agenților de poliție, ale reprezentanților jandarmeriei montane, ale Serviciului Public Salvamont-Salvaspeo Dâmbovița, precum și ale reprezentanților SC Lucrări Drumuri și Poduri Dâmbovița SA, operatorul economic ce asigură servicii de deszăpezire pe drumurile județene.

Luând în considerare factorii de mediu ce au determinat depunerile abundente de zăpadă pe carosabilul drumului județean 713, sectorul mai sus- amintit, recomandăm evitarea, pe cât posibil, a deplasărilor pe timp de ninsoare și viscol”, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Cum procedez dacă nu sunt angajat și vreau să mă asigur pentru concedii şi indemnizații de asigurări sociale de sănătate?

Publicat

pe

Persoanele fizice care nu au încheiate raporturi juridice de muncă cu un angajator şi nu realizează venituri din desfăşurarea unei activităţi în baza unui contract individual de muncă, a unui raport de serviciu, act de detaşare sau a unui statut special prevăzut de lege, nici alte venituri asimilate salariilor şi nu se încadrează în categoria persoanelor care beneficiază de indemnizaţie de şomaj, se pot asigura în sistemul de asigurări sociale de sănătate pentru a beneficia de concedii și indemnizații de asigurări sociale de sănătate în baza unui contract de asigurare – ne informează Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa.

„Contractul de asigurare pentru concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate se încheie între persoana interesată și casa de asigurări de sănătate la care se află în evidenţă ca persoană asigurată în sistemul de asigurări sociale de sănătate.

Citește și: Comunicat CNAS: O aplicare justă, echitabilă şi nediscriminatorie pentru calculul indemnizaţiei de maternitate

Contractul poate fi încheiat pentru o perioadă determinată / nedeterminată la un venit ales de către asigurat, ce nu ține cont de veniturile impozabile realizate. Venitul ales nu poate fi mai mic decât valoarea lunară a salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată stabilit potrivit legii (3.000 lei începând cu 1 ianuarie 2023) şi nu poate depăși valoarea a 12 salarii minime.

Contractul de asigurare nu se încheie retroactiv și produce efecte exclusiv de la data înregistrării. Contribuţia lunară de asigurare pentru concedii şi indemnizații de asigurări sociale de sănătate este de 1% şi se aplică asupra venitului înscris în contract”.

Citește și: Nu ai loc de muncă și vrei să te asiguri în sistemul public de sănătate? Află procedura aici!

Stagiul minim de cotizare pentru acordarea concediilor şi indemnizaţiilor de asigurări sociale de sănătate este de 6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.

„În cazul în care nu au fost realizate venituri în ultimele 6 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical, stagiul de asigurare se consideră realizat dacă prin însumarea perioadelor din ultimele 12 luni anterioare producerii riscului rezultă un număr de zile de stagiu de asigurare cel puţin egal cu numărul total de zile lucrătoare din ultimele 6 luni anterioare producerii riscului.

Persoanele asigurate pentru concedii și indemnizații beneficiază de concedii şi indemnizaţii, fără îndeplinirea condiţiei de stagiu de asigurare, în cazul unor situaţii de excepţie, respectiv în cazul urgenţelor medico-chirurgicale, tuberculozei, bolilor infectocontagioase din grupa A, stabilite prin Hotărâre a Guvernului, neoplaziilor, SIDA, riscului maternal, carantinei, precum şi în cazul izolării urmare a infectării cu Covid-19)”, ne mai informează Casa Județeană de Asigurări de Sănătate.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats