Connect with us

POLITIC

PERPLEX. Copilării marca Rafila…

Publicat

pe

Doctorul Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, m-a lăsat cu gura căscată. Din nou! Nu îi contest calitățile profesionale. Nu mi-aș permite. Mai ales după anii în care a fost stâlp de bază în lupta împotriva coronavirusului. Acest fapt l-a adus și în politică. L-a ajutat nespus de mult COVID 19 în lansarea pe axa demagogiei.

Lăsăm la o parte ciorovăială dintre domnia sa și un alt mega master al sistemului medical românesc, Rahed Arafat, pe teme ce țin de interese și orgolii personale și de grup. Mă proptesc acum cu uimirea nevinovată în ultimele declarații ale domnului Rafila.

A spus ministrul, de parcă venea de pe o altă lume, nu din aceiași corabie beată, că este nemulțumit de ceea ce se întâmplă prin spitale, prin ambulatorii, unde medicii care prestează la stat le recomandă pacienților să vină la clinicile private unde dau consultații tot ei. Zice că e conflict de interese! Măi, să fie! Nu știa domnul Rafira de treaba asta? Chestia expusă de ministru așa, cu necăjeală, se întâmplă la noi de când s-a inventat sistemul medical privat. Că o spune acum, și din nou, că au mai perorat și alții pe chestia asta, provoacă oarece greață.

Declarații de politician, nu de medic. Singurul rost ar fi că îl doare la imagine, nu de bietul cetățean. O fumigenă care să marcheze locul unde se află situat ministrul Rafira. Să nu uităm de el!

Apropo, și în învățământ se întâmplă cam la fel. Unii profesori, nu toți, nu mai predau cursurile în clase așa cum trebuie fiindcă se consumă mai mult acasă, în meditații bine plătite. Elevul care nu vine la meditație nici nu prea este băgat în seamă. E trecut la diverse. A luat cineva vreo măsură? Neam!

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Dâmboviţa

Carmen Holban, deputat: PSD va susține populația în fața viitoarelor provocări economice

Publicat

pe

Deputata Carmen Holban a participat ieri, alături de ceilalți colegi din PSD, la Reuniunea Grupurilor Parlamentare PSD desfășurată la Sinaia.

„Împreună cu președintele partidului – Marcel Ciolacu, secretarul general – Paul Stănescu, prim-vicepreședinții Gabriela Firea și Sorin Grindeanu, liderii Grupurilor PSD Ștefan Radu Oprea și Alfred Simonis, miniștrii PSD, colegii senatori și deputați, am discutat și despre proiectele prin care, în perioada 2022-2024, vom asigura dezvoltarea fiecărei regiuni și modul în care vom susține populația în fața viitoarelor provocări economice. Au fost punctate multe dintre măsurile pe care am reușit să le impunem în coaliția de guvernare, în ultimul an, fiecare dintre acestea având un impact deosebit în toate mediile sociale”, a precizat Carmen Holban.

Deputata PSD de Dâmbovița a apreciat modul în care s-a implicat Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, în dezvoltarea activității acestei structuri guvernamentale.

„Prin programele implementate sau aflate în curs de implementare, reușește să schimbe viața a sute de familii și a tinerilor care, din lipsa banilor necesari, renunțau la studiile superioare”.

A amintit Carmen Holban de Programul Social de Creșterea Natalității, de cel privind creditarea „Family Start” și de programul de sprijinire a studenților „Student Invest”.

A vorbit și despre realizările Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, condus de Marius Budăi, privitoare la creșterea veniturilor pensionarilor și a ajutoarelor sociale astfel încât oamenii să poată trece mai ușor peste criza economică și energetică: majorarea salariului minim, a retribuției minime din construcții și a salariilor bugetarilor și creșterea alocațiilor pentru copii, compensarea și plafonarea consumului și a facturilor la gaze și energie electrică.

Nu a fost uitat nici Ministerul Sănătății, condus de Alexandru Rafila. Și aici s-au înregistrat rezultate notabile în activitatea medicală și în plan investițional: alocarea sumei de 350.000.000 de lei pentru echipamente medicale; preocuparea pentru realizarea infrastructurii specifice și a reparațiilor capitale pentru care s-au acordat 200.000.000 de lei; deblocarea proiectelor privind construcția spitalelor regionale la Craiova, Iași și Cluj.

„Acestea reprezintă doar o parte a măsurilor implementate de cele trei ministere conduse de miniștrii PSD. Familiile aflate la început de drum sau cuplurile care așteaptă primul copil, pensionarii și pacienții unităților sanitare din toată țara au nevoie de tot sprijinul nostru. Și acest lucru se întâmplă”, a punctat deputata PSD Carmen Holban.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Marian Țachianu, deputat: Crescătorii de oi din România nu trebuie să piardă piețele tradiționale!

Publicat

pe

Deputatul PSD Marian Țachianu salută intervenția ministrului Agriculturii, Petre Daea, la reuniunea Consiliului Agricultură şi Pescuit, care se desfăşoară la Bruxelles, pe fondul interzicerii transportului de durată lungă a animalelor, în special a ovinelor.

„România, a spus ministrul Daea în fața reprezentanților europeni, este un important exportator de animale către diferite țări. Suntem al doilea stat din Uniunea Europeană în ceea ce privește creșterea oilor.

Susținem, așa cum a precizat ministrul Agriculturii în fața reprezentanților Comisiei Europene, schimbările menite să crească bunăstarea animalelor, dar revizuirea actelor normative nu trebuie să limiteze anumite tipuri de transporturi ale animalelor.

Modificările legislative trebuie să țină cont de realitățile existente. Trebuie să susținem interesele fermierilor noștri, care depun eforturi deosebite pentru a rezista și a valorifica producția pe piețele tradiționale”, a precizat deputatul Marian Țachianu.

Comisia Europeană a cerut reducerea duratei călătoriilor, la opt ore pentru animalele care urmează să fie sacrificate şi la patru ore pentru animalele păstrate pentru producţia de lapte sau ouă sau reproducţie, precum şi o protecţie mai bună pentru animalele tinere sau gestante.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats