Connect with us

ÎNVĂŢĂMÂNT

Elevii din șase școli din județul Dâmbovița vor primi zilnic o masă caldă. A apărut Ordinul de ministru

Publicat

pe

Sursa foto: edupedu.ro

Ministerul Educației a selectat 300 de unități de învățământ din țară unde se va implementa programul „Masă caldă” în anul școlar 2022-2023. Între acestea, și șase din județul Dâmbovița, respectiv: Dragomirești, Dărmănești, „Buică Ionescu” din Glodeni, Gura Șuții, Mănești și Lucieni.

Vezi aici lista celor 300 de școli incluse în program

Deocamdată, normele de aplicare pentru programul „Masă caldă în școli” nu au fost aprobate, ceea ce înseamnă că nu se pot organiza licitațiile pentru achiziția produselor care să le fie servite elevilor.

Ministrul Câmpeanu a anunțat că numărul școlilor ar putea fi suplimentat cu încă 50, precum și că valoarea zilnică a alocației de hrană a crescut de la 10 la 15 lei, pentru a genera atractivitate în rândul operatorilor economici.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

3.500 de elevi din județul Dâmbovița primesc o masă caldă la școală

Publicat

pe

Programul-pilot care prevede asigurarea unei mese calde pentru elevi a fost extins în județul Dâmbovița, începând cu acest an școlar, astfel că, în momentul de față, include opt unități de învățământ, respectiv: Dragomirești, Dărmănești, Glodeni, Gura Șuții, Mănești, Lucieni, Vârfuri și Liceul Teoretic „Ion Ghica” Răcari cu toate structurile arondate.

În total, este vorba despre aproximativ 3.500 de elevi din județ care primesc o masă caldă sau un pachet alimentar, în valoare de 15 lei, în fiecare zi în care frecventează cursurile.

Potrivit inspectorului școlar general al ISJ Dâmbovița, Ileana Nicolaescu, fondurile necesare sunt asigurate de către Ministerul Educației, prin bugetele locale ale unităților administrativ-teritoriale.

„Implementarea programului conduce la îmbunătățirea frecvenței și, implicit, la rezultate școlare îmbunătățite”, este concluzia la care a ajuns inspectorul școlar general Ileana Nicolaescu după o primă evaluare efectuată în școlile beneficiare.

Cât privește includerea unităților de învățământ în acest program de sprijin, acestea au fost alese de către Inspectoratul Școlar în baza unei metodologii clare, nu după criterii subiective – a mai spus Ileana Nicolaescu, scopul fiind creșterea frecvenței la clasă.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

46 de unități de învățământ din Dâmbovița au primit finanțare nerambursabilă prin PNRR

Publicat

pe

46 de unități de învățământ din județul Dâmbovița implementează, în această perioadă, proiecte cu finanțare nerambursabilă prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pe componenta care vizează prevenirea abandonului și reducerea părăsirii timpurii a școlii – a precizat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă inspectorul școlar general al ISJ Dâmboviţa, Ileana Nicolaescu.

Sunt finanțate activități de îndrumare, sprijin și consiliere, ore remediale, precum și de tipul „școală după școală”, cu asigurarea unei mese calde. Totodată, proiectele au o componentă care presupune digitalizarea procesului educațional, adică dotări moderne pentru școlile care au obținut un astfel de grant. Proiectele sunt implementate în perioada septembrie 2022 – octombrie 2025 și totalizează un buget de 33.465.626 lei.

Lista unităților de învățământ din județul Dâmbovița care au obținut fonduri PNRR:

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats