Connect with us

SOCIAL

Cum se evaluează șansele de reușită la jocurile de noroc?

Publicat

pe

Jocurile de noroc nu sunt toate la fel. Șansele de reușită diferă în funcție de mecanismul de desfășurare și de opțiunea de pariere, dar și în funcție de deciziile pe care le iei, la un moment dat. Se spune că la pariuri sportive îți mai faci șansa și cu mâna ta, prin meticulozitatea cu care analizezi fiecare meci. Când vine vorba despre cazinouri online, lucrurile stau puțin altfel.

În cazul jocurilor de cazinou, rezultatul unei runde nu are nicio legătură cu ce s-a întâmplat înainte. Astfel, dacă la fotbal poți anticipa deznodământul unui meci în raport cu scorurile anterioare, la păcănele și la ruletă acest lucru este imposibil. Și totuși, cum se evaluează șansele de reușită la jocurile de noroc? Să le luăm în ordinea popularității:

Pariuri sportive

Totul se învârte în jurul avantajului casei, care este procentul mediu de bani care rămâne la agenția de pariuri, la un rulaj de 1x. La pariuri sportive, acest avantaj se calculează în funcție de cote: 1 împărțit la cota echipei gazdă se adună cu 1 împărțit la remiză și cu 1 împărțit la victoria echipei gazdă, iar din sumă se scade 1.

Ca exemplu concret, la meciul FCSB vs Viking, erau oferite cotele 1.87 pentru „1 solist”, 3.90 pentru X și 4.30 pentru „2 solist”. Conform formulei de mai sus, avantajul casei = (1/1.87 + 1/3.90 + 1/4.30) – 1 = (0.53 + 0.25 + 0.23) – 1 = 1.01 – 1 = 0.01 x 100 = 1%. Așadar, agenția de pariuri își oprea o marjă de profit foarte mică, avantajul jucătorului (Payout) fiind de 100 – 1 = 99%.

Păcănele

La păcănele, Payout-ul nu poate fi calculat de jucător. Valoarea sa este fixată de producător și, de obicei, este afișată în secțiunea cu caracteristicile tehnice. Sloturile online au o rată de câștig medie mult mai bună decât cele din agențiile sau din cazinourile terestre (undeva la 95% vs 80%). Pentru a vedea cât de mare este această diferență, luăm un exemplu simplu: să spunem că 10 jucători au un buget de 100 de lei, pe care îl rulează de 5 ori.

Pentru a afla ce sumă se întoarce la jucători pentru un Payout de 95%, se ridică 0,95 la puterea a 5-a (de câte ori a fost rulat bugetul), apoi se înmulțește cu miza totală inițială (10 x 100 de lei = 1.000 de lei). Rezultatul este 773 de lei.

Pentru a afla ce sumă se întoarce la jucători pentru un Payout de 80%, se ridică 0,8 la puterea a 5-a , apoi se înmulțește cu miza totală inițială. Rezultatul este 327 de lei de lei.

Așadar, vorbim despre o diferență de 446 de lei pentru un rulaj de x5, dar, de obicei, un jucător rulează bugetul inițial de mai multe ori. De fiecare dată când bugetul inițial va fi rulat din nou, se va adânci „prăpastia”.

Ruletă

La ruletă, totul este foarte clar. Cazinourile online licențiate de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc oferă două tipuri principale de ruletă: europeană (cu numere de la 1 la 36, plus „0”) și americană (cu numere de la 1 la 36, plus „0” și „00”). Pentru acel „00” în plus, avantajul casei în cazul ruletei americane este de 5,26% dacă se mizează pe un anumit număr, în timp ce marja de profit pentru ruleta europeană este de 2,7%.

Șansele cresc semnificativ când se pariază pe selecții cu probabilitate mai mare de câștig. Pariurile pe roșu/negru, par/impar sau mai mic/mai mare de 38.5 au șanse de câștig care se apropie de 50% (nu există niciun pariu câștigător dacă bila se oprește pe „0” sau pe „00”).

La Blackjack și la video poker, avantajul casei este de sub 1%, aceste jocuri fiind foarte apreciate, prin prisma șanselor bune de câștig. Până la urmă, cifrele contează mai puțin. Important este ca jucătorii să conștientizeze că e bine să acceseze platforma unui cazinou online doar pentru distracție.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Bătrână din Hulubești, sfâșiată de propriul câine. I-au fost amputate ambele mâini

Publicat

pe

O bătrână de 90 de ani din satul Păișeni, comuna Hulubești, județul Dâmbovița, se zbate între viață și moarte într-un spital din Capitală, după ce a fost sfâșiată de câinele pe care îl avea în bătătură. Tanti Ioana, cum îi spuneau vecinii, a ieșit de dimineață din casă, așa cum făcea de obicei, să dea de mâncare dulăului, un metis destul de frumos rezultat probabil dintr-un câine maidanez și ciobănesc german. Îl creștea de mic. Îl adusese un nepot.

Animalul pe care îl ținea legat îi scăpase din lanț. Tanti Ioana ar fi vrut să-l ademenească probabil cu mâncare și să îi pună din nou cureaua pe cap. Patrupedul, furios, s-a înfipt în mâinile bătrânei și aproape că a dezmembrat-o. Un vecin care ieșise în curte să fumeze o țigară a auzit niște gemete suspecte dinspre ograda femeii. Au mers imediat să vadă ce s-a întâmplat. Ușa casei era larg deschisă. Au găsit-o pe biata femeie căzută în curte. Inertă, cu mâinile sfâșiate. Câinele se afla în apropierea ei.

Au fost alertate echipajele de salvare. Până la sosirea lor, vecinii au protejat-o cum au putut de frig. Au acoperit-o cu pături. Medicul sosit la fața locului, după ce a văzut rănile și i-a acordat îngrijiri, a ajuns la concluzia că femeia trebuie trimisă de urgență la un spital din București. A fost solicitat elicopterul SMURD, care a transportat-o în Capitală.

Am aflat că tanti Ioana a fost supusă de urgență unei intervenții chirurgicale. Din nefericire, ambele mâini i-au fost amputate.

Citește în continuare

SOCIAL

Incendiu în cabinetul medical al Liceului Rulmentul din Alexandria, județul Teleorman

Publicat

pe

Incendiu, în această după-amiază, în cabinetul medical din incinta Liceului Rulmentul, din Alexandria. ISU Teleorman a mobilizat la fața locului mai multe echipaje de stingere, o autospecială cu modul descarcerare și una pentru transport victime multiple. De asemenea, a fost prezentă o ambulanță de la serviciul județean de profil.

Din fericire, situația nu a fost atât de gravă pe cat s-a crezut inițial. Nu au fost victime și nici nu s-a impus evacuarea persoanelor aflate în clădire. Focul a izbucnit ca urmare a unui scurtcircuit la un cuptor cu microunde lăsat din tensiune nesupravegheat.

Pentru prevenirea unor evenimente asemănătoare, pompierii din Teleorman vă recomandă:
✔ efectuaţi verificarea periodică a instalaţiei electrice și nu lăsați în funcțiune, nesupravegheate, aparatele electrice;
✔ nu folosiţi instalaţii electrice improvizate;
✔ la suplimentarea receptoarelor asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional;
✔ verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;
✔ nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite;
✔ nu suprasolicitaţi o priză deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent;
✔ instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând indicaţiile producătorului.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats