Astăzi – 4 septembrie 2022, la Corbii Mari, așa cum și-a obișnuit concetățenii în ultimii ani, primarul Ionuț Bănică a inaugurat încă o suită de obiective socio-edilitare menite să contribuie la confortul și civilizația în primul rând a tinerei generații, a celor mai mici vlăstare ale comunei.
Darea în folosință a trei investiții de interes educațional a corespuns nu întâmplător cu începerea noului an școlar 2022-2023. Cea de-a patra realizare o reprezintă sistemul de canalizare care va deservi satul Corbii Mari.
Dar, să le luăm în ordinea hotărâtă de edil pentru a fi inaugurate. S-a început de la Corbii Mari, unde, în prezența președintelui Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, a vicepreședintelui Luciana Cristea, a administratorului public Cristian Avanu, a secretarului de stat Ionuț Săvoiu, a deputaților Carmen Holban, Radu Popa și Marian Țachianu, a inspectorului școlar general – Ileana Nicolaescu, a unor primari din zonă, precum și a unor consilieri județeni și locali, a fost dată în folosință noua școală gimnazială, proiect finanțat prin Programul Operațional Regional (POR), investiție cu o valoare de 7.039.335 lei.

La deschiderea școlii cu clasele 0-VIII de la Corbii Mari, alături de oficialitățile locale și județene, au participat și câteva sute de localnici, între care elevii care au putut păși astăzi pentru prima oară în sălile de clasă.
Primarul Ionuț Bănică a mulțumit tuturor celor implicați în realizarea acestui proiect. Modest, nu a vrut să vorbească prea mult despre noua unitate de învățământ, afirmând că va lăsa oamenii să viziteze școala și să se pronunțe fiecare obiectiv. Edilul le-a mărturisit celor de față că, încă de la preluarea primului său mandat de primar, în anul 2016, și-a conturat și propus spre materializare mai multe obiective importante pentru viața în condiții de normalitate a comunității. Și astăzi este o zi în care se culeg roadele. Nu este nici prima și nu va fi nici ultima. A mai spus Ionuț Bănică și că, la unitatea de învățământ din centrul comunei, va fi reluată tradiția, adică, va fi redeschisă școala profesională. Se are în vedere o colaborare cu mai multe societăți comerciale doritoare de forță de muncă.

Despre evenimentul inaugural a vorbit și inspectorul școlar Ileana Nicolaescu. Șefa peste învățământul dâmbovițean a felicitat autoritățile locale și pe cele județene pentru eforturile depuse pentru a duce la capăt astfel de investiții deosebit de importante, porți educaționale deschise pentru viitorul copiilor noștri.
La rândul său, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a spus că inaugurarea acestei școli este cel mai potrivit cadou pentru cei aproape 200 de copii din Corbii Mari, acum, la deschiderea anului școlar. Șeful administrației județene l-a felicitat pe primarul Ionuț Bănică pentru tot ceea ce face pentru localitatea pe care o păstorește. A spus Corneliu Ștefan că edilul de la Corbii Mari este unul dintre primarii din județ cu o uimitoare forță de muncă și care s-a zbătut mult și se preocupă în continuare de binele comunității. Președintele CJ Dâmbovița i-a asigurat pe cetățenii din Corbii Mari și pe reprezentanții autorităților locale de faptul că instituția pe care o conduce le va fi întotdeauna alături și va contribui din plin la rezolvarea tuturor problemelor de interes socio-edilitar.

Școala de la Corbii Mari dispune de toate facilitățile standard impuse de Uniunea Europeană. Săli mari, luminoase, dotate cu toate cele de trebuință desfășurării actului de învățământ. Există aici nouă sali de clasă, două laboratoare și multe alte spații utile, inclusiv lift și grupuri sanitare pentru persoanele cu dizabilități.

De la Școala Corbii Mari s-a mers la stația de epurare, parte a noului sistem de canalizare care va deservi satul Corbii Mari. Oficiile de gazdă și informațiile despre această investiție au fost oferite tot de primarul Ionuț Bănică. Edilul a precizat că, în viitorul apropiat, stația de epurare va fi extinsă, avându-se în vedere realizarea rețelelor de canalizare și în celelalte sate ale comunei, respectiv Ungureni, Satul Nou și Grozăvești, proiecte prinse în Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) derulat prin Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița.

Rețeaua de canalizare din satul Corbii Mari și stația de epurare au fost construite cu fonduri obținute prin AFIR și de la bugetul local. Valoarea investiției este de 4.500.176 de lei.
Periplul inaugural în comuna Corbii Mari a continuat în satul Grozăvești, unde, așa cum este tradiția la noi, au fost tăiate panglici inaugurale la noua grădiniță cu program normal și la locul de joacă, sport și agrement aflat în imediata apropiere a școlii.

În fața grădiniței, zeci de copii așteptau nerăbdători, unii chiar temători, să intre în instituția edificată special pentru ei. Și aici primarul Ionuț Bănică și președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, s-au adresat copiilor în primul rând, urându-le un an nou școlar fericit, cu rezultate bune la învățătură. Grădinița de la Grozăvești, în care vor deprinde abc-ul educațional peste 60 de copii, împărțiți în trei grupe, a fost realizată cu fonduri puse la dispoziție de Ministerul Educației, dar și de la bugetul local. Valoarea proiectului a fost de 2.068.930 de lei.

Ultima oprire, la locul de joacă, pentru agrement și activități sportive. Investiția, în valoare de 535.408 lei, a fost finanțată de la bugetul local. Vorbim despre un teren sintetic pentru practicarea unor discipline sportive, împrejmuit și mobilat cu toate elementele necesare. Aici, imediat după inaugurare, elevii școlii din localitatea au oferit invitaților un meci de fotbal demonstrativ.

Urmărește Incomod Media și pe Google News