Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Investiții de peste 14 milioane de lei, inaugurate într-o singură zi la Corbii Mari

Publicat

pe

Astăzi – 4 septembrie 2022, la Corbii Mari, așa cum și-a obișnuit concetățenii în ultimii ani, primarul Ionuț Bănică a inaugurat încă o suită de obiective socio-edilitare menite să contribuie la confortul și civilizația în primul rând a tinerei generații, a celor mai mici vlăstare ale comunei.

Darea în folosință a trei investiții de interes educațional a corespuns nu întâmplător cu începerea noului an școlar 2022-2023. Cea de-a patra realizare o reprezintă sistemul de canalizare care va deservi satul Corbii Mari.

Dar, să le luăm în ordinea hotărâtă de edil pentru a fi inaugurate. S-a început de la Corbii Mari, unde, în prezența președintelui Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, a vicepreședintelui Luciana Cristea, a administratorului public Cristian Avanu, a secretarului de stat Ionuț Săvoiu, a deputaților Carmen Holban, Radu Popa și Marian Țachianu, a inspectorului școlar general – Ileana Nicolaescu, a unor primari din zonă, precum și a unor consilieri județeni și locali, a fost dată în folosință noua școală gimnazială, proiect finanțat prin Programul Operațional Regional (POR), investiție cu o valoare de 7.039.335 lei.

La deschiderea școlii cu clasele 0-VIII de la Corbii Mari, alături de oficialitățile locale și județene, au participat și câteva sute de localnici, între care elevii care au putut păși astăzi pentru prima oară în sălile de clasă.

Primarul Ionuț Bănică a mulțumit tuturor celor implicați în realizarea acestui proiect. Modest, nu a vrut să vorbească prea mult despre noua unitate de învățământ, afirmând că va lăsa oamenii să viziteze școala și să se pronunțe fiecare obiectiv. Edilul le-a mărturisit celor de față că, încă de la preluarea primului său mandat de primar, în anul 2016, și-a conturat și propus spre materializare mai multe obiective importante pentru viața în condiții de normalitate a comunității. Și astăzi este o zi în care se culeg roadele. Nu este nici prima și nu va fi nici ultima. A mai spus Ionuț Bănică și că, la unitatea de învățământ din centrul comunei, va fi reluată tradiția, adică, va fi redeschisă școala profesională. Se are în vedere o colaborare cu mai multe societăți comerciale doritoare de forță de muncă.

Despre evenimentul inaugural a vorbit și inspectorul școlar Ileana Nicolaescu. Șefa peste învățământul dâmbovițean a felicitat autoritățile locale și pe cele județene pentru eforturile depuse pentru a duce la capăt astfel de investiții deosebit de importante, porți educaționale deschise pentru viitorul copiilor noștri.

La rândul său, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a spus că inaugurarea acestei școli este cel mai potrivit cadou pentru cei aproape 200 de copii din Corbii Mari, acum, la deschiderea anului școlar. Șeful administrației județene l-a felicitat pe primarul Ionuț Bănică pentru tot ceea ce face pentru localitatea pe care o păstorește. A spus Corneliu Ștefan că edilul de la Corbii Mari este unul dintre primarii din județ cu o uimitoare forță de muncă și care s-a zbătut mult și se preocupă în continuare de binele comunității. Președintele CJ Dâmbovița i-a asigurat pe cetățenii din Corbii Mari și pe reprezentanții autorităților locale de faptul că instituția pe care o conduce le va fi întotdeauna alături și va contribui din plin la rezolvarea tuturor problemelor de interes socio-edilitar.

Școala de la Corbii Mari dispune de toate facilitățile standard impuse de Uniunea Europeană. Săli mari, luminoase, dotate cu toate cele de trebuință desfășurării actului de învățământ. Există aici nouă sali de clasă, două laboratoare și multe alte spații utile, inclusiv lift și grupuri sanitare pentru persoanele cu dizabilități.

De la Școala Corbii Mari s-a mers la stația de epurare, parte a noului sistem de canalizare care va deservi satul Corbii Mari. Oficiile de gazdă și informațiile despre această investiție au fost oferite tot de primarul Ionuț Bănică. Edilul a precizat că, în viitorul apropiat, stația de epurare va fi extinsă, avându-se în vedere realizarea rețelelor de canalizare și în celelalte sate ale comunei, respectiv Ungureni, Satul Nou și Grozăvești, proiecte prinse în Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) derulat prin Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița.

Rețeaua de canalizare din satul Corbii Mari și stația de epurare au fost construite cu fonduri obținute prin AFIR și de la bugetul local. Valoarea investiției este de 4.500.176 de lei.

Periplul inaugural în comuna Corbii Mari a continuat în satul Grozăvești, unde, așa cum este tradiția la noi, au fost tăiate panglici inaugurale la noua grădiniță cu program normal și la locul de joacă, sport și agrement aflat în imediata apropiere a școlii.

În fața grădiniței, zeci de copii așteptau nerăbdători, unii chiar temători, să intre în instituția edificată special pentru ei. Și aici primarul Ionuț Bănică și președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, s-au adresat copiilor în primul rând, urându-le un an nou școlar fericit, cu rezultate bune la învățătură. Grădinița de la Grozăvești, în care vor deprinde abc-ul educațional peste 60 de copii, împărțiți în trei grupe, a fost realizată cu fonduri puse la dispoziție de Ministerul Educației, dar și de la bugetul local. Valoarea proiectului a fost de 2.068.930 de lei.

Ultima oprire, la locul de joacă, pentru agrement și activități sportive. Investiția, în valoare de 535.408 lei, a fost finanțată de la bugetul local. Vorbim despre un teren sintetic pentru practicarea unor discipline sportive, împrejmuit și mobilat cu toate elementele necesare. Aici, imediat după inaugurare, elevii școlii din localitatea au oferit invitaților un meci de fotbal demonstrativ.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Proiectanții și constructorii au vizitat amplasamentul noului stadion din Târgoviște

Publicat

pe

Proiectul privind construirea noului stadion din Târgoviște, în zona Mall Dâmbovița, merge înainte cu pași siguri. Astăzi – 27 ianuarie 2023, amplasamentul a fost vizitat de proiectanți și constructori. Aceștia au fost însoțiți la fața locului de președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan. De asemenea, la sediul CJ a avut loc un dialog între toți factorii implicați în realizarea acestui obiectiv.

„Am discutat toate detaliile astfel încât, în cel mult 6 luni, să înceapă construirea acestei arene sportive, în valoare de aproximativ 271.000.000 de lei. Consiliul Județean Dâmbovița va contribui cu suma de 25.000.000 de lei pentru materializarea acestui proiect. Mă bucur să spun că, pe lângă stadionul în sine, a fost prevăzut și un teren de antrenament”, a precizat Corneliu Ștefan.

Noul stadion va avea peste 12.000 de locuri și va dispune și de o pistă de atletism. În componența stadionului va mai intra vestiare pentru jucătorii de fotbal, atleți și arbitri, săli de antrenament, pentru încălzire, recuperare. Va exista și o sală de control antidoping. Complexul sportiv va fi deservit și de o parcare cu 400 de locuri. În zonă vor mai fi edificate spații destinate comerțului și alimentației publice.

„Noul stadion va îndeplini condițiile necesare pentru a găzdui partide din prima ligă a fotbalului național, din competițiile europene, meciurile naționalei de fotbal, dar și concerte și festivaluri. Odată cu finalizarea lucrărilor, județul nostru va putea intra în circuitul sportiv național și european dar va crea și oportunități de investiții conexe sporturilor care se vor practica pe acest stadion”, a mai spus președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Antreprenorul care a câștigat licitația publică a mai construit Cluj Arena, Stadionul „Ion Oblemenco”, Stadionul de Rugby „Arcul de Triumf” și Stadionul Municipal din Târgu Jiu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Târgoviște: Grădinița din Sagricom este gata. Vezi când vor putea întra copiii în clase!

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a organizat, astăzi – 27 ianuarie 2023, o conferință de presă cu ocazia finalizării lucrărilor la grădinița din Cartierul Tineretului – Sagricom, construită de la zero. Edilul i-a avut alături pe cei doi viceprimari – Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, precum și pe președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, pe inspectorul școlar general Ileana Nicolaescu și pe directoarea unității de învățământ – Angela Morlovea.

Investiția din Sagricom a fost realizată în parteneriat cu Ministerul Educației și se ridică la 4,2 milioane de lei. Imobilul cuprinde trei săli de grupă, fiecare cu grup sanitar propriu și cu spațiu pentru depozitarea produselor alimentare acordate prin programele guvernamentale. De asemenea, a fost amenajat un loc de joacă în curte.

Unitatea va funcționa în regim program prelungit, în subordinea Grădiniței Nr. 9 „Alexandrina Simionescu Ghica”, iar copiii vor învăța în noile spații începând cu anul școlar 2023-2024, până atunci urmând să fie obținute toate autorizațiile necesare. În acest moment, părinții din Cartierul Sagricom și-au înscris copiii la diferite grădinițe din municipiu, după cum au găsit locuri disponibile. Din toamnă, micuții vor fi aproape de casă.

„Acest imobil poate găzdui 60 de copii, are toate dotările necesare – 3 săli de grupă, bucătărie, grupuri sanitare, spălătorie, călcătorie, deci tot ceea ce este necesar pentru ca o grădiniță să funcționeze în condiții foarte bune. Acest cartier avea nevoie de o asemenea structură.

În vecinătatea acestei grădinițe, va fi construită și o creșă și cred că vom oferi condiții foarte bune pentru locuitorii acestei zone. Cartierul s-a schimbat radical, avem și parcarea făcută, iluminatul public, vom realiza și un parc în zona dinspre biserică, plus creșa care va fi construită, plus un teren de sport pe care îl vom face în imediata vecinătate a acestei grădinițe”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

Edilul a menționat, totodată, și celelalte proiecte pe care municipalitatea le implementează pentru modernizarea infrastructurii educaționale.

„După finalizarea a două școli importante, pe fonduri europene, Școala Mihai Viteazu și Școala Matei Basarab, în acest moment, se lucrează la Școala Nr. 6 Tudor Vladimirescu, este vorba de cel mai mare proiect care a vizat vreodată o școală din municipiul Târgoviște, și urmează să înceapă câteva proiecte importante, mă refer la Grădinița Nr. 3, la Grădinița Nr. 14, la proiectul care vizează Școala Grigore Alexandrescu – Școala Nr. 9, care este acum în structura Școlii Smaranda Gheorghiu. De asemenea, Grădinița Nr. 2, Grădinița Nr. 11, Liceul Voievodul Mircea. Totodată, vor fi intervenții și la Liceul Ion Heliade Rădulescu. Asta pentru a discuta numai de finanțările care sunt asigurate în acest moment. Pe POR urmează să intre în reabilitare, modernizare și extindere Școala Nr. 2 , Școala Nr. 1 și Colegiul Economic Ion Ghica. La mai bine de jumătate din aceste proiecte, avem deja finanțarea asigurată, urmând ca, odată cu deschiderea Ghidurilor de finanțare pe POR, să finanțăm și cele mai mari investiții: coala Nr. 2 , Școala Nr. 1 și Colegiul Economic Ion Ghica”.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a felicitat administrația municipiului Târgoviște pentru proiectele implementate și l-a asigurat pe primarul Daniel Cristian Stan că îi va fi alături și în viitor, pentru dezvoltarea orașului.

La rândul său, inspectorul școlar general Ileana Nicolaescu a apreciat investiția din Cartierul Sagricom și a punctat că în tit județul Dâmbovița se întâmplă lucruri bune în ceea ce privește modernizarea infrastructurii educaționale.

Angela Morlovea – directorul Grădiniței „Alexandrina Simionescu Ghica”, în structura căreia va funcționa unitatea de învățământ preșcolar din Sagricom, a declarat că se simt „răsfățați” de către Primărie, având în vedere că, iată, sunt beneficiarii a două corpuri de clădire construite de la zero și dotate modern, în ton cu toate cerințele actuale în materie.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats